Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΕΕΕΕΚ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΕΕΕΕΚ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΕΕΕΕΚ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
ΕΕΕΕΚ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ & ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΔΙΑΒΙΩΣΗ

2 ΣΧΟΛ.ΕΤΟΣ Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ & Η ΥΓΙΕΙΝΗ ΠΡΙΝ & ΜΕΤΑ!!!!

3 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Δρόλαπα Χαρίκλεια : Δ.Ε 01 Νέτη Ελευθερία : Π.Ε08.50 ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ Παπαευσταθίου Δέσποινα : Δ.Ε 01

4 ΣΤΟΧΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ Να κατανοήσουν την ανάγκη της υγιεινής & της καθαριότητας πριν & μετά το φαγητό. Να αναπτύξουν δεξιότητες ώστε να κάνουν δουλειές στο χώρο της κουζίνας. Να μάθουν να φτιάχνουν διάφορα εδέσματα & να τα σερβίρουν με το σωστό τρόπο. Να μάθουν την ατομική υγιεινή που χρειάζεται πριν φτιάξουν οποιοδήποτε παρασκεύασμα . Να βρίσκουν τρόπους έτσι ώστε να χρησιμοποιούν ότι έχει περισσέψει φτιάχνοντας κάτι άλλο (π.χ από τα κουκούτσια των φρούτων μπορούμε να φτιάξουμε λικέρ ή πίτσα μπορούμε να φτιάξουμε χωρίς ζύμη, με ψωμί του τοστ).

5 Το πρόγραμμα ξεκίνησε φτιάχνοντας:
Φρουτοσαλάτα με φρούτα του φθινοπώρου

6 Αφού ξεχωρίσαμε τα φρούτα & γράψαμε τη συνταγή στον πίνακα σηκώσαμε τα μανίκια για να ξεκινήσουμε δουλειά.

7 Στην επόμενη συνάντηση συζητήσαμε με τα παιδιά για την θρεπτική αξία που έχουν τα φρούτα & για το τι άλλο μπορούμε να φτιάξουμε από αυτά (γλύκα ,μαρμελάδα ,λικέρ ,χυμό). Εμείς φτιάξαμε μια υπέροχη μαρμελάδα πορτοκάλι & ένα ευωδιαστό λικέρ λεμόνι .

8 Φτάνοντας 3 Δεκέμμβρη μας επισκέφτηκαν διάφορα σχολεία για την γιορτή μας. Φτιάξαμε διάφορα στολίδια με αλεύρι νερό & αλάτι.

9 Εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων σε συνεργασία με τα παιδιά του γυμνάσιου Άσπρων Σπιτιών που μας επισκέφτηκαν, φτιάξαμε νοστιμότατους κουραμπιέδες.

10 2017!!!ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!! Πως αλλιώς θα ξεκινήσει; Φτιάχνοντας τη δική μας βασιλόπιτα! Αφού συζητήσαμε για την ιστορία της ξεκινήσαμε την δημιουργία της & κεράσαμε τους συμμαθητές μας.

11 Συνεχίζοντας η βαρυχειμωνιά φτάσαμε στις αποκριές φτιάχνοντας browning & γευτήκαμε τους υπέροχους μεζέδες που έψησαν οι άντρες του σχολειού!!!

12 ΠΑΣΧΑ!!!!!!! ΑΥΓΑ ΚΟΚΚΙΝΑ,ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ,ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ & ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!!!!!

13 Δε θα μπορούσαμε να μη φτιάξουμε & μια πίτσα μεσογειακή
Δε θα μπορούσαμε να μη φτιάξουμε & μια πίτσα μεσογειακή!!!Αφού συζητήσαμε με τα παιδιά με τι άλλο μπορούμε να φτιάξουμε πίτσα..Εμείς φτιάξαμε τη δική μας ,χωρίς ζύμη με ψωμάκια του τοστ!!!

14 Επειδή η καθαριότητα είναι «μίση αρχοντιά» φροντίζαμε πάντα την ατομική υγιεινή & την καθαριότητα του χώρου πριν & μετά από κάθε δραστηριότητα!

15 Συμπεράσματα προγράμματος & αποτελέσματα!!!
Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με επιτυχία δίνοντας στους μαθητές σημαντικές γνώσεις. Οι μαθητές έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για το πρόγραμμα & η συμμετοχή τους ήταν ένα ευχάριστο διάλλειμα . Συνεργάστηκαν άψογα μεταξύ τους & υπήρχε πνεύμα ομαδικότητας. Κατανόησαν την αξία της υγιεινής πριν & μετά από κάθε δραστηριότητα. Είχαν την ευκαιρία να μάθουν ότι τίποτα δε πάει χαμένο& ότι μπορούμε με ότι έχει περισσέψει να φτιάξουμε κάτι άλλο. Τέλος μάθαμε ότι μπορούμε με πολύ απλά υλικά να φτιάξουμε νόστιμα εδέσματα & φαγητά.


Κατέβασμα ppt "ΕΕΕΕΚ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google