Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η γλώσσα του σώματος ανάμεσα στα δύο φύλα

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Η γλώσσα του σώματος ανάμεσα στα δύο φύλα"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Η γλώσσα του σώματος ανάμεσα στα δύο φύλα
Ο Καρλ Γκράμερ του Πανεπιστημίου της Βιέννης εντόπισε στοιχεία που υποστηρίζουν τη λαϊκή αντίληψη ότι μια γυναίκα ενδιαφέρεται για κάποιον άνδρα όταν παίζει με τα μαλλιά της, στρώνει τα ρούχα της, συγκατανεύει και τον κοιτάζει στα μάτια. Ανακάλυψε όμως επίσης ότι οι γυναίκες κάνουν ακριβώς τα ίδια ενθαρρυντικά σήματα μέσα στο πρώτο λεπτό από τη στιγμή που θα συναντήσουν έναν άνδρα είτε αυτός τους αρέσει είτε όχι. Αυτού του είδους το φλερτ αποτελεί σήμα πραγματικού ενδιαφέροντος μόνο αν συνεχιστεί μετά τα πρώτα τέσσερα λεπτά. Οι γυναίκες χρησιμοποιούν τη γλώσσα του σώματος για να κάνουν έναν άνδρα να εξακολουθήσει να μιλάει μαζί τους ώσπου να μπορέσουν να καταλάβουν αν αξίζει τον κόπο να τον γνωρίσουν καλύτερα.

2 Η γλώσσα του σώματος Ψυχολογική επεξήγηση
Δεν μιλάμε μόνο με τα λόγια Ένα καλό σημείο γα να αρχίσουμε να αναζητούμε απαντήσεις είναι κάποια στατιστικά στοιχεία που αναφέρονται συχνά και υποστηρίζουν ότι κατά 93% η επικοινωνία μας δεν είναι λεκτική - μόνο το 7% βασίζεται σε αυτά που πραγματικά λέμε. Οι αριθμοί προέρχονται από μια έρευνα που έγινε στα τέλη της δεκαετίας του 1960 από τον Άλμπερτ Μαχράμπιαν , κοινωνικό ψυχολόγο στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Λος Άντζελες. Διαπίστωσε ότι όταν το συναισθηματικό μήνυμα που μεταδιδόταν από τον τόνο της φωνής και την έκφραση του προσώπου οι άλλοι έτειναν να πιστεύουν τα μη λεκτικά μηνύματα παρά την ίδια τη λέξη. Από τα πειράματα αυτά ο Dr Μαχράμπιαν υπολόγισε ότι ίσως μόνο το 7% του συναισθηματικού μηνύματος προέρχεται από τις λέξεις που χρησιμοποιούμε ενώ το 38% προέρχεται από τον τόνο της φωνής και το 55% από μη λεκτικά σήματα.

3

4 Κινήσεις ανδρών (Μη σοκαριστείτε αλλά) βάζουν τους αντίχειρες στις τσέπες του παντελονιού ή πίσω από τη ζώνη, έτσι ώστε οι παλάμες να δείχνουν τα επίμαχα σημεία. Δεν είναι αυτό που νομίζετε, είναι αρχέγονο ένστικτο –και η κίνηση είναι υποσυνείδητη.  Κάθονται ή στέκονται σε στάση που προσδίδει όγκο στην εικόνα τους –ώμοι και στήθος προς τα έξω, μπράτσα απλωμένα στην πλάτη της καρέκλας ή του καναπέ, ή «ξεκολλημένα» από το σώμα όταν είναι όρθιοι. Το ίδιο ισχύει και για το πρόσωπο, αλλά είναι αρκετά ανεπαίσθητο: ρουθούνια που μετακινούνται ελάχιστα προς τα πλάγια, χείλη που δεν είναι κολλημένα μεταξύ τους –αλλά δεν τα λες και ανοιχτά.  Φτιάχνουν τα μαλλιά, ισιώνουν τη γραβάτα ή το γιακά του πουκάμισου, στρώνουν τα ρούχα. Αυτά κατά προτίμηση πριν ξεκινήσουν να μιλάνε μαζί σας, ή λίγο ασυναίσθητα, αλλιώς δε θα τα θεωρούσαμε ακριβώς καλό σημάδι –εξαρτάται, βέβαια, πάντα και από την άποψή σας για τους νάρκισσους. 

5 Κινήσεις γυναικών Συχνά θεωρείται ότι υποδηλώνουν νευρικότητα οι εξής κινήσεις όπως να παίζει με τα μαλλιά της και να σταυρώνει τα πόδια έτσι ώστε στην πραγματικότητα τα γόνατα να κοιτάζουν προς το μέρος του άνδρα. Το ανοιγοκλείσιμο των ματιών ,ίσιωμα ρούχων, το παιχνίδι με κάποιο αντικείμενο που έχει στρογγυλή βάση όπως βραχιόλια ή η βάση ενός ποτηριού. Ενδιαφέρονται όταν χαμογελούν και εστιάζονται στα μάτια, φανερώνουν το λαιμό τους ,τις παλάμες, κουλουριάζονται στον καναπέ η την καρέκλα ώστε να φαίνονται μικρότερες σε μέγεθος και απροστάτευτες

6 Τρόποι να καταλάβεις εάν ενδιαφέρεται
Εάν μετά το ραντεβού σας, σας αφήσει στο σπίτι με ένα χτύπημα στην πλάτη ή εάν σε αγκαλιάσει στιγμιαία χωρίς να προχωρήσει σε οπτική επαφή τότε μάλλον οι προθέσεις του/της είναι φιλικές. Εάν αντί για ένα φιλί πάρεις μία χειραψία μην απογοητεύεσαι το θέμα είναι η χρονική διάρκεια της οπτικής επαφής και η πρόσκληση <Θα τα ξαναπούμε αύριο>? Ή το αρνητικό και αόριστο <θα τα ξαναπούμε σύντομα > Τέλος ένα πλατύ χαμόγελο ή το πισωγύρισμα για να σε κοιτάξει είναι δείγμα μεγάλου ενδιαφέροντος.

7 Επίλογος Στην εποχή μας που το νόημα των λέξεων κοντεύει να εκφυλιστεί σε όλες τις εκφάνσεις της κοινωνικής μας ζωής μέσα από τα κλισέ, τις υπερβολές και τις καταχρήσεις, οι ανθρώπινες σχέσεις πολλές φορές φαντάζουν σα θέατρο του παραλόγου με χιλιοειπωμένες ατάκες και ένα σενάριο, σωστό πονοκέφαλο, που δεν συνάδει με τα λόγια η εξωλεκτική όμως επικοινωνία ως αρχέγονη και παγκόσμια γλώσσα παραμένει γνήσια ως προς την έκφραση των συναισθημάτων και είναι πρακτικά αδύνατο να νοθευτεί με πλαστούς κώδικες.


Κατέβασμα ppt "Η γλώσσα του σώματος ανάμεσα στα δύο φύλα"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google