Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Με λένε Dolphin και μαζί θα μάθουμε για το νερό στη φύση !!!

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Με λένε Dolphin και μαζί θα μάθουμε για το νερό στη φύση !!!"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Με λένε Dolphin και μαζί θα μάθουμε για το νερό στη φύση !!!
Το νερό στη φύση. Ιωάννα Ε1 Γειά σας !!! Με λένε Dolphin και μαζί θα μάθουμε για το νερό στη φύση !!!

2 Ας μάθουμε για το νερό στη φύση.
Το νερό στη φύση • ΑΕΡΙΟ ( υδρατμοί της ατμόσφαιρας ) • ΥΓΡΟ ( θάλασσες ,ποτάμια, λίμνες, έλη, πηγές, υπόγεια νερά, βροχή ) • ΣΤΕΡΕΟ (χιόνι, χαλάζι, παγετώνες) Ας μάθουμε για το νερό στη φύση.

3 Το νερό σε τρεις φυσικές καταστάσεις
Το νερό σε τρεις φυσικές καταστάσεις

4 Το νερό σε υγρή κατάσταση
Το νερό σε υγρή κατάσταση Όπως και πολλές άλλες ουσίες, το νερό μπορεί να πάρει μέρος σε πολλές μορφές, που γενικά χαρακτηρίζονται από την κατάσταση της ύλης στην οποία βρίσκονται. Η υγρή φάση είναι η πιο συνηθισμένη του νερού στη Γη (θάλασσες ,ποτάμια, λίμνες, έλη, πηγές, υπόγεια νερά, βροχή). Ουσιαστικά, αυτή είναι η κατάσταση που εννοεί στην καθομιλουμένη η λέξη «νερό». Ας μάθουμε για το νερό σε υγρή κατάσταση.

5 Το νερό σε στερεή κατάσταση
Το νερό σε στερεή κατάσταση Πάγος ονομάζεται το στερεής κατάστασης καθαρό νερό, είναι δηλαδή η στερεά κατάσταση στην οποία μετατρέπεται το νερό όταν βρεθεί σε θερμοκρασία 0 °C .  Ένα χαρακτηριστικό του πάγου είναι ότι έχει μικρότερη πυκνότητα σε σχέση με τη ρευστή του μορφή (νερό). Έτσι, ο πάγος επιπλέει στο νερό, ένα φαινόμενο που είναι πολύ σημαντικό για την περιβαλλοντική ισορροπία στη Γη. Έτσι τα παγόβουνα πλέουν στη θάλασσα. Ας μάθουμε για το νερό σε στερεή κατάσταση.

6 Το νερό σε αέρια κατάσταση
Το νερό σε αέρια κατάσταση Όταν το νερό βρίσκεται σε αέρια κατάσταση, μιλάμε για υδρατμούς. Υδρατμοί είναι, για παράδειγμα τα σύννεφα. Το φαινόμενο της μετατροπής από την υγρή στην αέρια κατάσταση ονομάζεται εξάτμιση. Η εξάτμιση του νερού (δηλαδή η μετατροπή από υγρή σε αέρια) γίνεται σε κάθε θερμοκρασία. Οι παράγοντες που επηρεάζουν την εξάτμιση είναι η θερμοκρασία (του νερού), η κίνηση του αέρα και το εμβαδόν της ελεύθερης επιφάνειας του νερού. Κατά το βρασμό του νερού που συμβαίνει στους 100° C, οι υδρατμοί αναδύονται και από την επιφάνεια αλλά και από όλη τη μάζα του νερού με τη μορφή φυσαλίδων. Οι υδρατμοί συμπυκνώνονται και υγροποιούνται, αν κρυώσουν (π.χ. βροχή) Ας μάθουμε για το νερό σε αέρια κατάσταση.

7 Ευχαριστώ που παρακολουθήσατε αυτή την παρουσίαση !!!
ΤΕΛΟΣ Ευχαριστώ που παρακολουθήσατε αυτή την παρουσίαση !!!


Κατέβασμα ppt "Με λένε Dolphin και μαζί θα μάθουμε για το νερό στη φύση !!!"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google