Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΠετρΩματα.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΠετρΩματα."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΠετρΩματα

2 Υπάρχουν 3 κατηγορίες πετρωμάτων:
҉ Τα ιζηματογενή ҉ Τα πυριγενή και ҉ Τα μεταμορφωμένα

3

4 ΙζηματογενΗ πετρΩματα

5 Ιζηματογενή πετρώματα είναι εκείνα τα πετρώματα, τα οποία σχηματίζονται από απόθεση ή καταβύθιση υλικών που βρίσκονται σε αιώρηση ή διάλυση μέσα σε ένα ρευστό μέσο (νερό ή αέρας) και τη μετέπειτα συγκόλληση των υλικών που αποτέθηκαν. Χαρακτηρίζονται από τη στρώση των υλικών τους σε διαδοχικά επίπεδα και τα απολιθώματα, τα οποία βρίσκονται μόνο μέσα σε ιζήματα

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16 ΠυριγενΗ πετρΩματα

17 Πυριγενή πετρώματα είναι εκείνα τα πετρώματα, τα οποία δημιουργούνται μετά από τη στερεοποίηση του μάγματος(φυσικό τήγμα το οποίο υπάρχει μέσα στη Γη σε διάφορα βάθη). Το μάγμα όταν εκχυθεί στην επιφάνεια λέγεται λάβα.

18 ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΥΡΙΓΕΝΩΝ ΠΕΤΡΩΜΑΤΩΝ
• Όταν το μάγμα στερεοποιηθεί μέσα στο φλοιό, σε βάθος, τα πετρώματα που προκύπτουν ονομάζονται πλουτωνίτες. • Όταν το μάγμα φθάνει στην επιφάνεια (λάβα) και στερεοποιείται, τα πετρώματα ονομάζονται εκρηξιγενή. • Όταν το μάγμα εισχωρήσει μέσα σε μεγάλα ρήγματα ή ανοίγματα δημιουργούνται τα φλεβικά πετρώματα.

19

20

21

22

23

24 ΜεταμορφωμΕνα πετρΩματα

25 Μεταμορφωμένα πετρώματα είναι εκείνα τα πετρώματα, τα οποία προκύπτουν από άλλα προϋπάρχοντα μετά από ιστολογικές, ορυκτολογικές και χημικές μεταβολές τις οποίες υφίστανται χωρίς όμως να περάσουν από το στάδιο της τήξης. 

26

27

28

29


Κατέβασμα ppt "ΠετρΩματα."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google