Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Αμερικανική και Μεξικανική κουζίνα

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Αμερικανική και Μεξικανική κουζίνα"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Αμερικανική και Μεξικανική κουζίνα
Τμήμα : Β3 Υπεύθυνη καθηγήτρια : Κότσιαλου Αικατερίνη Οι μαθητές : Νικολόπουλος Λυκούργος, Παπαδημητρίου Δημήτριος , Πατιστής Λυμπέρης , Πέρβελης Ιωάννης , Περιστεράκης Ιωάννης

2 Τι είναι ο γαστρονομικός τουρισμός
Ο γαστρονομικός τουρισμός είναι ένα είδος τουρισμού όπου κυριαρχεί η κουλτούρα της τοπικής κουζίνας και οι ταξιδιώτες αναζητούν γαστρονομικές εμπειρίες, μοναδικές σε κάθε τόπο.

3 Τι είναι διατροφή ; Η διατροφή είναι το σύνολο των διεργασιών που εμπλέκονται στην πρόσληψη και εκμετάλλευση ουσιών της τροφής από τους ζώντες οργανισμούς. Οι διεργασίες αυτές περιλαμβάνουν την πρόσληψη, πέψη, απορρόφηση και μεταβολισμό της τροφής. Με απλά λόγια, η διατροφή είναι η μελέτη της λειτουργίας των τροφίμων στο σώμα μας, η πηγή για την ενέργεια μας και το μέσο με το οποίο τα θρεπτικά συστατικά μπορούν να συνεισφέρουν στη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας.

4 Τι είναι γαστρονομία ; Γενικά με τον ελληνικό όρο γαστρονομία, διεθνή σήμερα, χαρακτηρίζεται η τέχνη απόλαυσης εκλεκτής τροφής, στην οποία και συμπεριλαμβάνεται όχι μόνο η επιλογή και η παρασκευή της τροφής  αλλά και το σερβίρισμά της.

5 Ποια τα χαρακτηριστικά της αμερικανικής κουζίνας ;
Πρόκειται για μια κουζίνα που είναι κατεξοχήν περιφερειακή, κεντρωμένη με την έννοια του ethnic (εξαιτίας της διαπολιτισμικότητας των μεταναστών) και ευλογημένη με μια τεράστια γεωργική παραγωγή, η οποία δίνει εύκολη και φτηνή πρόσβαση σε κάθε λογής πρώτες ύλες. Είναι συνυφασμένη με το έτοιμο φαγητό παρά της πλούσιας γεωργικής παραγωγής

6 Γνωστά αμερικανικά γεύματα
Apple pie, Pumpkin pie Κατεψυγμένη τάρτα γεμισμένη με 1 κονσέρβα μήλο ή κολοκύθα και έτοιμο μείγμαμπαχαρικών, και ψημένη στον φούρνο. BBQ H αγαπημένη μαγειρική μέθοδος των Αμερικανών. Συνηθίζεται να ψήνουν κρέατα αλλα και λαχανικά στα κάρβουνα σε υπαίθριες ψησταριές Fried Chicken Συνήθως πωλείται έτοιμο για τηγάνισμα, αν και στα περισσότερα σπίτια «πανάρεται» με ξινόγαλα, αβγό και φρυγανιά, και τηγανίζεται. Συνήθως είναι αρκετά πικάντικο.

7 Ποια τα χαρακτηριστικά της μεξικανικής κουζίνας
Τα κύρια εμπορεύματα της Μεξικάνικης κουζίνας είναι κυρίως το καλαμπόκι και τα φασόλια. Το καλαμπόκι είναι το παραδοσιακό βασικό προϊόν του Μεξικού και η χρήση του είναι ευρεία. Τρώγεται ακατέργαστο ακριβώς όπως είναι και ως συστατικό πολλών πιάτων. Η μεγαλύτερη μάζα καλαμποκιού όμως, χρησιμοποιείται για να φτιαχτεί η 'masa', η ζύμη δηλαδή για τις ταμάλες, τις τορτίγιες και πολλά άλλα φαγητά που βασίζονται στο καλαμπόκι. Τα γλυκοκολόκυθα και οι πιπεριές παίζουν επίσης σημαντικό ρόλο στη Μεξικάνικη Κουζίνα. Τα πιο σημαντικά και συχνά καρυκεύματα στη Μεξικάνικη κουζίνα είναι η σκόνη  τσίλι, το κύμινο, η ρίγανη, το κόλιανδρο , το επασότε  (epazote), η κανέλα και το κακάο. Το τσιπότλε (chipotle), ένα καπνιστό τσίλι φτιαγμένο από το φυτό χαλαπένιο (jalapeño), είναι επίσης διαδεδομένο στη Μεξικάνικη κουζίνα. Πολλά Μεξικάνικα πιάτα περιλαμβάνουν περιλαμβάνουν σκόρδο και κρεμμύδια. Όπως το καλαμπόκι, έτσι και το ρύζι είναι το πιο διαδεδομένο σιτηρό στη Μεξικάνικη διατροφή.

8 Γνωστά μεξικανικά γεύματα
Burrito Το burrito είναι μικρό και λεπτό με ένα ή δύο συστατικά στη γέμιση της τυλιγμένης τορτίγιας, τα οποία είναι συνήθως κρέας ή ψάρι, πατάτες, ρύζι φασόλια, τυρί asadero (μεξικάνικο τυρί) και chile relleno (γεμιστή πιπεριά). Tacos al pastor Λεπτά κομμάτια χοιρινού που έχουν ψηθεί σε σούβλα και στη συνέχεια τοποθετούνται σε tortilla καλαμποκιού, ενώ σερβίρονται με κρεμμύδια, φύλλα κόλιαντρου και ανανά.

9 Επίλογος Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι στην κουζίνα κάθε χώρας αποτυπώνονται χαρακτηριστικά του πολιτισμού στοιχεία της ψυχοσύνθεσης του και τα ήθη έθιμα του. Έτσι λοιπόν η Μεξικανική και αμερικανική διατροφή είναι έντονα επηρεασμένη από τα χαρακτηριστικά του Μεξικανικού και αμερικανικού λαού αντίστοιχα . Η ουσία όμως είναι ότι πέρα από τις διατροφικές συνήθειες κάθε λάου ο άνθρωπος πρέπει να ακολουθεί το σωστό διατροφικό μοντέλο για να έχει υγεία και ευεξία.


Κατέβασμα ppt "Αμερικανική και Μεξικανική κουζίνα"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google