Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ισμήνη Παπαμιχαλοπούλου

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ισμήνη Παπαμιχαλοπούλου"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ισμήνη Παπαμιχαλοπούλου
ΑΛΛΗΛΕΠΙΔΡΑΣΗ Έλενα Γιαγτζόγλου Ισμήνη Παπαμιχαλοπούλου Κανέλλος Ντόκος Νίκος Κούρτης Ελευθερία Αδαμίδου

2 Άνθρωπος και ζώα Η σχέση του ανθρώπου με τα ζώα ανάγεται σε πολλά χρόνια πριν. Οι λόγοι που οδήγησαν τον άνθρωπο να επιθυμεί τη συντροφιά των ζώων σχετίζονταν με την επιβίωση του στη γη.

3 Θεραπεία Στη σύγχρονη εποχή ο άνθρωπος εξακολουθεί να επωφελείται από την συνύπαρξη με τα άλλα μέλη της πανίδας, χρησιμοποιώντας ορισμένα από αυτά για θεραπευτικούς σκοπούς. Η θεραπεία μέσω ζώων εστιάζεται στη βελτίωση της ανθρώπινης σωματικής, νοητικής, συναισθηματικής και κοινωνικής λειτουργίας.

4 Αλληλεπίδραση Υπάρχουν τρεις κύριες θεωρίες ως αφορά τη σχέση ανθρώπου -ζώων γνωστές ως: Βιοφιλική υπόθεση με την οποία η σχέση ανθρώπου-ζώων δημιουργεί ενστικτώδη δεσμό, Η κοινωνικής υποστήριξης θεωρία όπου τα ζώα είναι πηγή κοινωνικής υποστήριξης και συντροφιάς, Η θεωρία της ατομικής ψυχολογίας, όπου το ζώο δίνει την αίσθηση στον άνθρωπο,της συνοχής, της υποστήριξης και της στήριξης της προσωπικότητας του.

5 Συνεισφορά και αλληλεπίδραση
Η βελτίωση του τρόπου διαβίωσης και η προστασία των ανθρώπων από κινδύνους που παρείχε αρχικά ο ρόλος του ζώου, εξελίχθηκε σε ρόλο συντροφικότητας και πηγή χαράς. Η συνεισφορά των ζώων στην ψυχική υγεία του ανθρώπου έχει συμβάλει πολύ, αν αναλογιστούμε την ευαισθητοποίηση και κοινωνικοποίησή του καθώς και την κατανόηση αναγκών και σεβασμού του ως προς το περιβάλλον καθώς και δεν είναι λίγα τα παραδείγματα ψυχολογικής υποστήριξης που έχουν παρέχει τα ζώα στις δύσκολες περιόδους των ανθρώπων.

6 Επίδραση Η αλληλεπίδραση με τα ζώα συμβάλλει στην εξέλιξη της προσωπικότητας του ατόμου ,την αυτοβελτίωση και την αυτογνωσία. Μέσα από τη συμπεριφορά του ζώου το άτομο μπορεί να μιμηθεί ορισμένα στοιχεία του, το ζώο μπορεί να λειτουργήσει ως καθρέφτης για το άτομο αλλά μπορεί να συμβάλλει στην αυτοεκτίμηση του ατόμου, να μειώσει τη μοναξιά και τις φοβίες ,να βελτιώσει την ευσυνειδησία και την εξωστρέφεια.

7 Τα παιδιά επιθυμούν την απόκτηση ενός κατοικίδιου ζώου γιατί το βλέπουν ως κατοικίδιο , ως μια συντροφιά , ως μια παρέα , ως ένα φίλο που τους δέχεται όπως ακριβώς είναι! Η επαφή των παιδιών με τα ζώα συμβάλλει στην ανάπτυξη της συναισθηματικής νοημοσύνης τους ,καθώς και την ευρύτερη κοινωνικο- συναισθηματική ανάπτυξη.

8 Τα ζώα στις εικαστικές τέχνες
Στον ελλαδικό χώρο και πολιτισμό έχουμε αμέτρητα δείγματα τέχνης με ζώα. Στα αγγεία της αρχαϊκής περιόδου, αλλά και γενικά στην ελληνική αγγειογραφία ζώα παριστάνονται σε σκηνές κυνηγιού ή τελετών.


Κατέβασμα ppt "Ισμήνη Παπαμιχαλοπούλου"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google