Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

EΞΩΤΕΡΙΚΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΔΙΑΣ-ΚΡΟΝΟΣ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "EΞΩΤΕΡΙΚΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΔΙΑΣ-ΚΡΟΝΟΣ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 EΞΩΤΕΡΙΚΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΔΙΑΣ-ΚΡΟΝΟΣ

2 ΚΡΟΝΟΣ Ο Κρόνος είναι ο έκτος πλανήτης σε σχέση με την απόστασή του από τον Ήλιο και ο δεύτερος μεγαλύτερος του Ηλιακού Συστήματος μετά τον Δία, με διάμετρο στον ισημερινό του χιλιόμετρα και ανήκει στους λεγόμενους γίγαντες αερίων. Το όνομά του προέρχεται από τον Κρόνο της αρχαίας ελληνικής μυθολογίας, που είναι ίδιος με το Ρωμαϊκό Saturn, απ' όπου προέρχεται και η αγγλική ονομασία.

3 ΤΑ ΔΑΧΤΥΛΙΔΙΑ Οι δακτύλιοι του Κρόνου είναι το πιο εκτεταμένο πλανητικό δακτύλιο σύστημα κάθε πλανήτη στο Ηλιακό Σύστημα .. Αποτελούνται από αμέτρητα μικρά σωματίδια, τα οποία κυμαίνονται σε μέγεθος από μικρόμετρα σε μέτρα, [1], ότι οι μάζες μορφή που με τη σειρά του τροχιά για τον Κρόνο . Τα σωματίδια δαχτυλίδι έκανε σχεδόν εξ ολοκλήρου από πάγο νερού, με κάποια μόλυνση από τη σκόνη και άλλα χημικά.

4 ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Ανακαλύφθηκε από Άγνωστος
Ανακαλύφθηκε από Άγνωστος Ανακαλύφθηκε στους Προϊστορικούς Χρόνους Κλίση 2,485240° ως προς την Εκλειπτική 5,51° ως προς τον Ηλιακό ισημερινό Δορυφόροι 62

5 Η ατμόσφαιρα Υδρογόνο~96% Ήλιο~3% Μεθάνιο~0,4% Αμμωνία~0,01%
Αιθάνιο~0,0007%

6 Μερικές εικόνες

7 Δίας Ο Δίας είναι ο μεγαλύτερος πλανήτης του Ηλιακού Συστήματος σε διαστάσεις και μάζα. Είναι ο πέμπτος κατά σειρά πλανήτης ξεκινώντας από τον Ήλιο. Στην Αστρονομία έχει το σύμβολο . Είναι ένας γίγαντας αερίων με μάζα λίγο μικρότερη από το ένα εικοστό της ηλιακής, αλλά είναι δυόμισι φορές μεγαλύτερη του αθροίσματος της μάζας των υπόλοιπων πλανητών του ηλιακού συστήματος. Ο Δίας, μαζί με τον Κρόνο, τον Ουρανό και τον Ποσειδώνα, αναφέρονται ως αέριοι γίγαντες. Περιβάλλεται επίσης από τουλάχιστον 63 φεγγάρια, συμπεριλαμβανομένων των τεσσάρων μεγάλων φεγγαριών του Γαλιλαίου, όπως ονομάζονται τα φεγγάρια που ανακαλύφθηκαν για πρώτη φορά από τον Γαλιλαίο το Ο Γανυμήδης, ο μεγαλύτερος από αυτά τα φεγγάρια, έχει διάμετρο μεγαλύτερη από εκείνη του πλανήτη Ερμή.

8 Μερικές πληροφορίες Κλίση 1,305° ως προς την Εκλειπτική 6,09° ως προς τον Ηλιακό ισημερινό [4] Δορυφόροι 63 Θερμοκρασία ελάχ.μέσημεγ.165 K[3]

9 Η ατμόσφαιρα Υδρογόνο89,8±2% Ήλιο10,2±2% Μεθάνιο~0,3% Αμμωνία~0,026%
Hydrogen deuteride~0,003% Αιθάνιο~0,0006% Νερό~0,0004%

10 Μερικές εικόνες


Κατέβασμα ppt "EΞΩΤΕΡΙΚΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΔΙΑΣ-ΚΡΟΝΟΣ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google