Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΕΥΚΟΠΗΓΗΣ Σχολικό έτος

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΕΥΚΟΠΗΓΗΣ Σχολικό έτος"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΕΥΚΟΠΗΓΗΣ Σχολικό έτος 2016 -2017
Γνωριμία με τον εθνικό δρυμό της Βάλια Κάλντα μέσω του εναλλακτικού τουρισμού ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΕΥΚΟΠΗΓΗΣ Σχολικό έτος

2 Εθνικός Δρυμός Πίνδου Ο Εθνικός Δρυμός Πίνδου, γνωστός και ως Βάλια Κάλντα βρίσκεται σε ιδιαίτερα δυσπρόσιτη περιοχή της οροσειράς της Πίνδου στα όρια μεταξύ των νομών Γρεβενών και Ιωαννίνων. Η συνολική του έκταση φτάνει τα στρέμματα. Περιλαμβάνει την κοιλάδα της Βάλια – Κάλντα - είναι βλάχικη λέξη και σημαίνει «Ζεστή κοιλάδα».

3 Το κλίμα είναι ορεινό-μεσογειακό από τα πλουσιότερα στην Ελλάδα σε κατακρημνίσματα και χιονοπτώσεις.
Περιλαμβάνει πολλές βροχές και καταιγίδες επηρεασμένες από το ανάγλυφο με υψηλή νέφωση και ομίχλες. Οι σφοδροί άνεμοι δημιουργούν παγοκρυστάλλους και οι παγετοί είναι συνηθισμένοι από τον Οκτώβριο μέχρι τον Μάιο. Τα καλοκαίρια είναι δροσερά με τοπικές βροχές.

4 Αποτελεί έναν από τους σπουδαιότερους και παρθένους δρυμούς
Αποτελεί έναν από τους σπουδαιότερους και παρθένους δρυμούς. Είναι από τους τελευταίους βιότοπους της καφετιάς αρκούδας, του λύκου και του αγριόγιδου καθώς και χώρος όπου καταφεύγουν να ξεχειμωνιάσουν τα πιο σημαντικά είδη της ελληνικής πανίδας.

5

6

7 Κάθε χρόνο δεκάδες περιηγητές επισκέπτονται την κοιλάδα της Βάλια Κάλντα ώστε να θαυμάσουν τα μοναδικά και αξέχαστα τοπία της.

8 Τι είναι ο εναλλακτικός τουρισμός
Με τον όρο προσδιορίζεται το σύνολο εκείνων των τουριστικών υπηρεσιών που διακρίνονται από εξειδίκευση. Απευθύνεται σε κοινό που αναζητάει άλλες μορφές τουρισμού πέρα από τον παραδοσιακό. O Εναλλακτικός Τουρισμός προσφέρει μεγάλη ποικιλία επιλογών, παρέχει τη δυνατότητα εναλλαγής παραστάσεων - παραλία, βουνό, θάλασσα, δάση, ποτάμια, λίμνες - διαφορετικούς τρόπους αναψυχής και διασκέδασης, και εκπαίδευση. O Εναλλακτικός Τουρισμός είναι η νέα μορφή τουρισμού που ήδη έχει αναπτυχθεί σε μεγάλο βαθμό στην Ευρώπη και πρέπει να προχωρήσει και στον τόπο μας.

9

10

11

12 Ορειβασία Ορειβασία είναι το άθλημα, χόμπι ή επάγγελμα του να μετακινείσαι με τα πόδια στα βουνά. (Όρεο-βασία: Περπάτημα στα όρη). Υπάρχουν τρεις κατηγορίες πεζοπορίας ανάλογα τον βαθμό δυσκολίας. • ΑΠΛΗ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ • ΟΡΕΙΝΗ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ • ΟΡΕΙΒΑΣΙΑ Η ορεινή πεζοπορία συμβάλλει στην ενδυνάμωση του καρδιοαναπνευστικού συστήματος, καθώς και στην εκγύμναση όλου του σώματος και ιδιαίτερα των ποδιών.

13

14

15 Ορεινή ποδηλασία Η ορεινή ποδηλασία είναι το άθλημα στο οποίο ο αθλητής - αναβάτης οδηγεί ένα ποδήλατο σε εκτός δρόμου διαδρομές, συχνά πάνω σε ανώμαλο έδαφος, χρησιμοποιώντας ειδικά σχεδιασμένα ποδήλατα βουνού (Mountain Bike). Τα ποδήλατα βουνού έχουν αρκετές ομοιότητες με άλλα ποδήλατα αλλά ενσωματώνουν χαρακτηριστικά που προορίζονται για να ενισχύσουν την ανθεκτικότητα και την απόδοση του σε ανώμαλο έδαφος. Αυτό το ατομικό άθλημα απαιτεί αντοχή, σωματική δύναμη και ισορροπία, δεξιότητες χειρισμού του ποδηλάτου και ικανότητα του αναβάτη να είναι αυτοδύναμος.

16

17 Ράφτινγκ Το Ράφτινγκ είναι ομαδικό σπορ κατάβασης ποταμού με φουσκωτή βάρκα. Το πλήρωμα αποτελείται από έναν επαγγελματία οδηγό ποταμού και από 6-12 κωπηλάτες, ανάλογα με το μέγεθος της βάρκας το οποίο καθορίζεται από το βαθμό δυσκολίας του ποταμού και την ποσότητα των νερών του. Ο έμπειρος οδηγός που βρίσκεται στη βάρκα καθοδηγεί το πλήρωμα και του δίνει τις ανάλογες εντολές για να κωπηλατεί ανάλογα, έτσι ώστε να αποφεύγονται τα φυσικά εμπόδια που συναντώνται κατά τη διάρκεια της κατάβασης. Όπως όλα τα σπορ περιπέτειας έτσι και το ράφτινγκ έχει κάποιο βαθμό επικινδυνότητας συνεπώς και κάποιους κανόνες ασφαλείας. Έχει πάρει την ονομασία του από την αγγλική λέξη raft (σχεδία).

18 Τοξοβολία Ένα από τα πιο αγαπητά αθλήματα μέσα στο χρόνο, η τοξοβολία αποτελεί μία από τις πιο αγαπημένες δραστηριότητες. Απαιτεί τεχνική παρά φυσική κατάσταση ενώ βασίζεται στην συγκέντρωση και την έντονη προσήλωση του μυαλού στο στόχο. Κατάλληλο για άτομα 8 ετών και άνω, η τοξοβολία προϋποθέτει την ικανότητα των ατόμων να κρατούν και να χρησιμοποιούν το τόξο έτσι ώστε να πετύχουν τον στόχο τους. Αν ψάχνετε για ένα εναλλακτικό τρόπο διασκέδασης, η τοξοβολία είναι μια δραστηριότητα που αξίζει να δοκιμάσετε.

19 Ιππασία Γυμναστική, ηρεμία και επαφή με τη φύση. Τρεις λόγοι που κάνουν κάποιο να ασχοληθεί με την ιππασία. Εξασφαλίζει την απόδραση από την καθημερινότητα αφού πρόκειται για ένα ξεχωριστό άθλημα κατά το οποίο ο αθλητής προσπαθεί να εναρμονιστεί και να συντονιστεί με το άλογο.

20 Η τρομαχτική καταστροφή που υπέστησαν τα δάση και το περιβάλλον γενικότερα τον τελευταίο καιρό, μας εξόργισε, μας πείσμωσε και μας δημιούργησε την ανάγκη να αναζητήσουμε ακόμα περισσότερους τρόπους που θα μας φέρουν σε επαφή με τη φύση. Κι αν ένας απλός περίπατος κάτω από καταπράσινες φυλλωσιές φαντάζει τώρα κακόγουστο αστείο, εμείς δεν το βάζουμε κάτω και επιχειρούμε να μετατρέψουμε αυτό το αστείο σε ειδυλλιακή πραγματικότητα. Πώς; Μαθαίνουμε ιππασία. Κάνουμε ορειβασία και ράφτινγκ. Πάμε με τα ποδήλατά μας σε χωμάτινες διαδρομές… Καβαλάμε έναν πανέμορφο «ψαρή» και ερχόμαστε ακόμα πιο κοντά στη φύση. Ίσως έτσι την αγαπήσουμε περισσότερο… Λευκοπηγή 19/5/2017

21 Η αφίσα μας Γκατζιούφα Βάια, Μάιος 2017


Κατέβασμα ppt "ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΕΥΚΟΠΗΓΗΣ Σχολικό έτος"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google