Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Έκτο μάθημα Ψηφιακά Ηλεκτρονικά.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Έκτο μάθημα Ψηφιακά Ηλεκτρονικά."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Έκτο μάθημα Ψηφιακά Ηλεκτρονικά

2 Γινόμενο αθροισμάτων

3 Συνθήκες αδιαφορίας Οι αδιάφοροι όροι μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως άσσοι ή μηδενικά ανάλογα με την απλοποίηση που οδηγεί στο μικρότερο κύκλωμα.

4 Κυκλώματα με πύλες NAND και NOR

5 Υλοποίηση με NAND και NOR

6 Υλοποίηση με NAND και NOR

7 Υλοποίηση με NAND

8 Υλοποίηση με NAND

9 Υλοποίηση δύο επιπέδων με NAND

10 Υλοποίηση δύο επιπέδων με NAND
Όταν δίνεται μια συνάρτηση Boole σε αλγεβρική μορφή: Απλοποιούμε τη συνάρτηση και την εκφράζουμε ως άθροισμα γινομένων Σχεδιάζουμε μία πύλη NAND για κάθε όρο γινομένου της συνάρτησης που έχει τουλάχιστον δύο παράγοντες. Οι είσοδοι κάθε πύλης NAND είναι παράγοντες του αντίστοιχου όρου. Αυτές είναι οι πύλες του πρώτου επιπέδου. Σχεδιάζουμε μία πύλη NAND στο δεύτερο επίπεδο, χρησιμοποιώντας γραφικό σύμβολο είτε AND-αντιστροφής είτε αντιστροφής-OR, με εισόδους που τροφοδοτούνται από τις εξόδους του πρώτου επιπέδου. Ένας όρος με έναν μόνο παράγοντα χρειάζεται μόνο έναν αντιστροφέα στο πρώτο επίπεδο για να τροφοδοτήσει την πύλη του 2ου επιπέδου.

11 Υλοποίηση πολλών επιπέδων με NAND
Η γενική διαδικασία μετατροπής ενός διαγράμματος πολλών επιπέδων AND-OR σε διάγραμμα μόνο με πύλες NAND είναι η εξής Για τη συνάρτηση Boole F=A(CD+B)+BC'

12 Υλοποίηση πολλών επιπέδων με NAND
Για τη συνάρτηση Boole F=(AB'+A'B)(C+D')

13 Υλοποίηση με NOR

14 Συνάρτηση αποκλειστικού-ΟR
Μόνο ένας περιορισμένος αριθμός συναρτήσεων Boole μπορεί να εκφραστεί με πράξεις αποκλειστικού-OR. Ωστόσο, αυτή η συνάρτηση εμφανίζεται αρκετά συχνά στη σχεδίαση πρακτικών ψηφιακών συστημάτων. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμη σε αριθμητικές πράξεις και σε κυκλώματα εντοπισμού και διόρθωσης σφαλμάτων.

15 Συνάρτηση αποκλειστικού-ΟR


Κατέβασμα ppt "Έκτο μάθημα Ψηφιακά Ηλεκτρονικά."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google