Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Τα 5 κυριότερα βουνά του κόσμου

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Τα 5 κυριότερα βουνά του κόσμου"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Τα 5 κυριότερα βουνά του κόσμου
Μαρία Αμπατζή Στ’2 1ο Π.Δ.Σ. Θεσσαλονίκης

2 Περιεχόμενα Μακαλού Λότσε Κανγκτσενγιούνγκα K2   Έβερεστ Γλωσσάρι

3 Μακαλού Το όρος Μακαλού έχει υψόμετρο 8.481 μέτρα και βρίσκεται στα σύνορα μεταξύ Κίνας και Νεπάλ. Είναι μια απομονωμένη κορυφή και έχει σχήμα τετράπλευρης πυραμίδας. Η πρώτη ανάβαση στο Μακαλού έγινε από τους Λάιονελ Τερέ και Ζαν Κουζί. Είναι το 5ο ψηλότερο βουνό στον κόσμο.

4 Λότσε Το βουνό Λότσε έχει υψόμετρο μέτρα και βρίσκεται  στα σύνορα μεταξύ Κίνας και Νεπάλ. Είναι το 4ο ψηλότερο βουνό στον κόσμο. Η πρώτη αναρρίχηση στο Λότσε έγινε στις 18 Μαΐου 1956 από τον Έρνεστ Ρέις και τον Φρίτς Λούσινγκερ.

5 Κανγκτσενγιούνγκα Το όρος Κανγκτσενγιούνγκα έχει υψόμετρο 8.586 μέτρα.
Βρίσκεται στα ινδονεπαλικά σύνορα στην οροσειρά Ιμαλάια είναι το τρίτο ψηλότερο βουνό στη Γη. Οι πρώτοι που ανέβηκαν το Κανγκτσενγιούνγκα ήταν ο Τζο Μπράουν και ο Τζορτζ Μπαντ που έφτασαν στην κορυφή τις 25 Μαΐου 1955.

6 K2 Το όρος Κ2 είναι κορυφή της οροσειράς Karakoram, η οποία είναι μέρος των Ιμαλάιων.  Βρίσκεται στα σύνορα Πακιστάν-Taxkorgan και Κίνας. Έχει υψόμετρο μέτρα και η πρώτη ανάβασή του έγινε στις 31 Ιουλίου 1954 από τους Κομπανιόνι και Λίνο Λατσεντέλλι. Είναι το 2ο ψηλότερο βουνό στον κόσμο.  

7 Έβερεστ Το βουνό Έβερεστ είναι το ψηλότερο βουνό της οροσειράς των Ιμαλάιων και η κορυφή του είναι το ψηλότερο σημείο της Γης.  Έχει υψόμετρο μέτρα και βρίσκεται μεταξύ Θιβέτ και Νεπάλ. Το ύψος του μεταβάλλεται κάθε χρόνο κατά μερικά χιλιοστά, λόγω της διαδικασίας της "Ορογένεσης"*, που δημιούργησε τα Ιμαλάια.  

8 Γλωσσάρι Ορογένεση: το σύνολο των διαδικασιών σχηματισμού ενός όρους ή μιας οροσειράς.

9 Τα 5 κυριότερα βουνά του κόσμου
Μαρία Αμπατζή Στ’2 1ο Π.Δ.Σ. Θεσσαλονίκης


Κατέβασμα ppt "Τα 5 κυριότερα βουνά του κόσμου"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google