Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Τα χαρακτηριστικά των ζώων

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Τα χαρακτηριστικά των ζώων"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Τα χαρακτηριστικά των ζώων
Μέγεθος: Μεγάλος Ύψος: 16,2 χέρια Βάρος: 15,842 κ. Διάρκεια ζωής: χρόνια Τα χαρακτηριστικά των ζώων Ελένη Σαββίδου Ε΄1

2 Χαρακτήρας: Το άλογο μπορεί να καταλάβει πως το βλέπουμε και πώς συμπεριφερόμαστε. Αν δεν νιώσει άνετα μαζί μας, αν δεν κερδίσουμε την εμπιστοσύνη του τότε δεν θα κυλήσει ομαλά αυτή η σχέση.  Αν το αγαπάμε λοιπόν πρέπει να μπορούμε να βρούμε και τις αιτίες που προκαλούν την περίεργη συμπεριφορά χωρίς να το αγνοούμε. Ελένη Σαββίδου Ε΄1

3 Εμφάνιση: Έχουν πυκνό τρίχωμα που αποτελείται από κοντές και απαλές τρίχες. Ζουν πολλά χρόνια και ο μέσος όρος ζωής του φτάνει τα 25 έως 30 χρόνια. Αν και πιστευόταν ότι δεν είναι ιδιαίτερα έξυπνο ζώο, όπως δείχνει και το όνομά του, έχει αποδειχτεί ότι κατέχει ευφυΐα που έχει να κάνει με την εκμάθηση καθηκόντων, τη μνήμη και τη λύση προβλημάτων. Ελένη Σαββίδου Ε΄1

4 Καλλωπισμός και άσκηση:
Τα άλογα έχουν ανάγκη μόνο ένα γρήγορο βούρτσισμα πριν το μάθημα τους αλλά μετά το μάθημα χρειάζονται ένα καλό βούρτσισμα κάθε μέρα. Επίσης πρέπει να καθαρίζουμε την μύτη και μάτια με βαμβάκι.

5 TΑ ΛΙΠΟΧΡΩΜΙΚΑ ΚΑΝΑΡΙΝΙΑ
Παναγιώτα Ττόφα Ε΄1

6 ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ .ΜΕΓΕΘΟΣ μικρό .ΥΨΟΣ 8-12 ε.κ. .ΒΑΡΟΣ 5-10 γ.ρ.
.ΜΕΓΕΘΟΣ μικρό .ΥΨΟΣ ε.κ. .ΒΑΡΟΣ γ.ρ. .ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΖΩΗΣ .ΤΑ ΚΑΝΑΡΙΝΙΑ ΓΕΝΝΟΥΝ ΑΥΓΑ

7 ΕΜΦΑΝΙΣΗ Το καναρίνι αυτό είναι όμορφο και γλυκό. Η φωνή του είναι πολύ κελαριστή. Συνήθως μεγαλώνουν σε κλουβιά ή σε δάση.

8 ΚΑΛΛΩΠΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΣΚΗΣΗ
Τα καναρίνια χρειάζονται πολλή συντροφιά και αγάπη. Επίσης χρειάζονται καθημερινά νερό.

9 Yorkshire Terrier Αντώνης Χατζηστυλλής

10 Μέγεθος: Μικρό Ύψος: 17-21 εκ. Βάρος: 5-7 κ
Μέγεθος: Μικρό Ύψος: εκ. Βάρος: 5-7 κ. Διάρκεια Ζωής: χρόνια

11 Τα κύρια χαρακτηριστικά των Yorkshire Terrier είναι:
Χαρακτήρας Τα κύρια χαρακτηριστικά των Yorkshire Terrier είναι: Τολμηρά Θαρραλέα Ευφυή Ανεξάρτητα Πεπεισμένα

12 Έχουν συνήθως μακρύ απαλό τρίχωμα
Εμφάνιση Τα Yorkshire Terrier βγαίνουν συνήθως σε δύο χρώματα : Μαύρο και καστανό Έχουν συνήθως μακρύ απαλό τρίχωμα

13 Καλλωπισμός Τα Υorkshire Τerrier χρειάζονται συνήθως ενα εβδομαδιαίο λούσιμο Τα μαλλιά του Yorkshire Terrier είναι σαν τα ανθρώπινα, δεν έχουν διπλό μανδύα και μακραίνουν συνεχώς Όσοι θέλουν τον σκύλο τους να έχει μακρύ μαλλί σαν αυτά των shows χρειάζεται να επισκέπτονται τον κουρέα για μια πλήρη περιποίηση κάθε 6-7 εβδομάδες. Για όσους δεν έχουν χρόνο είναι πιο βολικό ένα πιο κοντό κούρεμα.

14 Άσκηση Όταν είναι μικρό είναι περισσότερο δραστήριο ενώ γίνεται πιο ήσυχο καθώς μεγαλώνει. Επειδή είναι υπερδραστήριο δεν χρειάζεται ιδιαίτερη άσκηση. Η εκπαίδευσή του πρέπει να είναι συχνή και επίμονη αφού μαθαίνει εύκολα, και με το πέρασμα του χρόνου προσαρμόζεται στις συνθήκες του περιβάλλοντος που ζει.

15 Νεκταρία Χατζηγεωργίου Τάξη Ε΄1
ΚΑΝΙΣ Νεκταρία Χατζηγεωργίου Τάξη Ε΄1

16 ΠΡΟΛΟΓΟΣ Το σκυλάκι που βλέπετε ανήκει σε μια ράτσα που ονομάζεται Κανίς. Η ονομασία του στη γαλλική[CANICHE] ή στην αγγλική[POODLE],είναι το πιο παρεξηγημένο σκυλί στον κόσμο και αποτελεί την απόδειξη πως ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου,τελικά δεν είναι το βιβλίο. Το όνομα του προέρχεται από τη γερμανική λέξη PUDEL,που σημαίνει παφλασμός. Βάρος αρσενικό: 10Kg μέχρι 25Kg Βάρος θηλυκό: 10Kg μέχρι 25Kg Ύψος αρσενικό: 48 cm Ύψος θηλυκό: 35 cm Διάρκεια ζωής: 11 χρόνια μέχρι 15 χρόνια

17 ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ Τα Κανίς είναι πολύ παιχνιδιάρικα και φιλικά προς όλους. Είναι αφιερωμένα στον αφέντη τους γεμάτα αυτοπεποίθηση. Επίσης είναι γοητευτικά και λαμπερά όπου κι αν σταθούν. Μπορούμε να τα χαρακτηρίσουμε ακόμη σαν τολμηρά και πολύ ενεργητικά.

18 ΕΜΦΑΝΙΣΗ Τα Κανίς είναι μεσαίων διαστάσεων,έχουν σγουρό τρίχωμα και είναι φημισμένα για τα έξαλλα χτενίσματα τους. Τα συναντάμε σε άσπρο, μαύρο, γκρι, κανελί, καφέ, κρεμ, μπεζ και χρυσαφί.

19 ΚΑΛΛΩΠΙΣΜΟΣ & ΑΣΚΗΣΗ Το τρίχωμα του Κανίς χρειάζεται ιδιαίτερη περιποίηση και κούρεμα σε τακτά χρονικά διαστήματα, ενώ οι σκύλοι που συμμετέχουν σε εκθέσεις χρειάζονται ιδιαίτερο καλλωπισμό. Απεχθάνονται τη μοναξιά και θέλουν να βρίσκουν διέξοδο στην ενεργητικότητά τους. Τους αρέσει κοινωνική ζωή καθώς συνεχώς θέλουν να βγαίνουν βόλτα ώστε να κοινωνικοποιούν.

20 ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ

21 ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΑΤΖΗΣΤΑΥΡΟΥ Ε’1
Ντόπερμαν Βάρος αρσενικό: 40Kg μέχρι 45Kg Βάρος θηλυκό: 32Kg μέχρι 35Kg Ύψος αρσενικό: 68 cm μέχρι 72 cm Ύψος θηλυκό: 63 cm μέχρι 68 cm Διάρκεια ζωής: 10 χρόνια μέχρι 11 χρόνια Είναι ένας όμορφος, κομψός, μυώδης και δυνατός σκύλος. Ο σκύλος αυτός είναι ο καλύτερος φύλακας για τον άνθρωπο. Ενεργητικός, πανέξυπνος με δύναμη και αντοχή επιτίθεται μόνο όταν κρίνει ότι η οικογένεια ή το σπίτι του βρίσκονται σε κίνδυνο. Φυσικά χρειάζεται συνεχή εκπαίδευση όπως και κοινωνικοποίηση για να μπορέσει να έχει καλή σχέση τόσο με τον άνθρωπο, όσο και με άλλα ζώα. ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΑΤΖΗΣΤΑΥΡΟΥ Ε’1

22 Χαρακτηριστικά Αρχικά, τα Ντόμπερμαν εκτρέφονταν για φύλακες και για να προστατεύουν τον ιδιοκτήτη τους. Κουβαλώντας αυτά τα γονίδια, μπορεί να έχουν άγρια όψη, να είναι ατρόμητα και πρόθυμα να υπερασπιστούν τον ιδιοκτήτη τους, αλλά ταυτόχρονα είναι αρκετά υπάκουα και συγκρατημένα ώστε να ακούν σε εντολές. Είναι γνωστά για την έντονη προσωπικότητά τους, την εξαιρετική αφοσίωσή τους, και την μεγάλη πίστη τους στον ιδιοκτήτη τους. Αυτά τα σκυλιά, μπορούν εύκολα να μάθουν να «σέβονται και να προστατεύουν» τους ιδιοκτήτες τους, και ως εκ τούτου θεωρούνται άριστα σκυλιά φύλακες. Επίσης είναι ευγενικά, φιλικά, τρυφερά και πιστά σκυλιά. Αποφασιστικά, άφοβα, εύστροφα με σταθερό χαρακτήρα, νευρικά, δραστήρια, ζωηρά, ιδιαίτερα ευκίνητα με έμφυτη την ικανότητα να προστατεύει το σπίτι και την οικογένεια. Θέλουν να βρίσκονται με τους ανθρώπους τους, αγαπάνε τα παιδιά. Εντυπωσιακή δύναμη, αντοχή μεγάλη αυτοπεποίθηση που πολλές φορές όμως πιέζουν τους ιδιοκτήτες του και να τους δοκιμάζουν. Τους αρέσουν να κάνουν φιγούρα.

23 Εμφάνιση Η συνήθης εμφάνιση του Ντόπερμαν είναι με κομμένη ουρά και στητά αυτιά κάτι που επιτυγχάνεται με δύο επεμβάσεις. Αυτό σε μερικές χώρες απαγορεύεται και έτσι η ουρά μεγαλώνει φυσιολογικά και τα αυτιά αφήνονται φυσικά.Επίσης το τρίχωμα του χρειάζεται λίγη περιποίηση και δεν μαδάει πολύ.Ακόμα το τρίχωμά του ειναι κοντό, παχύ και όχι μαλακό.Επίσης τα συνήθης χρώματά του τριχώματός του είναι μαύρο με καστανό, καφεκόκκινο, κιτρινοκαφέ, άσπρο και γκρίζο. Άσκηση Η άσκηση δεν είναι απαραίτητη μέχρι να γίνει το Ντόμπερμαν περίπου οκτώ μηνών, και μέχρι την ηλικία των δεκατριών πρέπει να είναι περιορισμένη. Ποτέ μην προσπαθείτε να το ασκήσετε πολύ, το καλύτερο είναι λίγο και συχνά. Σε ηλικία μεταξύ τεσσάρων και οκτώ μηνών, τα οστά του Ντόμπερμαν σας θα είναι κατά μεγάλο μέρος χόνδρινα. Καθώς μεγαλώνει το κουτάβι ο χόνδρος αντικαθίσταται με οστό και μέχρι να γίνει αυτό, η υπερβολική άσκηση μπορεί να προκαλέσει κάμψη των μπροστινών ποδιών και μαλάκωμα των υποκνημίων. Όταν το κουτάβι σας γίνει οκτώ μηνών είναι πλέον ασφαλές να αυξήσετε την άσκηση. Ακόμα και τότε όμως η αντίληψη ότι ένα Ντόμπερμαν χρειάζεται να περπατάει χιλιόμετρα χιλιομέτρων την ημέρα είναι λανθασμένη. Το σκυλί σας θα διατηρηθεί σε φόρμα με λίγη σχετικά άσκηση, από την οποία το κύριο όφελος θα είναι η εξερεύνηση άλλης περιοχής και η αντίληψη ποιος είναι εκεί. 


Κατέβασμα ppt "Τα χαρακτηριστικά των ζώων"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google