Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΓΙΑΝΝΟΥΛΑΤΟΣ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΓΙΑΝΝΟΥΛΑΤΟΣ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΓΙΑΝΝΟΥΛΑΤΟΣ
ΠΓΕΣΣ ΝΙΚΟΛΑΣ ΜΠΟΘΟΣ-ΒΟΥΤΕΡΑΚΟΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ Γ΄

2 ΕΙΣΑΓΩΓΗ Ο Αναστάσιος Γιαννουλάτος ήταν αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας. Γεννήθηκε στις 4 Νοεμβρίου του 1928 στον Πειραιά. Υπήρξε επίσκοπος Ανδρούσης, καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Γενικός Διευθυντής της Αποστολικής Διακονίας της Ελληνικής Εκκλησίας. ΠΗΓΗ:

3 ΠΗΓΗ:

4 ΣΠΟΥΔΕΣ Πήρε το απολυτήριο Γυμνασίου, εξαετούς φοίτησης, στο Β΄ Γυμνάσιο Αρρένων Αθηνών(1947). Πήρε το πτυχίο του στην Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών(1952). Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Θρησκειολογία, την Εθνολογία, την Ιεραποστολική και την Αφρικανολογία στα Πανεπιστήμια του Αμβούργου και του Μαρβούργου της Γερμανίας. ΠΗΓΗ:

5 ΠΗΓΗ: https://el.wikipedia.org/wiki/Αναστασιος_Γιαννουλατος

6 Συγγραφικό Έργο Συνέγραψε 20 βιβλία και 240 πραγματείες και μελετήματα. Κάποια από τα βιβλία του: Ο όρθρος της Ορθοδοξίας εις την Ιαπωνίαν (1971). Όψεις Ινδουϊσμού – Βουδισμού (1985). Στην Αφρική (2010). ΠΗΓΗ:

7 Συγγραφικό Έργο Eξέδωσε και διηύθυνε:
το περιοδικό «Πορευθέντες – Go Ye» (ελληνικά και αγγλικά) ( ) και το περιοδικό «Πάντα τα Έθνη» ( ). Ήταν ειδικός σύμβουλος στη σύνταξη του τόμου Θρησκείες της Εκπαιδευτικής Ελληνικής Εγκυκλοπαίδειας. Έχουν δημοσιευθεί πολλά κείμενά του σε 11 ξένες γλώσσες (αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ρωσικά, σουηδικά, φιλανδικά, σερβικά, σουαχίλι, βουλγαρικά, ρουμανικά, αλβανικά). ΠΗΓΗ:

8 ΠΗΓΗ: http://blogs.auth.gr/

9 !ΤΕΛΟΣ!


Κατέβασμα ppt "ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΓΙΑΝΝΟΥΛΑΤΟΣ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google