Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΜΥΘΙΚΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΗΠΕΙΡΟΙ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΜΥΘΙΚΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΗΠΕΙΡΟΙ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΜΥΘΙΚΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΗΠΕΙΡΟΙ
ΑΝΤΩΝΙΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΥΡΙΑ ΨΥΛΛΟΥΡΑ ΣΤ΄ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΧΡΥΣΑΝΘΟΥ

2 Σύμφωνα με το μύθο των Ελλήνων, η Ευρώπη ήταν κόρη του Αγήνορα και της Τηλέφασσας, ηγεμόνων της Φοινίκης.Η Ευρώπη ήταν μια νεαρή κύπελλα

3 Όταν είχε μεγαλώσει , μια μέρα ειχε πάει στα λιβάδια,για να παίξει με τις φίλες της και να μαζέψουν λουλούδια. Εκεί συνάντησε τον θεό Δία. Εκεινος μολις την ειχε πρωτοδει τον κτυπησε ο Έρωτας και για να την πλησιάσει σκεφτηκε να μεταμορφώθει σε ήρεμο, εύσωμο και δυνατό ταύρο. Πήγε δίπλα της κάνοντας δήθεν ότι βόσκειτε, σκεπτόμενος με τι τρόπο θα την κατακτούσε.

4 Εκείνη τότε τον πλησίασε και άρχισε να τον χαϊδεύει γοητευμένη
Εκείνη τότε τον πλησίασε και άρχισε να τον χαϊδεύει γοητευμένη.Η ωραία κορμοστασιά του και η μυϊκή του δύναμη την κατακτουσαν.Μετα δε δίστασε να τον ιππεύσει. Τότε αυτός άρχισε να τρέχει με αστραπιαία ταχυτητα και να διασχιζει τη θαλασσα συνοδευομενος από Τιτωνες και Νηρηιδες για να φτασει στην Κρητη.

5 Όταν αποβιβάστηκε στο νησί, ο ταύρος δεν φαινόταν πια, αλλά ο Δίας πήρε από το χέρι την Ευρώπη και την οδήγησε στο Δικταίο άντρο. Καρπός των ερωτικών ενώσεων του Δία και της Ευρώπης στην Κρήτη ήταν ο Μίνωας, ο Ραδάμανθυς και ο Σαρπηδόνας.Μετα, όταν ο Δίας εγκατέλειψε την Ευρώπη και πήγε στον Όλυμπο, η Ευρώπη πήρε για δεύτερο σύζυγό της το βασιλιά της Κρήτης Αστερίων,ο οποιος ειχε υιοθέτησε και τα παιδιά που είχε αποκτήσει η Ευρωπη από το Δία.

6 Μετά το θάνατο του βασιλιά Αστέριου, το θρόνο της Κρήτης πήρε ο μεγαλύτερος από τους θετούς γιους του, ο Μίνωας, ο οποίος έγινε ο πρώτος Έλληνας θαλασσοκράτορας και νομοθέτης.

7 ΩΚΕΑΝΟΥΣ Ο Ατλαντικός Ωκεανός είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος ωκεανός της Γης και καλύπτει το ένα πέμπτο της επιφάνειάς της. Το όνομά του προέρχεται από τον μυθικό Άτλαντα, που έπεσε στον ωκεανό αυτόν καθώς γλίστρησε από το μεγάλο βουνό της Αφρικής.

8 Στην Τιτανομαχία ήταν αρχηγός των Τιτανιδών (γιων των Τιτάνων) και μάλιστα ο δυνατότερος και ο επιδεξιότερος. Όμως, μετά τη νίκη του, ο Δίας τον τιμώρησε για πάντα υποχρεώνοντας τον να φέρει στους ώμους του τον Ουράνιο θόλο (Ουρανό, βλέπε και Ουράνια σφαίρα).

9


Κατέβασμα ppt "ΜΥΘΙΚΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΗΠΕΙΡΟΙ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google