Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΜΑΘΗΜΑ: ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΣΥ.Π. Π.Ε.ΣΥ.Π.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΜΑΘΗΜΑ: ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΣΥ.Π. Π.Ε.ΣΥ.Π."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΜΑΘΗΜΑ: ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΣΥ.Π. Π.Ε.ΣΥ.Π.
ΜΑΘΗΜΑ: ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΣΥ.Π. Π.Ε.ΣΥ.Π. ΕΡΓΑΣΙΑ: ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ H φιλοσοφία τους, η λειτουργία τους, οι συμμετέχοντες ΕΠΙΒΛΕΠΟΥΣΑ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ:ΡΑΝΥ ΚΑΛΟΥΡΗ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ: ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ: Β΄ΕΞΑΜΗΝΟ

2 Ξεχαστε τα γραφεια, ηρθε η ωρα των Αθηναϊκων hubs!
ATHENS HUBS Ξεχαστε τα γραφεια, ηρθε η ωρα των Αθηναϊκων hubs!

3 Co-working spaces Συνεργατικοί χώροι
Εργασιακός χώρος: ζήτημα επιλογής Εναλλαγή του χώρου Αλληλοβοήθεια Κοινότητα Συνεργασία Μάθηση Βιωσιμότητα Μέλος ενός κοινωνικού κινήματος

4 Ωστόσο……. Θόρυβος Ανομοιογένεια Διάσπαση προσοχής
Πολυσυλλεκτικό περιβάλλον Δυσκολία δημιουργίας προσωπικής κουλτούρας

5 η παραγωγικότητα θα το κρίνουν.
Τα hubs είναι παροδική μόδα ή μια ρηξικέλευθη πρόταση που θα μεταμορφώσει το εργασιακό τοπίο; Ο καιρός οι ανάγκες η παραγωγικότητα θα το κρίνουν.

6 Αθηναϊκά hugs The Cube: o techie κύβος ερρίφθη
Περιλαμβάνει χώρο για 25 εταιρείες, ένα σημείο ειδικά διαμορφωμένο για workshop με έμφαση στα hardware projects κι έναν συνεδριακό χώρο στον οποίο πραγματοποιούνται οι τεχνολογικές συναντήσεις. «Φιλοξενούνται ως επί το πλείστον startups, λειτουργεί υποστηρικτικά και συμβουλευτικά με κατεύθυνση το ανθρώπινο δυναμικό και κυρίως τη χρηματοδότηση. Αυτήν τη στιγμή υπάρχουν 20 ομάδες στο Cube» λέει ο ιδρυτής του χώρου Σταύρος Μεσσήνης.

7 Start up :Νεοφυείς Επιχειρήσεις
Ο όρος νεοφυής επιχείρηση (Start-up company) έγινε γνωστός όταν πλήθος επιχειρήσεων με κατάληξη .com ιδρύθηκαν στο διαδίκτυο. Ο όρος "νεοφυής επιχείρηση" μπορεί να συνδεθεί με πλήθος επιχειρήσεων, κυριότερα όμως χρησιμοποιείται για να περιγράψει επιχειρήσεις που συνδέονται με υψηλή ανάπτυξη, έχουν τεχνολογικό προσανατολισμό και πολλές από αυτές επιδιώκουν να δημιουργήσουν μια νέα αγορά ή να εξελίξουν δυναμικά μια υπάρχουσα.

8 Αθηναϊκά hubs Ρομάντζο: «Βios» Αναξαγόρα 3-5 Γεράνι
Το «Bios» προχώρησε πριν από λίγα χρόνια στην ανακατασκευή του κτιρίου όπου στεγαζόταν το περιοδικό «Ρομάντζο» για να στεγάσει τον πρώτο δημιουργικό κόμβο της Ελλάδας. Πρόκειται για ένα χώρο υποδοχής που στηρίζει την προσπάθεια των νέων δημιουργών στο ξεκίνημά τους, παρέχοντας ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών και συμβουλευτικής δράσης. Τελικός στόχος: η δημιουργία βιώσιμων επιχειρήσεων και η αποκοπή τους από τον δημιουργικό κόμβο.

9 Βιώσιμες επιχειρήσεις
Τι είναι οι βιώσιμες επιχειρήσεις; (Minimum Viable Business) (MVB) Ουσιαστικά πρόκειται για τη δημιουργία μικρών επιχειρήσεων-οι οποίες έχουν κάθε δυνατότητα να γίνουν μεγάλες-με τα λιγότερα δυνατά χρήματα και οι οποίες μπορούν να είναι βιώσιμες, μπορούν να επιβιώσουν. Να έχουν δηλαδή έσοδα από τους πρώτους κιόλας μήνες λειτουργίας τους.

10 Αθηναϊκά hubs Impact Hub Athens
Πρόκειται για μια αθηναϊκή μονοκατοικία του 1860, η οποία σχεδιάστηκε από τον Τσίλερ, με πολύ καλό φυσικό φως. «Πιστεύουμε ότι το καλύτερο περιβάλλον εργασίας δεν είναι ένα κλειστό γραφείο ή ένα μικρό δωμάτιο», λέει ο υπεύθυνος. Έχοντας αποκτήσει την εμπειρία της παγκόσμιας κοινότητας του Impact Hub, στους χώρους της Μαδρίτης και της Βιένης αντίστοιχα, και διακρίνοντας την ανάγκη για τη δημιουργία ενός νέου, βιώσιμου μοντέλου για την ελληνική οικονομία.

11 Από ανακοίνωση του Impact HUB Athens
Από την Παρασκευή 31/3/2017 μέχρι την Κυριακή 2/4 στο «Impact HUB Athens» το πιο σημαντικό επιχειρηματικό event της Ελλάδας δίνει 54 ώρες σε φοιτητές για να στήσουν ένα startup. Η διοργάνωση ξεκινά το απόγευμα της Παρασκευής με brainstorming, ανάπτυξη business plan και την διαδικασία δημιουργίας της βασικής πρωτότυπης ιδέας για να κλείσει το βράδυ της Κυριακής με παρουσιάσεις ενώ στο μεταξύ οι συμμετέχοντες έχουν σχηματίσει ομάδες με developers, designers και μη τεχνικό δυναμικό.

12 Αθηναϊκά hubs Orange Grove Καλλιμάρμαρο

13 Αθηναϊκά hubs Ποιος είπε ότι για να δουλέψετε πρέπει να κλειστείτε οπωσδήποτε στο γραφείο; Το αίθριο του Found.ation σταΠετράλωνα είναι ιδανικό για να πάρουν τα μυαλά σου... δημιουργικό αέρα.

14 Αθηναϊκά hubs THE ΦΛΑΤ: διαμέρισμα με θέα στην τέχνη Ικτίνου 2

15 Βιβλιογραφία https://rejoin.gr/
Από Μάριος Μπουμπής Αθηνόραμα , Από Μάριος Μπουμπής Αθηνόραμα , itspossible.gr


Κατέβασμα ppt "ΜΑΘΗΜΑ: ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΣΥ.Π. Π.Ε.ΣΥ.Π."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google