Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Δανάη Φιλιπποπούλου Γ’3

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Δανάη Φιλιπποπούλου Γ’3"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Δανάη Φιλιπποπούλου Γ’3
ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ Δανάη Φιλιπποπούλου Γ’3

2 Ερώτηση: Εδώ και πολύ καιρό γίνονται προσπάθειες να ετοιμαστεί μια Πανορθόδοξη Σύνοδος που θα αντιμετωπίσει προβλήματα της σύγχρονης Ορθόδοξης Εκκλησίας. Ποια, κατά τη γνώμη σας, θέματα θα έπρεπε να την απασχολήσουν;

3 Απάντηση: Σε μία μελλοντική Πανορθόδοξη Σύνοδο, όπως αυτή που αναμένεται να πραγματοποιηθεί το στην Κωνσταντινούπολη κατά τη γνώμη μου πρέπει να συζητηθούν τα εξής θέματα: Το θέμα των ορθοδόξων εκτός των ορίων των παραδοσιακών εκκλησιαστικών κοινοτήτων, όπως για παράδειγμα στη Δυτική Ευρώπη και την Αμερική.

4 Άλλο ένα σημαντικό ζήτημα που χρήζει άμεσης αντιμετώπισης αποτελεί η στάση της Ορθόδοξης Εκκλησίας στις φυλετικές διακρίσεις εναντίον κυρίως των γυναικών, των αλλοεθνών και των ανθρώπων με ειδικές ανάγκες. Επίσης την Πανορθόδοξη Σύνοδο πρέπει να απασχολήσει η ενότητα της Εκκλησίας και η καθαρότητα της ορθόδοξης πίστης, χωρίς όμως υπερβολές και εθνικισμούς.

5 Τέλος την Πανορθόδοξη Σύνοδο πρέπει να απασχολήσουν οι διώξεις χριστιανών στις μέρες μας κυρίως από τους ισλαμιστές, ιδιαίτερα στις χώρες της Μ. Ανατολής.


Κατέβασμα ppt "Δανάη Φιλιπποπούλου Γ’3"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google