Κατέβασμα παρουσίασης
Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε
1
το φαινόμενο ΔΙΑΣΤΟΛΗ
2
Όπως γνωρίζετε όταν τοποθετούμε τις γραμμές του τρένου αφήνουμε κενό ανάμεσα σε δύο συνεχόμενα τμήματα των γραμμών, ώστε το καλοκαίρι στη μεγάλη ζέστη να μην συγκρουστούν και στραβώσουν.
3
η εμπειρία η σκέψη η θεωρία Η μεταλλική σφαίρα Την θερμαίνει . .
περνάει μέσα από τον δακτύλιο Την θερμαίνει . . και δεν χωράει να περάσει μέσα από τον ίδιο δακτύλιο Το αποτέλεσμα της θέρμανσης είναι να αυξηθούν οι διαστάσεις της σφαίρας η θεωρία Όταν αυξάνεται η θερμοκρασία ενός σώματος αυξάνονται οι διαστάσεις του
4
του θερμομέτρου θερμόμετρο διαστέλλονται περισσότερο.
Αναρωτηθήκατε εάν τα υγρά και τα αέρια σώματα διαστέλλονται; Πείραμα 1 Τα υγρά, όπως το νερό και ο υδράργυρος του θερμομέτρου θερμόμετρο διαστέλλονται περισσότερο. Αν θερμανθεί το νερό κατά ένα βαθμό ο όγκος του αυξάνεται τέσσερεις φορές περισσότερο από τον χαλκό
5
Να εξηγήσετε με ποιον τρόπο λειτουργεί ένα θερμόμετρο.
Δοχείο με οινόπνευμα
6
Εικονικό εργαστήριο Σε ποιο υγρό αυξήθηκε περισσότερο ο όγκος; οινόπνευμα
7
Πείραμα 3: Τα αέρια όπως και τα υγρά, όταν θερμανθούν διαστέλλονται
8
Πείραμα 4 : Το περιστρεφόμενο φιδάκι
Με ποιο τρόπο τα αερόστατα ανεβαίνουν ψηλά στον ουρανό; Στο αερόστατο μπορούμε να ελέγξουμε το ύψος στο οποίο κινείται ανάλογα χρησιμοποιώντας τον καυστήρα Δεν μπορούμε να ελέγξουμε την πορεία του γιατί παρασύρετε από τον άνεμο. Ο ζεστός αέρας έχει μια σημαντική διαφορά σε σχέση με τον κρύο αέρα.
9
Για ποιο λόγο σε ένα ποτήρι που έχουμε λάδι και νερό το λάδι «ανεβαίνει» πάνω και το νερό μένει κάτω; Το λάδι έχει μικρότερη πυκνότητα από το νερό Για ποιο λόγο ο ζεστός αέρας ανεβαίνει προς τα πάνω; Ο ζεστός αέρας έχει μικρότερη πυκνότητα από τον κρύο αέρα.
10
Θαλάσσια αύρα
11
Συνεπώς ο άνεμος πνέει από περιοχές
Συνεπώς ο άνεμος πνέει από περιοχές πίεσης (βαρομετρικό υψηλό) προς περιοχές πίεσης (βαρομετρικό χαμηλό). υψηλής χαμηλής
12
Να εξηγήσετε πως δημιουργείται το βράδυ ο τοπικός άνεμος απόγεια αύρα.
Παρόμοιες παρουσιάσεις
© 2024 SlidePlayer.gr Inc.
All rights reserved.