Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΙΝΔΙΑ Από τον Λακς.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΙΝΔΙΑ Από τον Λακς."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΙΝΔΙΑ Από τον Λακς

2 Ο πληθυσμός Η Ινδία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη χώρα παγκοσμίως σε πληθυσμό, με κατοίκους, και η έβδομη μεγαλύτερη σε έκταση με τ.χλμ..

3 Που βρίσκεται ??? Η Ινδία, ή επίσημα Δημοκρατία της Ινδίας (Bhārat Ganarājya) είναι χώρα στη νότια Ασία Εκτείνεται ανάμεσα στα Ιμαλάια όρη και τον Ινδικό ωκεανό από τον οποίο ορίζεται στα νότια, νοτιοδυτικά και νοτιοανατολικά. Συνορεύει ανατολικά με το Μπανγκλαντέςς και τη Βιρμανία, βόρεια με την Κίνα και τα κρατίδια Μπουτάν,Νεπάλ, βορειοδυτικά με το Πακιστάν, ενώ δυτικά βρέχεται από την Αραβική θάλασσακαι νότια-νοτιοανατολικά από τον Ινδικό ωκεανό και τον κόλπο της Βεγγάλης.

4 Οι θρησκείες Στην Ινδία υπάρχουν πολλές θρησκείες οι πιο γνωστές θρησκείες είναι Χιντού,Σικ,Βούδιστ και Μουσουλμάνοι.

5 Το κλίμα και η φύση Η χώρα διαιρείται σε τρία κύρια φυσικά διαμερίσματα: Το βόρειο μεγάλο ορεινό τείχος, που αποτελείται κυρίως από τα Ιμαλάια και τις παρυφάδες του, τη μεγάλη χαμηλή πεδιάδα, που βρίσκεται νότια του ορεινού τείχους και διαρρέεται από τους μεγάλους ποταμούς Γάγγη, Ινδό(γι' αυτό ονομάζεται Ινδογαγγική) και Μπράμπουτερ, και το νότιο μεγάλο οροπέδιο που ονομάζεται Ντεκκάν και καταλήγει στο ακρωτήριο Κομορίν, το νοτιότερο της ΙνδίαςΕκτός από τις ψηλές ορεινές περιοχές της, η Ινδία δέχεται την επίδραση της τροπικής θερμότητας με μέση ετήσια θερμοκρασία 24-28 °C. Το κλίμα της επηρεάζεται από τους ετήσιους ανέμους μόνσουν. Διακρίνουμε κυρίως 3 εποχές: τον ήπιο και χωρίς πολλές βροχές χειμώνα, τη θερμή και ξερή άνοιξη και το υγρό, τροπικό καλοκαίρι. Η καθυστέρηση της βροχής συχνά καταστρέφει τις καλλιέργειες και προκαλεί ομαδικούς θανάτους από πείνα. Η σοδειά καταστρέφεται πολλές φορές εξαιτίας καταρρακτωδών βροχών που προκαλούν μεγάλης έκτασης πλημμύρες και η βλάστηση της Ινδίας μοιάζει με την αφρικανική. Στα ινδικά δάση συναντάται μεγάλη ποικιλία τροπικών φυτών και ζώων.Ο καιρός της Ινδίας είναι παρόμια με την Κύπρο.

6 Τα σχολεία Τα σχολεία της Ινδίας το νηπειαγωγείο πιάνουν παιδιά απο 2 χρονών και είναι δωρεαν και το φαγητό της μητέρας και του παιδιού ,στο δημοτικό είναι δωρεάν η εκπαίδευση στα φτωχά παιδιά ενώ στο γυμνάσιο,λύκειο πληρώνεις και στο πανεπιστήμιο δωρεάν μόνο για τα άριστα παιδιά αλλά στην Ινδία υπάρχουν ιδιωτικά αγγλικά σχολεία τα πιάνουν απο 2,6 χρονών.

7 Τατζ Μαχάλ Ένα απο τα αξιωθέατα είναι το Τατζ Μαχάλ (Taj Mahal) είναι κτιριακό συγκρότημα που βρίσκεται στην Ινδία, κτισμένο στη νότια όχθη του ποταμού Γιαμούνα κοντά στη πόλη Άγκρα. Το συγκρότημα αναπτύσσεται γύρω από το μαυσώλειο που ανήγειρε ο Σαχ Γιαχάν Μόγγολος αυτοκράτορας (Σάχης) προκειμένου να τιμήσει τη πολυαγαπημένη του σύζυγο Μουμτάζ Μαχάλ που πέθανε το 1631 κατά τη διάρκεια τοκετού. Έγινε σε σχέδια ομάδας αρχιτεκτόνων από την Ινδία, το σημερινό Πακιστάν και άλλα μέρη της Ασίας, απασχολήθηκαν εργάτες που ξεκίνησαν το 1632 δουλεύοντας καθημερινά, για να το ολοκληρώσουν το Πλην όμως για να ολοκληρωθούν όλα τα κτίσματα του συγκροτήματος χρειάστηκαν 22 χρόνια. Είναι ένα ορθογώνιο με διαστάσεις 580×350 μέτρα, με τετράγωνο κήπο στο κέντρο

8 Τα αξιοθέατα Ganges Amer Fort Αkal Takhat

9 RED FORT IN NEW DELHI

10 ΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑ Το νόμισμα της Ινδίας είναι το ρούπι.

11 Η ιστορία Η Ινδία, κατά τη διάρκεια της ιστορίας υπήρξε κοιτίδα και σταυροδρόμι πολλών σημαντικών πολιτισμών και θρησκειών. Κατά τη διάρκεια του 18ου αιώνα σταδιακά υποτάχθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ το 1947 απέκτησε την ανεξαρτησία της μετά από γενικευμένο αγώνα αυτοδιάθεσης που χαρακτηρίστηκε από μη βίαιες αντιδράσεις. Σήμερα η Ινδία είναι από τις πιο γοργά αναπτυσσόμενες οικονομίες, παρόλο που η φτώχεια παραμένει έντονο κοινωνικό φαινόμενο. Οι πρώτοι ιθαγενείς κάτοικοι της χώρας εξοντώθηκαν ή αφομοιώθηκαν από λαούς που κατέβηκαν από το Βορρά το π.Χ. και επέβαλαν θρησκεία που τους ευνοούσε (το Βεδισμό). Ως αντίδραση σ' αυτήν την καταπίεση γεννήθηκε ο Βουδισμός, ο Ζαϊνισμός και πολλές αιρέσεις των τριών αυτών θρησκειών που προκάλεσαν φυλετικούς και πολιτικούς αγώνες ανάμεσα στις κατά τόπους ηγεμονίες. Ο βασιλιάς των Περσών Δαρείος Α΄ επωφελήθηκε από τις διαμάχες αυτές και εισέβαλε στο παράκτιο δυτικό τμήμα της χώρας που το κατέλαβε το 517 π.Χ. Κατά την αρχαιότητα η Ινδία ήταν χωρισμένη σε 118 βασίλεια (όπως γράφει ο Μεγασθένης που έγραψε πρώτος για τον ινδικό κόσμο) και ο λαός του κάθε βασιλείου διαιρούνταν σε 7 τάξεις (ή κάστες) δηλαδή τους φιλόσοφους (Βραχμάνες), τους γεωργούς, τους βοσκούς, τους τεχνίτες, τους στρατιώτες, τους επόπτες και τους συμβούλους του βασιλιά. Για πρώτη φορά οι Ινδοί ήρθαν σ' επαφή με το δυτικό κόσμο, με την προέλαση του Μεγάλου Αλέξανδρου μέχρι τον Ινδό ποταμό. Η επίδραση του ελληνικού πολιτισμού στους Ινδούς υπήρξε βαθιά. Δείγματά της ανακαλύπτουμε πολλά στην ινδική τέχνη. Μετά το θάνατο του Μεγάλου Αλεξάνδρου δημιουργήθηκαν ινδικά κρατίδια με Έλληνες ηγεμόνες που διατηρήθηκαν μέχρι το 50 π.Χ. (κατά την περίοδο αυτή διαδόθηκε ευρύτατα ο Βουδισμός που δημιουργήθηκε γύρω στα 1700 π.Χ. σαν αντίδραση προς το Βεδισμό). Από τότε νέα φύλα εισβάλλουν από την κεντρική Ασία στην Ινδία και επικρατούν.

12 Η ενδυμασία Οι γυναίκες ντύνονται με το σάρι,σούτ,λέγκα τσόλι και κανονικά ρούχα. Οι άντρες ντύνονται με κούρτα πυτζάμα,τόοτι και κανονικά ρούχα.

13 Οι γιορτές Οι γιορτές της Ινδίας ειναι Eid,Vaishki,Diwali,Dussera,Christmas ,Bud purnma και holi.

14 Τα πιο γνωστά φαγητά της Ινδίας
Τα πιό γνωστά φαγητά της Ινδικής κουζίνας είναι Biryani, Chole bhature, Nethili varuval, Kati roll, Tandoori chicken, Baingan bharta, Dhokla, Roti, Kulfi και Samosa.

15 To BOLLYWOOD Τι σημαίνει Bollywwod;
Ετυμολογικά ο όρος προέκυψε από την ένωση της «Βομβάης» (σ.σ: Bombay) δηλαδή της Ινδικής Μέκκας του κινηματογράφου και της παγκόσμιας Μέκκας του σινεμά, το Χόλυγουντ.Οι πιο επυτηχημένοι/ες ηθοπιοί είναι ο Sharukh Khan,Salman Khan,Hrithik Rossan,Amir Khan,Akshay Kumar, η Preety Jinta, Maduri Dixit,,Kajol,Priyanka Chopra,Kareena Kapoor και Katrina Kaif.

16 Το εθνόσημο και η σημαία

17 Παρακαλώ σηκωθείτε όρθιοι για τον εθνικό ύμνο .

18 ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ!!!

19 Οι πηγές ory/72368/ti-einai-to-bollywood


Κατέβασμα ppt "ΙΝΔΙΑ Από τον Λακς."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google