Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Βραβευμένοι Επιστήμονες που έσωσαν την ζωή μας

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Βραβευμένοι Επιστήμονες που έσωσαν την ζωή μας"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Βραβευμένοι Επιστήμονες που έσωσαν την ζωή μας

2 Γεώργιος Παπανικολάου
Ο Γεώργιος Παπανικολάου (γεννήθηκε στις 13 Μαΐου 1883 και πέθανε στις 19 Φεβρουαρίου 1962), ήταν διάσημος Έλληνας ιατρός, βιολόγος και ερευνητής. Ήταν πρωτοπόρος στην κυτταροπαθολογία και στον πρώιμο εντοπισμό του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας. Είναι περισσότερο γνωστός ως ο άνθρωπος που ανακάλυψε την πρωτοποριακή κυτταροδιαγνωστική μέθοδο, γνωστή ως Τεστ Παπ, που χάρισε ζωή στις γυναίκες όλου του κόσμου, όπως αναφέρει αναμνηστική πλάκα στο Ερευνητικό Καρκινολογικό Ινστιτούτο «Γ. Παπανικολάου».

3 Anthony Van Leewenhoek
Ο απροσδόκητος επιστήμονας 'Αντονυ Βαν Λέβενχοκ είναι γνωστός ως ο πατέρας της μικροβιολογίας, γιατί ήταν ο πρώτος άνθρωπος που "είδε" μικρόβια χρησιμοποιώντας μικροσκόπιο, αλλά δεν ήταν πραγματικά επιστήμονας! Γεννημένος στην Ολλανδία το 1632, ο Άντονυ ήταν έμπορος υφασμάτων. Σαν μέρος της δουλειάς του, χρησιμοποιούσε μικροσκόπιο για να διακρίνει την κλωστή στο ύφασμα, αλλά ξεκίνησε να χρησιμοποιεί αυτοσχέδια μικροσκόπια για να παρατηρεί διάφορα αντικείμενα στο σπίτι του, όπως κεντρί από μέλισσες και ανθρώπινες ψείρες. Όταν παρατήρησε μια σταγόνα νερού, με έκπληξη είδε μικρά πλάσματα (βακτήρια) να ζούν εκεί και τα ονόμασε ΄΄animalcules΄΄ (που σημαίνει κάτι που έχει ζωή).

4 Louis Jean Pasteur Ο Λουί Ζαν Παστέρ ήταν Γάλλος χημικός εκανε πειράματα του επιβεβαίωσαν τη θεωρία ότι πολλές ασθένειες προκαλούνται από μικρόβια, ενώ ο ίδιος δημιούργησε το πρώτο εμβόλιο για τη λύσσα (αντιλυσσικός ορός). Είναι επίσης γνωστός από τον τρόπο που εφεύρε για να αποτρέπεται το ξίνισμα του γάλακτος και του κρασιού, καθώς αυτή η διαδικασία πήρε το όνομά του και ονομάζεται παστερίωση.

5 Ignaz Semmelweis Ο "τρελλός" επιστήμονας Σεμελβάϊς ήταν Ούγγρος χειρουργός γεννημένος το Τότε οι γιατροί δεν έπλεναν τα χέρια τους συχνά και ο Σεμελβάϊς παρατήρησε ότι μια ασθένεια που ονόμαζαν "πυρετός της λοχείας" ή "επιλόχειος πυρετός" στις νέες μητέρες μπορούσε να προληφθεί αν οι γιατροί έπλεναν τα χέρια τους. Αν και οι απόψεις του για το πλύσιμο των χεριών μείωσαν την μετάδοση λοιμώξεων, άλλοι επαγγελματίες υγείας δεν το αποδέχονταν. Τελικά η κριτική και δυπιστία τους τον κατέβαλλε και στην ηλικία των 47 ετών, ο Σεμελβάϊς εισήχθη σε άσυλο όπου και πέθανε.

6 Robert Koch Ο προνοητικός επιστήμονας Κοχ ήταν Γερμανός γιατρός, γεννημένος το Πριν από τον Κοχ, όλοι θεωρούσαν ότι οι ασθένειες προέρχονταν από τον "κακό" αέρα αλλά εκείνος ανακάλυψε ότι διαφορετικά μικρόβια προκαλούν διαφορετικές ασθένειες. Βρήκε επίσης τρόπους να προσδιορίσει ποια μικρόβια προκαλούν αυτές τις ασθένειες.


Κατέβασμα ppt "Βραβευμένοι Επιστήμονες που έσωσαν την ζωή μας"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google