Κατέβασμα παρουσίασης
Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε
ΔημοσίευσεΛάχεσις Ζωγράφου Τροποποιήθηκε πριν 6 χρόνια
1
ΓΑΛΑΚΤΩΜΑΤΑ Τα διαλύματα (κολλοειδή) που προκύπτουν από τη διασπορά ενός υγρού (διεσπαρμένη ή εσωτερική φάση) σε ένα άλλο υγρό (συνεχής ή εξωτερική φάση) μη αναμιγνυόμενο με το πρώτο, ονομάζονται γαλακτώματα. ΤΥΠΟΙ ΓΑΛΑΚΤΩΜΑΤΩΝ : Λάδι σε νερό (Λ/Ν): σημαίνει μεγαλύτερη παρουσία νερού Νερό σε λάδι (Ν/Λ) : σημαίνει κυριαρχία του λαδιού
2
Κατά την ανάμιξη «λάδι – νερό» ο τύπος του γαλακτώματος που θα προκύψει εξαρτάται :
Τη σύσταση της ελαιώδους και της υδατικής στιβάδας Τη δομή του γαλακτωματοποιητή Τις αναλογίες των φάσεων
Παρόμοιες παρουσιάσεις
© 2024 SlidePlayer.gr Inc.
All rights reserved.