Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΚΙΓΚΛΙΔΩΜΑΤΑ (ΚΑΓΚΕΛΑ) ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΙΜΟΛΕΩΝ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΚΙΓΚΛΙΔΩΜΑΤΑ (ΚΑΓΚΕΛΑ) ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΙΜΟΛΕΩΝ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΚΙΓΚΛΙΔΩΜΑΤΑ (ΚΑΓΚΕΛΑ) ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΙΜΟΛΕΩΝ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ

2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Ιστορική αναδρομή και εξέλιξη Λόγοι επιλογής ενός τύπου κιγκλιδώματος Είδη των κιγκλιδωμάτων ανάλογα με τη θέση τους στην οικοδομή Μορφές των κιγκλιδωμάτων ανάλογα με το υλικό κατασκευής τους Ερωτήσεις Βιβλιογραφία

3 ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΚΑΙ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΩΝ ΚΙΓΚΛΙΔΩΜΑΤΩΝ Πέτρινα Κιγκλιδώματα Ξύλινα Κιγκλιδώματα Μεταλλικά κιγκλιδώματα : 1)Μπρούτζινα 2)Σιδερένια 3)Ατσαλένια (ανοξείδωτα ) Τσιμεντένια Κιγκλιδώματα Γυάλινα Κιγκλιδώματα Πλαστικά Κιγκλιδώματα (Plexiglass) Inox Συνδυασμοί ( Inox-Plexiglass, Inox-Γυαλί)

4 ΛΟΓΟΙ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΕΝΟΣ ΤΥΠΟΥ ΚΙΓΚΛΙΔΩΜΑΤΟΣ Αισθητικοί Οικονομικοί Καθαρισμού-Συντήρησης Γήρανσης

5 ΕΙΔΗ ΤΩΝ ΚΙΓΚΛΙΔΩΜΑΤΩΝ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΔΟΜΗ ΕΙΝΑΙ: Κιγκλιδώματα κλιμάκων Κιγκλιδώματα εξωστών Κιγκλιδώματα περιφράξεων Κιγκλιδώματα ασφαλείας

6 α) ξύλινα κιγκλιδώματα α) ξύλινα κιγκλιδώματα β) μεταλλικά κιγκλιδώματα. β) μεταλλικά κιγκλιδώματα. γ) συνδυασμός των παραπάνω υλικών, με άλλα υλικά, γυαλί, Plexiglas, μάρμαρο, γύψο. γ) συνδυασμός των παραπάνω υλικών, με άλλα υλικά, γυαλί, Plexiglas, μάρμαρο, γύψο. δ) συνδυασμός στηθαίου με μεταλλικό κιγκλίδωμα. δ) συνδυασμός στηθαίου με μεταλλικό κιγκλίδωμα. ε) στηθαίο συμπαγές από οπλισμένο σκυρόδεμα ή τοιχοποιία χωρίς κιγκλίδωμα. ε) στηθαίο συμπαγές από οπλισμένο σκυρόδεμα ή τοιχοποιία χωρίς κιγκλίδωμα. ΜΟΡΦΕΣ ΚΙΓΚΛΙΔΩΜΑΤΩΝ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ:

7 ΚΙΚΛΙΔΩΜΑΤΑ ΚΛΙΜΑΚΩΝ Αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της κλίμακας και γι αυτό αντιμετωπίζεται ενιαία με αυτήν, στηρίζονται είτε επάνω στα σκαλοπάτια η στο πλάι του βαθμιδοφόρου. Αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της κλίμακας και γι αυτό αντιμετωπίζεται ενιαία με αυτήν, στηρίζονται είτε επάνω στα σκαλοπάτια η στο πλάι του βαθμιδοφόρου.

8 ΚΙΚΛΙΔΩΜΑΤΑ ΕΞΩΣΤΩΝ-ΔΩΜΑΤΩΝ Τα βατά δώματα, καθώς και τα βατά δάπεδα που βρίσκονται σε ύψος μεγαλύτερο από 1 μ. από τον περιβάλλοντα χώρο πρέπει να περικλείονται από κιγκλιδώματα η στηθαία κατάλληλα για την προφύλαξη από την πτώση των ατόμων που τα χρησιμοποιούν. Τα βατά δώματα, καθώς και τα βατά δάπεδα που βρίσκονται σε ύψος μεγαλύτερο από 1 μ. από τον περιβάλλοντα χώρο πρέπει να περικλείονται από κιγκλιδώματα η στηθαία κατάλληλα για την προφύλαξη από την πτώση των ατόμων που τα χρησιμοποιούν.

9 ΚΙΚΛΙΔΩΜΑΤΑ ΠΕΡΙΦΡΑΞΕΩΝ Το ύψος της περίφραξης των οικοπέδων δεν πρέπει σε κανένα σημείο να είναι μεγαλύτερο από 2,5μ. Στην περίπτωση που η περίφραξη κτιστεί και επάνω στο συμπαγές τμήμα τοποθετηθεί κιγκλίδωμα το ύψος του συμπαγούς τμήματος δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερο από 1μ. Το ύψος της περίφραξης των οικοπέδων δεν πρέπει σε κανένα σημείο να είναι μεγαλύτερο από 2,5μ. Στην περίπτωση που η περίφραξη κτιστεί και επάνω στο συμπαγές τμήμα τοποθετηθεί κιγκλίδωμα το ύψος του συμπαγούς τμήματος δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερο από 1μ.

10 ΚΙΚΛΙΔΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΟΥΦΩΜΑΤΩΝ Είναι μια ειδική κατηγορία κιγκλιδωμάτων και τοποθετούνται σε κτίρια που έχουν ανάγκη από μεγάλη ασφάλεια, όπως είναι οι τράπεζες και τα δημόσια κτίρια, ή σε κατοικίες μετά από επιθυμία του ιδιοκτήτη. Είναι μια ειδική κατηγορία κιγκλιδωμάτων και τοποθετούνται σε κτίρια που έχουν ανάγκη από μεγάλη ασφάλεια, όπως είναι οι τράπεζες και τα δημόσια κτίρια, ή σε κατοικίες μετά από επιθυμία του ιδιοκτήτη.

11 ΞΥΛΙΝΑ ΚΙΚΛΙΔΩΜΑΤΑ

12 ΜΕΤΑΛΛΙΚΑ ΚΙΚΛΙΔΩΜΑΤΑ

13 Στηθαίο συμπαγές από οπλισμένο σκυρόδεμα ή τοιχοποιία χωρίς κιγκλίδωμα.

14 Συνδυασμός στηθαίου με μεταλλικό κιγκλίδωμα.

15 Συνδυασμός των παραπάνω υλικών με άλλα υλικά, γυαλί, Plexiglas, μάρμαρο και γύψο.

16 ΕΡΕΥΝΑ ΤΙΜΩΝ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΥΛΙΚΟ Προβολή Γραφήματος

17 ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ cmap

18 ΠΟΙΑ ΚΙΓΚΛΙΔΩΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΑ? ΤΑ ΑΛΟΥΜΙΝΕΝΙΑ Η ΤΑ ΞΥΛΙΝΑ? ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ ΞΥΛΟ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ ΞΥΛΟ

19 ΠΟΙΑ ΗΤΑΝ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΚΙΓΚΛΙΔΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ? ΠΕΤΡΙΝΑ ΣΙΔΕΡΕΝΙΑ ΠΕΤΡΙΝΑΣΙΔΕΡΕΝΙΑ

20 Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΗ!!!

21 Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ!! ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΞΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΤΙΜΩΝ!! excelexcel

22 Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΗ!!!

23 Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ!! ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ

24 ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ www.google.gr www.art-metal.gr/ www.kagkelamegan.gr/ www.megan.gr/ www.atem-oe.gr/gallery/kagkela- sidirou/

25 ΤΕΛΟΣ


Κατέβασμα ppt "ΚΙΓΚΛΙΔΩΜΑΤΑ (ΚΑΓΚΕΛΑ) ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΙΜΟΛΕΩΝ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google