Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Πληροφορική και Νέες Τεχνολογίες στην Εκπαίδευση

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Πληροφορική και Νέες Τεχνολογίες στην Εκπαίδευση"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Πληροφορική και Νέες Τεχνολογίες στην Εκπαίδευση
Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης. Πληροφορική και Νέες Τεχνολογίες στην Εκπαίδευση Ονοματεπώνυμο: Κοκούρης Μάριος Ο Χρόνος.

2 Χρόνος Ο χρόνος εννοείται "η ακαθόριστη κίνηση της ύπαρξης και των γεγονότων στο παρελθόν, το παρόν, και το μέλλον, θεωρούμενη ως σύνολο".2 Γενικά Χρόνος χαρακτηρίζεται η ακριβής μέτρηση μιας διαδικασίας από το παρελθόν στο μέλλον. Κάθε φυσικό φαινόμενο π.χ. μια πτώση αντικειμένου στο έδαφος εξελίσσεται στην έννοια της ορισμένης χρονικής περιόδου. Ο χρόνος μετράται σε μονάδες όπως το δευτερόλεπτο και με ειδικά όργανα τα χρονόμετρα π.χ. ρολόι. Οι καθημερινές εμπειρίες αποδεικνύουν πως ο χρόνος "κυλάει" με τον ίδιο πάντα ρυθμό και μόνο προς μια κατεύθυνση - από το παρελθόν προς το μέλλον. Η κίνηση γενικότερα ούτε μπορεί να διακοπεί αλλά και ούτε να αντιστραφεί στην έννοια του χρόνου. Παρά ταύτα, όπως εξηγεί η ειδική θεωρία της σχετικότητας, αυτή η κίνηση μπορεί να επιβραδυνθεί με ασύλληπτα μεγάλες ταχύτητες. Ένας άλλος στερεότυπος ορισμός για τον χρόνο είναι "ένα μη χωρικό γραμμικό συνεχές στο οποίο τα γεγονότα συμβαίνουν με εμφανώς μη αναστρέψιμη τάξη". Πρόκειται για μείζονα έννοια η οποία λειτουργεί τόσο ως θεμελιώδης οντότητα, όσο και ως σύστημα μέτρησης. Με τον χρόνο ασχολήθηκε τόσο η φιλοσοφία όσο και η επιστήμη, διαμορφώνοντας ενίοτε αντιφατικές απόψεις για το νόημά του. Επί της ουσίας οι διαφοροποιήσεις δεν αφορούν στις μονάδες μέτρησης του χρόνου αλλά στο αν ο χρόνος ως οντότητα είναι δυνατόν να μετρηθεί ή αποτελεί τμήμα του μετρητικού συστήματος. Ο Χρόνος.

3 Γιατί χρειαζόμαστε την ώρα
Η σύγχρονη και γεμάτη απαιτήσεις ζωή έχει μειώσει δραστικά τον ελεύθερο χρόνο μας. Οι ατελείωτες ώρες στο γραφείο, η κίνηση στο δρόμο, η εργασία στο σπίτι, πολλές φορές μας οδηγούν ακόμα και στο να μειώσουμε το χρόνο ξεκούρασής μας. Είναι σίγουρο ότι ψάχνοντας απεγνωσμένα να χωρέσουμε μερικές ακόμα υποχρεώσεις σε ένα γεμάτο πρόγραμμα κάποιοι θα αναρωτηθούν: γιατί χρειαζόμαστε τον ύπνο; Αν και η ερώτηση φαίνεται απλή, χρειάστηκαν αρκετές έρευνες για να δοθούν κάποιες απαντήσεις. Σίγουρα όλοι μας έχουμε μια εξήγηση. Η επιστημονική αλήθεια, οφείλεται κυρίως στον καθηγητή Αντώνη Κάλη (professor Anthony Kales), οι μελέτες του οποίου έδειξαν ότι ο ύπνος αποτελεί μια ενεργητική διαδικασία με διακριτά στάδια. Ο Χρόνος.

4 <<Διαβάζοντας>> την ώρα.
Καθεμιά από τις τρεις βελόνες που περιστρέφονται πάνω στον δίσκο ρολογιού δείχνοντας τις ώρες, τα λεπτά και τα δευτερόλεπτα. Λεπτοδείκτης:ο δείκτης του ρολογιού που δείχνει τα λεπτά της ώρας. Ωροδείκτης: ο δείκτης ρολογιού που δείχνει τις ώρες Ο Χρόνος.

5 Επεξήγηση. Όπως Βλέπουμε και στην εικόνα ο κόκκινος δείκτης μας λέει τα δευτερόλεπτα ο δεύτερος μακρύτερος τα λεπτά και ο μικρός την ώρα. Γειά σας, ο φίλος μου ο ποντικός θα σας δείξει τα βήματα για να διαβάζεται την ώρα: Γειά σας και από εμένα: Εδώ βλέπουμε ένα ρολόι. Ο Χρόνος.

6 Η διαδικασία. Δευτεροδείκτης. Λεπτοδείκτης. Ωροδείκτης.
Διαβάζουμε τα δευτερόλεπτα στο ρολόι. Λεπτοδείκτης. Διαβάζουμε τα λεπτά στο ρολόι. Ωροδείκτης. Διαβάζουμε την ώρα στο ρολόι. Ο Χρόνος.

7 Επίλογος. Σας Ευχαριστώ πολύ Για την υπομονή σας Θέλω να πιστεύω ότι
Καταλάβατε την ώρα. Ο Χρόνος.


Κατέβασμα ppt "Πληροφορική και Νέες Τεχνολογίες στην Εκπαίδευση"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google