Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Όνομα Καθηγητή: Χρήστος Τερέζης

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Όνομα Καθηγητή: Χρήστος Τερέζης"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Όνομα Καθηγητή: Χρήστος Τερέζης
Τίτλος Μαθήματος Ενότητα #: 5η Όνομα Καθηγητή: Χρήστος Τερέζης Σχολή: Σ.Α.Κ.Ε. Τμήμα: Φιλοσοφίας

2 Σύνταγμα Κατά τον Πλάτωνα και τον Αριστοτέλη, βασικά χαρακτηριστικά του Νομοθέτη είναι η επαρκής κατάρτιση και το υψηλό ήθος του. Βασικό όργανο σε μία ορθή Δημοκρατία αποτελεί η Γερουσία, διότι συνδυάζει τα ανωτέρω χαρακτηριστικά με την απαραίτητη εμπειρία για τη λήψη ορθών αποφάσεων.

3 Πολιτικό Πρόσωπο Ένας άνθρωπος είναι πολιτικοποιημένος όταν γνωρίζει όχι μόνο ποια απόφαση θα λάβει σε μία ορισμένη στιγμή, αλλά και το γιατί θα λάβει τη συγκεκριμένη απόφαση. Αντιλαμβάνεται την πολιτική και κοινωνική διάσταση της απόφασής του.

4 Επανάσταση Κατά τον Αριστοτέλη, σε μία κοινωνία επιτρέπονται οι επαναστάσεις. Οι όροι που θα συγκροτήσουν μία επανάσταση είναι οι εξής: Αρχικά θα υπάρξει η επανάσταση στη συνέχεια πρέπει να ακολουθήσει η δημιουργία της επόμενης μέρας.

5 Ποιοι στην πραγματικότητα πρέπει να επαναστατήσουν;
Κατά τον Αριστοτέλη τα άτομα που οφείλουν να επαναστατήσουν είναι οι Άριστοι, διότι είναι εκείνοι οι οποίοι κατεξοχήν αδικούνται σε μία κοινωνία, όταν το πολιτικό σύστημα εκτρέπεται από τη δικαιοσύνη. Διότι, είναι οι πρώτοι που αδικούνται εφόσον προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο.

6 Τέλος Ενότητας

7 Η βιβλιογραφία αναφέρεται αναλυτικώς στις σημειώσεις της αντίστοιχης ενότητας.

8 Χρηματοδότηση Το παρόν εκπαιδευτικό υλικό έχει αναπτυχθεί στo πλαίσιo του εκπαιδευτικού έργου του διδάσκοντα. Το έργο «Ανοικτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών» έχει χρηματοδοτήσει μόνο την αναδιαμόρφωση του εκπαιδευτικού υλικού. Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους.

9 Σημείωμα Αδειοδότησης
Το παρόν υλικό διατίθεται με τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Αναφορά, Μη Εμπορική Χρήση Παρόμοια Διανομή 4.0 [1] ή μεταγενέστερη, Διεθνής Έκδοση. Εξαιρούνται τα αυτοτελή έργα τρίτων π.χ. φωτογραφίες, διαγράμματα κ.λ.π., τα οποία εμπεριέχονται σε αυτό και τα οποία αναφέρονται μαζί με τους όρους χρήσης τους στο «Σημείωμα Χρήσης Έργων Τρίτων». [1] Ως Μη Εμπορική ορίζεται η χρήση: που δεν περιλαμβάνει άμεσο ή έμμεσο οικονομικό όφελος από την χρήση του έργου, για το διανομέα του έργου και αδειοδόχο που δεν περιλαμβάνει οικονομική συναλλαγή ως προϋπόθεση για τη χρήση ή πρόσβαση στο έργο που δεν προσπορίζει στο διανομέα του έργου και αδειοδόχο έμμεσο οικονομικό όφελος (π.χ. διαφημίσεις) από την προβολή του έργου σε διαδικτυακό τόπο Ο δικαιούχος μπορεί να παρέχει στον αδειοδόχο ξεχωριστή άδεια να χρησιμοποιεί το έργο για εμπορική χρήση, εφόσον αυτό του ζητηθεί.


Κατέβασμα ppt "Όνομα Καθηγητή: Χρήστος Τερέζης"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google