Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΝΗ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΝΗ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΝΗ

2 ΠΡΟΛΟΓΟΣ Ο ραδιοφωνικός σταθμός μας στη συχνότητα 97.8, θα σας παρουσιάσει στην εκπομπή του “ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΌ ΤΗ ΖΩΗ» τραγούδια για την Ωραία Ελένη που άλλοι λένε ότι ήταν μια γυναίκα πιστή και αφοσιωμένη στον άντρα της και άλλοι ότι ήταν μια άπιστη σύζυγος. Ποιο όμως από τα δύο ισχύει;

3 Η ΩΡΑΙΑ ΕΛΕΝΗ ΤΟΥ ΜΑΝΟΥ ΧΑΤΖΙΔΑΚΗ

4 Το τραγούδι του Μάνου Χατζηδάκη μας μιλάει για την ωραία Ελένη και ο στιχουργός αναρωτιέται αν τελικά είναι παντρεμένη, αν έχει πεθάνει ή την έχουν κλέψει Τελικά διαπιστώνει ότι είναι μια πιστή σύζυγος και ότι όλοι αυτοί που την έθιξαν θα πρέπει να τιμωρηθούν.

5

6 Το τραγούδι του Μ. Μήτσια και του Α
Το τραγούδι του Μ.Μήτσια και του Α.Κωστάλα μας μιλάει για τον Τρωικό Πόλεμο στον οποίο σκοτώθηκαν τόσοι άνθρωποι για ένα είδωλο. Επιπλέον αναφέρεται σε έναν γενναίο πολεμιστή, τον Αίαντα ο οποίος πολέμησε στην Τροία μαζί με άλλους Αχαιούς θυσιάζοντας τα πάντα, ακόμη και την ίδια του τη ζωή. Όλοι ήταν θύματα των Θεών. Οι στιχουργοί ρίχνουν το φταίξιμο στους Θεούς γιατί αυτοί ευθύνονται για τον Πόλεμο αυτό και για τις τόσες ζωές που χάθηκαν άδικα. Αυτοί παραπλάνησαν το μυαλό τόσων ανθρώπων και τους οδήγησαν σε λανθασμένες αποφάσεις.

7

8 Μάθημα  Ελένη Οι μαθήτριες  Ευαγγελία Ζαχαράκη Νικολέτα Καλτσά Χριστίνα Αργυρίου


Κατέβασμα ppt "ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΝΗ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google