Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Το τρίγωνο των βερμούδων

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Το τρίγωνο των βερμούδων"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Το τρίγωνο των βερμούδων
Το μυστήριο που παραμένει άλυτο

2

3 Τι είναι το τρίγωνο των βερμούδων;
Είναι περιοχή στο δυτικό τμήμα του Βόρειου Ατλαντικού Ωκεανού, όπου ένας αριθμός αεροσκαφών και πλοίων λέγεται ότι έχουν εξαφανιστεί κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες. Ο όρος «τρίγωνο των Βερμούδων» ή και «Τρίγωνο του Διαβόλου» όπως αποκαλείται, καλύπτει γενικότερα το φαινόμενο των μυστηριωδών εξαφανίσεων

4

5 Πότε αποτέλεσε μυστήριο;
Η πρώτη εξαφάνιση, όπως λέγεται, συνέβη τον Αύγουστο του 1800, όταν δύο πλοία των ΗΠΑ, εξαφανίστηκαν με όλο τους το πλήρωμα στην περιοχή, χωρίς να αφήσουν κανένα ίχνος. Ως πρώτο αναγνωρισμένο μυστήριο θεωρείται αυτό στις 5 Δεκεμβρίου το 1945, όπου πέντε βομβαρδιστικά του αμερικανικού ναυτικού, που συμμετείχαν σε άσκηση, εξαφανίστηκαν μυστηριωδώς στο διαβόητο Τρίγωνο των Βερμούδων. Η ομάδα αυτή των αεροπλάνων, έμεινε στην ιστορία ως το «Χαμένο Σμήνος».

6

7 Η Πτήση 19

8 Τροφή στον μύθο των μυστηρίων έδωσε ο ρεπόρτερ E. V. W
Τροφή στον μύθο των μυστηρίων έδωσε ο ρεπόρτερ E.V.W. Jones, που σχημάτισε μια λίστα από «περίεργες εξαφανίσεις» πλοίων και αεροσκαφών μεταξύ των ακτών της Φλόριντα και των Βερμούδων. Καθώς τα περιστατικά εξαφανίσεων στην περιοχή συσσωρεύονταν (ή αποκτούσαν απλώς μεγαλύτερη δημοσιότητα), η φήμη του Τριγώνου των Βερμούδων εκτοξευόταν, με παρελθόντα ναυάγια να αναλύονται πλέον υπό το πρίσμα του μύθου.

9

10 Βιβλία που μιλούσαν για μια μυστηριώδη κατάρα
Το όνομα Τρίγωνο των Βερμούδων πρωτοεμφανίστηκε το 1964 σε ένα άρθρο του V. Gaddis στο περιοδικό Argosy. Το πρώτο βιβλίο με κύριο θέμα το Τρίγωνο κυκλοφόρησε το 1969, γραμμένο από τον J. Spencer και με τίτλο «Limbo of the Lost». Το βιβλίο ''The Bermuda Triangle'' του C. Berlitz που κυκλοφόρησε το 1974 πούλησε περισσότερα από και συνέβαλε όσο κανένα άλλο στη διάδοση της ιστορίας και την καθιέρωση του Τριγώνου των Βερμούδων ως ένα από τα μεγάλα μυστήρια του 20ου, και όχι μόνο, αιώνα.

11

12 Απομυθοποίηση του θανατηφόρου Τριγώνου
''The Bermuda Triangle Mystery: Solved'', του Larry Kusche, βιβλιοθηκάριου στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνα Ο ίδιος υποστήριξε πως το Τρίγωνο των Βερμούδων είναι κατασκευασμένο μυστήριο, διαιωνιζόμενο από συγγραφείς που είτε εσκεμμένα είτε εν αγνοία τους χρησιμοποίησαν παρανοήσεις και ελαττωματική αιτιολογία.

13 Μαγνητικές ανωμαλίες (περιστατικό) Δυσλειτουργίες της πυξίδας
Πιθανές εξηγήσεις Μαγνητικές ανωμαλίες (περιστατικό) Δυσλειτουργίες της πυξίδας Σε κάθε αναφορά του Τριγώνου των Βερμούδων επισημαίνεται ότι οι πυξίδες σε εκείνο το σημείο δείχνουν τον πραγματικό Βορρά αντί για τον μαγνητικό. Οι θεωρητικοί λένε ότι αυτό προκαλεί τις πυξίδες να δυσλειτουργούν και τα πλοία και τα αεροπλάνα να βγαίνουν εκτός πορείας.

14 Υδατούχο μεθάνιο Μέσα σε δευτερόλεπτα από τη διάρρηξη θύλακα μεθανίου, το αέριο εκρήγνυται στην επιφάνεια χωρίς προειδοποίηση. Εάν το πλοίο βρίσκεται στην περιοχή της έκρηξης του αερίου, το νερό από κάτω του θα χάσει την πυκνότητά του. Το σκάφος θα μπορούσε να βυθιστεί και τα ιζήματα να καλύψουν την επιφάνειά του καθώς πέφτει στον πυθμένα της θάλασσας. Ακόμη και τα αεροπλάνα που πετούν από πάνω θα μπορούσαν να πάρουν φωτιά κατά τη διάρκεια μιας έκρηξης μεθανίου.

15

16 Ατλαντίδα Για όσους πιστεύουν στην ύπαρξη της μυθικής υποβρύχιας πόλης της Ατλαντίδας, αυτή η θεωρία μπορεί να είναι βάσιμη. Όσοι πιστεύουν ότι η Ατλαντίδα είχε κάποτε θέση στο Τρίγωνο των Βερμούδων, υποστηρίζουν ότι τα απομεινάρια ισχυρών κρυστάλλων που τότε χρησιμοποιούνταν για να τροφοδοτούν με ενέργεια την πόλη, μπλέκονται τώρα με τα ηλεκτρονικά των πλοίων και αεροπλάνων και τους προκαλούν λειτουργικές ανωμαλίες. Το 1970, κάποιος που ασχολούταν με την ανακάλυψη της Ατλαντίδας, ισχυρίζεται ότι βρήκε το είδωλο μιας πυραμίδας βαθιά στον Ατλαντικό, κοντά στην περιοχή στις Μπαχάμες.

17

18 Το Τρίγωνο των Βερμούδων είναι από τις περιοχές του πλανήτη που έχουν αναφερθεί από τις πιο πλούσιες παρατηρήσεις εξωγήινης δραστηριότητας στη Γη. , υπάρχει και η θεωρία, που συγκεντρώνει μάλιστα αρκετούς πιστούς, ότι το Τρίγωνο του Διαβόλου λειτουργεί ως πύλη για άλλους πλανήτες

19

20 Οι γνωστότερες εξαφανίσεις
Το πλοίο «Cyclops» Η πτήση Η πτήση NC – 1948 Το «Sulphur Queen» Αεροσκάφος 680 – 1965

21


Κατέβασμα ppt "Το τρίγωνο των βερμούδων"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google