Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

1. Έγιναν μετρήσεις στο εργαστήριο έτσι ώστε να υπολογιστούν τα παραμετρικά στοιχεία ενός θυρίστορ. Όταν το θυρίστορ διαρρέεται από συνεχές και σταθερό.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "1. Έγιναν μετρήσεις στο εργαστήριο έτσι ώστε να υπολογιστούν τα παραμετρικά στοιχεία ενός θυρίστορ. Όταν το θυρίστορ διαρρέεται από συνεχές και σταθερό."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 1. Έγιναν μετρήσεις στο εργαστήριο έτσι ώστε να υπολογιστούν τα παραμετρικά στοιχεία ενός θυρίστορ. Όταν το θυρίστορ διαρρέεται από συνεχές και σταθερό ρεύμα I = 10 A η πτώση τάσης ανόδου – καθόδου του είναι UAK = 1 V ενώ για I = 20 A τότε UAK = 1,5 V. Ζητείται η πτώση τάσης του θυρίστορ όταν διαρρέεται από ρεύμα I = 100 A.

2 UΑΚ = Us + RdI Απλουστευμένο ισοδύναμο του θυρίστορ.
I2 = 20 A UAK,2 = 1,5 V I1 = 10 A UAK,1 = 1 V I3 = 100 A UAK,3 =;;;;; UΑΚ = Us + RdI

3 2. Ωμική αντίσταση R = 10Ω τροφοδοτείται μέσω ρυθμιζόμενου διακόπτη εναλλασσόμενου ρεύματος.
α) Υπολογίστε την ενεργό τιμή του ρεύματος φορτίου Ιrms αν η γωνία έναυσης λαμβάνει τιμή α = 90˚. β) Αν το ένα από τα δύο θυρίστορ καταστραφεί, υπολογίστε εκ νέου την Ιrms για α = 90˚. Η ημιτονοειδής τάση του δικτύου έχει ενεργό τιμή Urms=220 V. Να σχεδιασθούν οι κυματομορφές της τάσης και του ρεύματος του δικτύου για α = 90˚ για τις δύο περιπτώσεις. Οι απώλειες των θυρίστορ να θεωρηθούν αμελητέες.

4 α) Υπολογίστε την ενεργό τιμή του ρεύματος φορτίου Ιrms αν η γωνία έναυσης λαμβάνει τιμή α = 90˚.

5

6 β) Αν το ένα από τα δύο θυρίστορ καταστραφεί, υπολογίστε εκ νέου την Ιrms για α = 90˚.

7


Κατέβασμα ppt "1. Έγιναν μετρήσεις στο εργαστήριο έτσι ώστε να υπολογιστούν τα παραμετρικά στοιχεία ενός θυρίστορ. Όταν το θυρίστορ διαρρέεται από συνεχές και σταθερό."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google