Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ερευνητική εργασία ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ: ΘΕΜΑ: ΡΟΜΑΝΤΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ερευνητική εργασία ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ: ΘΕΜΑ: ΡΟΜΑΝΤΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ερευνητική εργασία ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ: 2013-2014 ΘΕΜΑ: ΡΟΜΑΝΤΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ
ΟΜΑΔA: 22 ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ: ΒΑΔΟΛΑ ΕΛΕΝΑ ΓΚΑΡΝΕΤΑ ΜΑΡΙΑ-ΓΡΗΓΟΡΙΑ ΔΑΟΥΤΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΣΙΑΝΤΣΙΟΥ ΑΘΗΝΑ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ: ΓΙΟΒΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ

2 ΡΟΜΑΝΤΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ

3 ΕΙΣΑΓΩΓΗ Οι ρομαντικές ταινίες είναι ιστορίες αγάπης καταγεγραμμένες με οπτικά μέσα για αναμετάδοση σε κινηματογράφο και τηλεόραση . Αυτές οι ταινίες επικεντρώνονται στο πάθος, στο συναίσθημα και τη γεμάτη αγάπη των πρωταγωνιστών. Το ταξίδι που οι αυθεντική, αληθινή και καθαρά ρομαντική αγάπη παίρνει τους πρωταγωνιστές από τα ραντεβού, τη σχέση ή το γάμο. Οι ρομαντικές ιστορίες έχουν ως κυρία πλοκή τις ιστορίες αγάπης ή την αναζήτηση μιας δυνατής και αληθινής αγάπης.

4 THE NOTEBOOK Το Ημερολόγιο (The Notebook) είναι ρομαντικό δράμα παραγωγής 2004, βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Νίκολας Σπαρκς Σκηνοθέτης της ταινίας είναι ο Νικ Κασσαβέτης. Πρωταγωνιστούν οι Ράιαν Γκόσλινγκ και Ρέιτσελ ΜακΆνταμς ως ένα νεαρό ερωτευμένο ζευγάρι στις αρχές της δεκαετίας του 1940. Την ιστορία τους, την αφηγείται από το παρόν ένας ηλικιωμένος άντρας (Τζέιμς Γκάρνερ) που μένει σε ένα γηροκομείο, σε μία ηλικιωμένη γυναίκα (Τζίνα Ρόουλαντς) που κατοικεί και αυτή στο ίδιο γηροκομείο.

5 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: The Notebook
ΜΕΤΑΦΡΑΣΜΕΝΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: Το Ημερολόγιο ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Nick Cassavetes ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Nicholas Sparks ΣΕΝΑΡΙΟΓΡΑΦΟΣ: Jeremy Leven – Jan Sardi ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Ryan Gosling – Rachel McAdams – James Garner – Gena Rowlands – James Marsden ΕΙΔΟΣ: Αισθηματική – Δραματική ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: 2004 ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 123′ Μουσική: Άαρον Ζίγκμαν Προϋπολογισμός: 29 εκατομμύρια δολάρια Ακαθάριστα έσοδα: δολάρια

6 Το Ημερολόγιο έχει γυριστεί σε ένα πραγματικά υπέροχο περιβάλλον της αμερικανικής επαρχίας και πραγματεύεται ένα θέμα μάλλον γνωστό. Ένα όμορφος νέος της εργατικής τάξης γνωρίζει πλούσιο κορίτσι μεγαλοαστικής οικογένειας και ερωτεύονται κεραυνοβόλα, αλλά η οικογένεια και η κοινωνική τους τάξη προσπαθεί να τους χωρίσει. Μέχρι εδώ όλα γνωστά, και συνηθισμένα.

7 Αυτό που κάνει το Ημερολόγιο μαγικό, είναι η εξέλιξη αυτού του έρωτα και η μικρή ανατροπή που αφορά την παράλληλη ιστορία που βλέπουμε να εκτυλίσσεται σε ενεστώτα χρόνο: ένας ηλικιωμένος κύριος διαβάζει ένα ημερολόγιο σε μια γυναίκα που πάσχει από Αλτσχάιμερ και φαίνεται να αγνοεί γεγονότα και πρόσωπα. Ο έρωτας είναι συγκλονιστικός και φυσικά αναιρεί όλα τα εμπόδια για να θριαμβεύσει στο τέλος.

8 Όμως η ταινία δε μένει εκεί – η βαθιά αγάπη κρατά το ζευγάρι μαζί και στη ζωή και στο θάνατο. Όπως αρμόζει σε κάθε μεγάλη ιστορία αγάπης.

9 Κανείς όμως δεν μπορεί να κλέψει την παράσταση από το πρωταγωνιστικό ζευγάρι. Οι Ryan Gosling και Rachel McAdams, σίγουρα δύο από τα μεγαλύτερα ταλέντα του Χόλιγουντ σήμερα, παίζουν εξαιρετικά και η χημεία τους εντός οθόνης είναι εκρηκτική. Αυτοί οι δύο με το ταλέντο και τη λάμψη τους ζωντανεύουν μια σχετικά κοινότοπη ιστορία και κάνουν την ταινία μια έξοχη απεικόνιση πρώτης αγάπης. Γιατί αυτό ακριβώς είναι το Ημερολόγιο.

10 Ερμηνευτικά το Ημερολόγιο έχει καταφέρει να συγκεντρώσει πολύ μεγάλα ονόματα στους δεύτερους ρόλους από την Gena Rowlands και τον James Garner ως γηραιούς Άλι και Νόα μέχρι την Joan Allen και τον Sam Shepard που αν και έχουν ελάχιστο χρόνο στην οθόνη προλαβαίνουν να αποδώσουν πειστικά τους ρόλους τους.(Μητέρα της Άλι και πατέρα του Νόα.)

11 Και κάπως έτσι βέβαια χωρίζεται και η ταινία σε δυο μέρη: τα πρώτα περίπου 50 λεπτά της ταινίας είναι χαριτωμένα, αστεία και πανέμορφα, με το ρομαντισμό να φτάνει στο αποκορύφωμά του. Ενώ το υπόλοιπο της ταινίας είναι ανθρώπινο και συγκινητικό, με τα χαρτομάντιλα να βγαίνουν μαζικά από το κουτί. Για αυτό και τα πολλά κλισέ που υπάρχουν δεν ενοχλούν . (Το γνωστό σενάριο που όλοι μας βλέπουμε σε τέτοιες ταινίες. Φτωχός με πλούσια που δεν τον θέλουν οι γονείς της κοπέλας και το αντίστροφο.) Ίσα ίσα μάλιστα κάνουν τους πάντες να γεμίζουν από τρυφερή διάθεση.

12 Το Ημερολόγιο έλαβε μικτές κριτικές
Το Ημερολόγιο έλαβε μικτές κριτικές. Η ιστοσελίδα Rotten Tomatoes ανέφερε ότι 52% των κριτικών σχολίασε θετικά την ταινία, βασισμένη σε 149 κριτικών. Η ιστοσελίδα Metacritic ανέφερε ότι η ταινία είχε κατά μέσο όρο βαθμολογία 53 στα 100, βασισμένη σε 34 κριτικές. Ο Ρότζερ Έμπερτ της εφημερίδας Chicago Sun-Times επαίνεσε την ταινία, βραβεύοντάς την με τρισήμιση στα τέσσερα αστέρια. Τον Ιούνιο του 2010, το περιοδικό Entertainment Weekly συμπεριέλαβε την Άλι και το Νόα στη λίστα του με τους 100 Καλύτερους Χαρακτήρες των Τελευταίων 20 Ετών.

13 H εκπληκτική φωτογραφία του Robert Fraisse σε μαγεύει με τα πανέμορφα πλάνα, κάνει την ταινία πιο ενδιαφέρουσα.

14 ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΡΟΜΑΝΤΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ(3)
The Notebook When Harry Met Sally Titanic

15 Sleepless in Seattle Romeo + Juliet 10 Things I Hate About You

16 Pretty Woman You’ve Got Mail Crazy Stupid Love

17 Dirty Dancing Casablanca Grease

18 Gone With the Wind Breakfast at Tiffany’s Singing’ in the Rain

19 Twilight the ugly truth The lucky one

20 ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ romantic-movies-of-all-time/when-harry-met-sally-photo/ _Notebook_Top_Most_Romantic_Movies_List/index.html?p age=Mw==&itmCnt=MQ(3) movies/(3)


Κατέβασμα ppt "Ερευνητική εργασία ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ: ΘΕΜΑ: ΡΟΜΑΝΤΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google