Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

TMHMA MHΧΑΝΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Τ.Ε ΤΕΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "TMHMA MHΧΑΝΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Τ.Ε ΤΕΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 TMHMA MHΧΑΝΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Τ.Ε ΤΕΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΑΝΙΧΝEYΣΗ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΣΕ ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΣΤΕΙ ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΜΕ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΧΡΥΣΟΒΕΡΓΗ ΜΑΡΙΑ ΑΕΜ: 2487 ΠΑΛΙΑΤΣΙΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΑΕΜ:1380 EΠΙΒΛΕΠΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ: 02/15

2 Στην παρούσα εργασία, μελετήθηκε και υλοποιήθηκε τεχνική για ανίχνευση διπλότυπης περιοχής εικόνας με χρήση διπλών χαρακτηριστικών (SIFT και SURF) για τη βελτίωση της απόδοσης ανίχνευσης μετά από αλλαγές τόσο φωτεινότητας όσο και γεωμετρικές, καθώς και ενός ανιχνευτή τοπικών ακραίων τιμών προκειμένου να αποφευχθεί η ανίχνευση εγγενών επαναλαμβανόμενων προτύπων ή αντικειμένων. Επίσης, παρουσιάζεται η βασική θεωρία που αφορά το συγκεκριμένο αντικείμενο.

3 ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ
Κλωνοποίηση Αναδειγματοληψία Μάτισμα Στατιστικές

4 Επιθέσεις με βάση τον τύπο:
ΚΒΑΝΤΟΠΟΙΗΣΗ JPEG ΔΙΠΛΗ ΣΥΜΠΙΕΣΗ JPEG ΜΠΛΟΚ ΣΥΜΠΙΕΣΗΣ JPEG

5 ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ
ΧΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΚΤΡΟΠΗ ΧΡΩΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ ΦΙΛΤΡΟΥ ΑΠΟΚΡΙΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΜΗΧΑΝΗΣ ΘΟΡΥΒΟΣ ΑΙΣΘΗΤΗΡΑ (SENSOR NOISE)

6 Επιθέσεις με βάση τους φυσικούς νόμους
ΦΩΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Επιθέσεις βάση γεωμετρικών χαρακτηριστικών ΚΥΡΙΟ ΣΗΜΕΙΟ

7 ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΜΕΘΟΔΟΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ ΣΕ ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ
Η προτεινόμενη μέθοδος είναι η μέθοδος proposed και αποτελείται από 4 βασικά κομμάτια: Εξαγωγή χαρακτηριστικών και αντιστοίχηση Εκτίμηση των παραμέτρων του αφφινικού μετασχηματισμού Tοπική ανίχνευση μη επιθυμητών ζευγαριών Εντοπισμός διπλότυπης περιοχής

8 Eξαγωγή χαρακτηριστικών και αντιστοίχηση
Εφαρμόζονται μέθοδοι SIFT και SURF στην εικόνα ώστε να εξαχθούν τα σημεία κλειδιά και να προκύψει το σύνολο MFP. Η διαδικασία αυτή γίνεται με τον κανόνα:

9 Εκτίμηση των παραμέτρων του αφφινικού μετασχηματισμού
Για την αποτελεσματική εκτίμηση ενός ζεύγους SDP Ξ(m) του Ψ(m), χρησιμοποιούμε την μέθοδο RANSAC. Για κάθε επανάληψη RANSAC, τακτοποιούμε όλα τα ζεύγη των αντίστοιχων σημείων MFP του Ψ(m), ως επιθυμητά ή ανεπιθύμητα ζεύγη σύμφωνα με τον κανόνα:

10 Τοπική ανίχνευση μη επιθυμητών ζευγαριών
Βήμα 1. Καταμέτρηση της τοπικής πυκνότητας προσβασιμότητας (lrd) και του τοπικού παράγοντα ανεπιθύμητων σημείων (LOF) για κάθε ζεύγος αντίστοιχων σημείων MFP του Ξ(m) σύμφωνα με τις ακόλουθες σχέσεις:

11 Βήμα 2. Εύρεση του LOFmax ως μέγιστου του LOF από το Ξ(m), και υπολογισμός του lrdmean ως του μέσου όρου της πυκνότητας προσβασιμότητας του Ξ(m). Βήμα 3. Εάν LOFmax < THLOF και lrdmean > THlrd πήγαινε στο 5ο βήμα. Αλλιώς πήγαινε στο επόμενο βήμα. Βήμα 4. Υπολογισμός του μέσου όρου της απόστασης των ζευγών των αντίστοιχων σημείων MFP του Ξ(m) στο κέντρο βάρους τους, που συμβολίζεται ως dcentroid. Αν dcentroid < Td και LOFmax < THLOF + ε (όπου ε μια πολύ μικρή τιμή) πήγαινε στο 5ο βήμα. Αλλιώς, το Ξ(m) προσδιορίζεται ως ένα εγγενές επαναλαμβανόμενο μοτίβο. Απέρριψε το Ξ(m) και ενημέρωσε το Ψ(m). Πήγαινε στο προηγούμενο στάδιο (2. Εκτίμηση των παραμέτρων του αφφινικού μετασχηματισμού) για να εξετάσεις ένα ακόμα ζεύγος SDP. Βήμα 5. Το Ξ(m) σκόπιμα ανιχνεύεται διπλά. Ενημέρωσε το Ψ(m). Πήγαινε στο επόμενο στάδιο (Εντοπισμός διπλότυπης περιοχής).

12 Εντοπισμός διπλότυπης περιοχής
Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να κάνουμε την αντιστοίχηση της εικόνας και του αφφινικού μετασχηματισμού , και έτσι εντοπίζουμε την διπλότυπη περιοχή. Στη συνέχεια δημιουργείται ένας χάρτης συσχέτισης. Έπειτα, πρέπει να αναπτύξουμε την μέθοδο SSIM που δημιουργεί έναν χάρτη στον οποίο αξιολογούνται οι ομοιότητες μεταξύ δύο εικόνων . Ο χάρτης SSIM πρέπει να δυαδικοποιηθεί ώστε να βρεθεί η διπλότυπη περιοχή με ένα κατώφλι:

13 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ!!


Κατέβασμα ppt "TMHMA MHΧΑΝΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Τ.Ε ΤΕΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google