Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΜΗΤΡΙΚΗ ΚΑΡΤΑ ΑΝΑΝΙΔΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ ΒΠ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΜΗΤΡΙΚΗ ΚΑΡΤΑ ΑΝΑΝΙΔΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ ΒΠ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΜΗΤΡΙΚΗ ΚΑΡΤΑ ΑΝΑΝΙΔΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ ΒΠ

2 Μητρική Κάρτα

3 Μια μητρική κάρτα, επίσης γνωστή και σαν μητρική πλακέτα ή μητρική ή κάρτα συστήματος είναι το κεντρικό και βασικό τυπωμένο ηλεκτρονικό κύκλωμα ενός σημερινού υπολογιστή. Ένας τυπικός υπολογιστής αποτελείται από τον μικροεπεξεργαστή, την κεντρική μνήμη και άλλα βασικά υποσυστήματα που βρίσκονται και αυτά στην μητρική. Άλλα μέρη του υπολογιστή, όπως εξωτερικά μέσα αποθήκευσης, κάρτες επέκτασης γραφικών, ήχου κτλ και διάφορα περιφερειακά όπως εκτυπωτής, πληκτρολόγια κτλ, είναι όλα τμήματα που ενσωματώνονται στην μητρική μέσω καλωδίων και υποδοχών διάφορων τύπων. Πιο πολλές πληροφορίες υπάρχουν διαθέσιμες για τις μητρικές υπολογιστών IBM-συμβατών, γνωστών και ως προσωπικοί υπολογιστές.

4 PCI

5 Ένα ολοκληρωμένο κύκλωμα που εγκαταστάθηκε επάνω στη μητρική κάρτα.
Το υλικό δίαυλου ηλεκτρονικού υπολογιστή τύπου PCI Standard ή απλά PCI (Peripheral Component Interconnect) παρουσιάστηκε το 1993 από την κατασκευαστική εταιρεία Intel για τον εξοπλισμό των ηλεκτρονικών υπολογιστών. Χρησίμευε για την ένωση πρόσθετων καρτών μονάδων με την μητρική πλακέτα του υπολογιστή. Αυτές οι κάρτες θα μπορούν να έχουν οποιαδήποτε από τις ακόλουθες μορφές: Ένα ολοκληρωμένο κύκλωμα που εγκαταστάθηκε επάνω στη μητρική κάρτα. Μια κάρτα επέκτασης που αρμόζει σε μια υποδοχή αυλάκι. Ο δίαυλος PCI είναι είναι βασικό τμήμα του εξοπλισμού των σύγχρονων υπολογιστών PC. Είναι ο αντικαταστάτης των παλαιότερων διαύλων τύπου ISA και VESA Local Bus. Τον PCI ακολούθησε ο νεότερος δίαυλος PCI Express.

6

7 Η εξέλιξη του δίαυλου PCI
Οι μελέτες υλοποίησης του PCI άρχισαν γύρω στα 1990 στα Intel Architecture Labs της εταιρείας Intel. Η προδιαγραφή PCI 1.0 που εκδόθηκε στις 22 Ιουνίου του 1992 διευθέτησε κυρίως τα απαραίτητα τμήματα και μόνο. Η προδιαγραφή PCI 2.0 που ακολούθησε στις 30 Απριλίου του 1993 καθιέρωσε τα πρότυπα για την πρίζα της κάρτας και την υποδοχή αυλάκι της μητρικής πλακέτας. Η προδιαγραφή PCI 2,1 δημοσιεύτηκε την 1 Ιουνίου του 1995. Ο δίαυλος PCI τέθηκε αμέσως σε χρήση σε κεντρικούς υπολογιστές, και αντικαθιστώντας τους παλαιότερους διαύλους MCA (αγγλ. Micro Channel Architecture) και EISA (Extended Industry Standard Architecture). Ο δίαυλος VLB (VESA Local Bus) παρέμεινε σε λειτουργία στους προσωπικούς υπολογιστές μέχρι το τέλος του 1994, επειδή ήταν υψηλότερης ταχύτητας από τον PCI. Αποσύρθηκε όμως σταδιακά και μέχρι το 1996 είχε σχεδόν εκλείψει, αφού οι κατασκευαστές είχαν υιοθετήσει τον PCI ακόμη και για υπολογιστές με επεξεργαστή τύπου 486. PCI και EISA συνέχισαν να χρησιμοποιούνται παράλληλα μέχρι τα μέσα του 2000.

8 Διάφοροι τύποι Κάρτες 32-bit, 33MHz (προδιαγραφή Rev. 2.0)
32-bit, 66MHz (3.3V αποκλειστικά, προδιαγραφή Rev. 2.1) 64-bit, 66MHz (3.3V αποκλειστικά, προδιαγραφή Rev. 2.1) Υποδοχές μητρικής πλακέτας 32-bit, 5V (κυρίως για μητρικές πλακέτες επιτραπέζιων προσωπικών υπολογιστών) 32-bit, 3.3V (σπανίζει) 64-bit, 5V (σπανίζει, κυρίως σε παλαιότερους υπολογιστές) 64-bit, 3.3V (πολύ συχνό, πριν από την εμφάνιση του PCI-X)

9 I / O Shield

10 I / O Shield (επίσης πίνακα ATX, I / O ασπίδα ή τυφλή σύνδεση, σπάνια I / O ασπίδα, πλακέτα I / O ή καλύμματος I / O) δηλώνει ένα PC συγκρότημα κλωβού, τα διάκενα γύρω από το πίσω μέρος εξωτερικές συνδέσεις των μητρικών κλείνει και έτσι η ηλεκτρομαγνητική θωράκιση εγγυημένη. Ταυτόχρονα, εμποδίζεται από το κλείσιμο του χάσματος τυχαία εισβολή των αντικειμένων που μπορεί να είναι η ασφάλεια λειτουργίας θέτοντας σε κίνδυνο (π.χ.. Μικρά μεταλλικά εξαρτήματα, βίδα, βύσμα ή το δάχτυλο). Μια θετική, αλλά μη σημαντική παρενέργεια είναι η μείωση των eintretendem σκόνης σε αυτό το σημείο του περιβλήματος. I / O Shields είναι μεταξύ των φορμά ATX , micro-ATX, flex-ATX και mini-ITX χρησιμοποίησε τις ίδιες διαστάσεις. Είναι ένα ελαστικό κομμάτι λαμαρίνα, που είναι οι εξωτερικές συνδέσεις μητρική πλακέτα ως θύρα PS / 2 , USB , σειριακή ή παράλληλη θύρα , διεπαφές βίντεο, όπως θύρα VGA , HDMI , DVI ή DisplayPort , LAN μεταξύ άλλων εντάσσονται στο 159,2 × 44,9 χιλιοστά και τοποθετήστε τα περιβλήματος του υπολογιστή προεγκαταστήσει. Δεδομένου ότι η διάταξη των τερματικών καθορίζεται από τα χαρακτηριστικά του σχεδιασμού και της μητρικής πλακέτας, το φύλλο συνήθως παρέχεται με τη μητρική πλακέτα. Με περιπτώσεις PC στο παρελθόν μερικώς διάφραγμα περιελήφθησαν, που αντιστοιχούν στα πρωτότυπα σχέδια από την Intel. Σήμερα αυτό δεν είναι πλέον κοινή. Μερικά κατοικιών χτίστηκαν έτσι ώστε να μπορούν να φιλοξενήσουν AT και ATX μητρικές κάρτες. Λαμβάνοντας υπόψη ένα I / O Shield χρησιμοποιήθηκε, η οποία είχε γλιτώσει μόνο την υποδοχή DIN πέντε-pin για AT πληκτρολόγια / XT.

11 Λειτουργία Μια I / O Shield χρησιμοποιείται κυρίως για να προστατεύσει το περίβλημα από την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία και δευτερευόντως ως προστασία κατά της εισόδου των ανεπιθύμητων σωματιδίων. Ως εκ τούτου, τα φύλλα παρέχονται με κλιπ επαφής διάτρητη-out με τους θάμνους έξω. I / O Shields είναι διαμορφωμένα έτσι ώστε να εμπλέκονται σταθερά στο παράθυρο στέγης. Καθώς συνδέεται με το PC περιφερειακά να είναι ηλεκτροστατικά φορτισμένη ή δυνητικές διαφορές μεταξύ της συνδεδεμένης συσκευής και του υπολογιστή μπορεί να υπάρχουν που χαρακτηρίζεται υπάρχουσα πρέπει χρεώνουν κατά τη σύνδεση μέσω του περιβλήματος προέρχεται είναι. Μέσω του I / O Shield οι εξωτερικές συνδέσεις μητρική πλακέτα που συνδέεται με το περίβλημα.

12 Πρότυπα για συνδέσεις Συνδέσεις τυποποίηση Παράλληλη 25 ακίδων D-sub
AMP ή ισοδύναμα Serial 9 pin D-sub AMP με 4 ή ισοδύναμο Βίντεο 15 pin HD D-sub FOXCONN DZ11A36-B9 ή ισοδύναμο Ποντίκι / πληκτρολόγιο, στοίβα CIR DIN FOXCONN MH11067-D2 ή ισοδύναμο Ήχου 5 pin SHOGYO Intnl. SJS-0349A-5P-U ή ισοδύναμο υποδοχή RJ45 AMP ή ισοδύναμα USB ενιαίο ύψος FOXCONN UB1112C-Κ1 ή ισοδύναμο USB διπλή στοίβα FOXCONN UB1112C-D1 ή ισοδύναμο DB15 MIDI / θύρας παιχνιδιών AMP ή ισοδύναμα υποδοχή RCA Hosiden ΑΜΕΡΙΚΗ JPJ ή ισοδύναμο 1394 σύρμα φωτιά MOLEX SD ή ισοδύναμο Οπτική S / PDIF SHARP ELECTRONICS GP1F31T ή ισοδύναμο

13 Cpu Powwer Connector

14 Ένα τροφοδοτικό (ή PSU) μετατρέπει ρεύματος AC σε χαμηλής τάσης ρυθμίζεται συνεχούς ρεύματος για τα εσωτερικά εξαρτήματα του υπολογιστή. Σύγχρονη προσωπικοί υπολογιστές παγκοσμίως χρησιμοποιούν τροφοδοτικά μεταγωγής-mode . Μερικά τροφοδοτικά διαθέτουν χειροκίνητο διακόπτη για την επιλογή της τάσης εισόδου, ενώ άλλοι προσαρμόζονται αυτόματα στην τάση δικτύου. Τα περισσότερα σύγχρονα τροφοδοτικά επιτραπέζιο προσωπικό υπολογιστή είναι σύμφωνη με την προδιαγραφή ATX , το οποίο περιλαμβάνει ανοχές παράγοντα μορφής και της τάσης. Ενώ ένα τροφοδοτικό ATX είναι συνδεδεμένο με το ηλεκτρικό δίκτυο, παρέχει πάντα ένα 5 Volt τάση αναμονής (5VSB) έτσι ώστε να τροφοδοτούνται οι αναμονής λειτουργίες του υπολογιστή και ορισμένων περιφερειακών. Τα τροφοδοτικά ATX ενεργοποιηθεί και να απενεργοποιηθεί με ένα σήμα από τη μητρική πλακέτα . Μπορούν επίσης να παρέχουν ένα σήμα με τη μητρική πλακέτα για να δείξει όταν οι τάσεις DC βρίσκονται σε spec, έτσι ώστε ο υπολογιστής είναι σε θέση να τροφοδοτήσει με ασφάλεια και εκκίνησης. Το πιο πρόσφατο πρότυπο ATX PSU είναι η έκδοση 2.31 από τα μέσα του 2008.

15 Λειτουργίες Οι αλλαγές τροφοδοτικό υπολογιστή εναλλασσόμενο ρεύμα από μια πρίζα με συνεχές ρεύμα χαμηλής τάσης για τη λειτουργία του επεξεργαστή και των περιφερειακών συσκευών. Αρκετές τάσεις συνεχούς ρεύματος που απαιτείται, και θα πρέπει να ρυθμίζονται με κάποια ακρίβεια για να παρέχει σταθερή λειτουργία του υπολογιστή. Ένα σιδηροδρομικό παροχή ρεύματος ή τάσης σιδηροδρομικών αναφέρεται σε μια ενιαία τάση που παρέχεται από ένα τροφοδοτικό (PSU). Αν και ο όρος χρησιμοποιείται γενικά στην ηλεκτρονική μηχανική ,πολλοί άνθρωποι, ιδιαίτερα ενθουσιώδες υπολογιστή, αντιμετωπίζουν στο πλαίσιο των τροφοδοτικών προσωπικό υπολογιστή.

16 Αρχική IBM PC, ΧΤ και ΑΤ πρότυπο
Ανάπτυξη Αρχική IBM PC, ΧΤ και ΑΤ πρότυπο Το πρώτο IBM PC τροφοδοτικό (PSU) παρέχονται δύο κύριες τάσεις: +5 V και 12 V. Θα παρέχονται δύο άλλες τάσεις, -5 V και -12 V, αλλά με περιορισμένα ποσά ενέργειας. Οι περισσότεροι μικροτσίπ του χρόνου που λειτουργούν στις 5 V ρεύματος. Από τα 63,5 W αυτών PSU που θα μπορούσε να παραδώσει, το μεγαλύτερο μέρος του ήταν σε αυτό το σιδηροδρομικών +5 V. Η τροφοδοσία +12 V χρησιμοποιήθηκε κυρίως για τη λειτουργία κινητήρων, όπως σε μονάδες δίσκων και ανεμιστήρες ψύξης. Όπως προστέθηκαν περισσότερα περιφερειακά, περισσότερη δύναμη παραδόθηκε στη σιδηροτροχιά 12 V. Ωστόσο, δεδομένου ότι το μεγαλύτερο μέρος της ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώνεται από τα τσιπ, η σιδηροδρομική 5 V παραδοθεί ακόμα περισσότερη ισχύ. Το σιδηροδρομικό -12 V χρησιμοποιήθηκε κυρίως για να παρέχει την αρνητική τάση τροφοδοσίας στα RS-232 σειριακές θύρες. Ένα σιδηροδρομικό -5 V προβλεπόταν περιφερειακά στο δίαυλο ISA, αλλά δεν χρησιμοποιήθηκε από τη μητρική πλακέτα. Ένα επιπλέον σύρμα που αναφέρεται ως χρησιμοποιείται «Power Good» για να αποτρέψει την ψηφιακή λειτουργία κυκλώματος κατά την διάρκεια των αρχικών milliseconds του τροφοδοτικού στροφή-on, όπου οι τάσεις εξόδου και τα ρεύματα αυξάνονται αλλά δεν είναι ακόμη επαρκή ή σταθερή για τη σωστή λειτουργία της συσκευής. Μόλις η ισχύς εξόδου είναι έτοιμο προς χρήση, το καλό σήμα ρεύματος λέει το ψηφιακό κύκλωμα που μπορεί να αρχίσει να λειτουργεί.

17 ATX πρότυπο Όταν η Intel ανέπτυξε το ATX πρότυπο βύσμα παροχής ρεύματος (δημοσιεύθηκε το 1995), τα μικροτσίπ που λειτουργεί σε 3,3 V έγιναν όλο και πιο δημοφιλή, αρχίζοντας με την Intel 80486DX4 μικροεπεξεργαστή το 1994, και οι τυπικές παραδόσεις ATX τρία θετικά ράγες: 3,3 V, 5 V και 12 V. Προγενέστερες υπολογιστές που απαιτούν 3.3 V τυπικά προέρχεται από ότι μια απλή αλλά αναποτελεσματική γραμμικός ρυθμιστής συνδέεται με τη σιδηροτροχιά 5 V. Ο συνδετήρας ATX παρέχει πολλαπλά σύρματα και οι συνδέσεις τροφοδοσίας για την προμήθεια 3,3 V, επειδή είναι πιο ευαίσθητη σε πτώση τάσης στις συνδέσεις τροφοδοσίας. Μια άλλη προσθήκη ATX ήταν το +5 V SB (αναμονή) σιδηροδρομικές για την παροχή μιας μικρής ποσότητας ισχύος σε κατάσταση αναμονής , ακόμα και όταν ο υπολογιστής ήταν ονομαστικά "off". Υπάρχουν δύο βασικές διαφορές μεταξύ AT και τροφοδοτικά ATX: οι σύνδεσμοι που παρέχουν εξουσία με τη μητρική πλακέτα, και το μαλακό διακόπτη. Στα συστήματα ATX-στυλ, το διακόπτη λειτουργίας στην πρόσοψη παρέχει μόνο ένα σήμα ελέγχου στην παροχή ρεύματος και δεν αλλάξετε την τάση δικτύου εναλλασσόμενου ρεύματος. Αυτός ο έλεγχος χαμηλής τάσης επιτρέπει άλλο υλικό ή λογισμικό για να μετατρέψει το σύστημα και να σβήνουν.

18 ATX12V πρότυπο

19 Όπως τρανζίστορ μικραίνουν σε μάρκες, γίνεται προτιμότερο να λειτουργούν σε χαμηλότερες τάσεις τροφοδοσίας, και η χαμηλότερη τάση τροφοδοσίας είναι συχνά επιθυμητή από τα πυκνότερα τσιπ, η κεντρική μονάδα επεξεργασίας . Προκειμένου να παρέχουν μεγάλες ποσότητες ηλεκτρικής ενέργειας χαμηλής τάσης με τη Pentium και μετέπειτα μικροεπεξεργαστές, μια ειδική παροχή ρεύματος, η μονάδα ρυθμιστή τάσης άρχισαν να συμπεριληφθούν στις μητρικές κάρτες . Νεότερα επεξεργαστές απαιτούν έως και 100 A στα 2 V ή λιγότερο, το οποίο είναι πρακτικό να ελευθερώσει από off-board τροφοδοτικά. Αρχικά, αυτό τροφοδοτείται από την κύρια παροχή +5 V, αλλά ως απαιτήσεις ισχύος αυξάνεται, τα υψηλά ρεύματα που απαιτούνται για να παρέχουν επαρκή ισχύ έγινε προβληματική. Για να μειώσετε τις απώλειες ισχύος στην προμήθεια 5 V, με την εισαγωγή του Pentium 4 μικροεπεξεργαστή, η Intel άλλαξε την τροφοδοσία του επεξεργαστή να λειτουργεί με 12 V, και πρόσθεσε την χωριστές τέσσερις-pin βύσμα P4 με το νέο πρότυπο ATX12V 1.0 για την προμήθεια ότι η εξουσία.

20 Entry-Level Power Supply Προδιαγραφή
Entry-Level Power Supply Προδιαγραφή (EPS) είναι μια μονάδα παροχής ισχύος προορίζεται για υπολογιστές υψηλής ισχύος κατανάλωση και servers entry-level. Αναπτύχθηκε από την υποδομή του συστήματος διακομιστή φόρουμ (SSI), ενός ομίλου εταιρειών, συμπεριλαμβανομένων της Intel, Dell, Hewlett-Packard και άλλοι, που λειτουργεί στα πρότυπα του server, ο συντελεστής μορφής EPS είναι ένα παράγωγο του ATX μορφή παράγοντας. Η πιο πρόσφατη προδιαγραφή είναι v2.93. Το πρότυπο EPS παρέχει ένα πιο ισχυρό και σταθερό περιβάλλον για τα κρίσιμα συστήματα και εφαρμογές που βασίζονται σε διακομιστή. EPS τροφοδοτικά έχουν μια υποδοχή τροφοδοσίας μητρικής πλακέτας 24-pin και μία υποδοχή οκτώ ακίδων +12 V. Το πρότυπο επίσης καθορίζει δύο επιπλέον τέσσερις-pin 12 V υποδοχές για περισσότερη δύναμη-πεινασμένος πίνακες (που απαιτείται για W τροφοδοτικά, δύο που απαιτούνται για 850 W + PSU). Προμηθειών EPS ενέργειας είναι κατ 'αρχήν συμβατή με το πρότυπο ATX ή ATX12V μητρικές κάρτες που βρέθηκαν σε σπίτια και γραφεία, αλλά μπορεί να υπάρχουν μηχανικά προβλήματα, όπου η υποδοχή 12 V και στην περίπτωση των ηλικιωμένων πίνακες ο κύριος προεξοχή υποδοχή οι πρίζες. Πολλοί πωλητές PSU χρησιμοποιήσετε υποδοχές όπου τα επιπλέον τμήματα μπορούν να αποδεσμεύεσαι να αποφύγετε αυτό το ζήτημα. Όπως και με νεότερες εκδόσεις του προτύπου ATX PSU, δεν υπάρχει επίσης καμία -5 V σιδηροδρομικών.

21 Πολλαπλές ράγες +12 V Από το 2011, η Fujitsu και άλλα tier-1 των κατασκευαστών έχουν συστήματα που περιέχουν παραλλαγές μητρική πλακέτα που απαιτούν μόνο μια παροχή 12 V από μια παραγγελία PSU, το οποίο συνήθως εκτιμάται σε W. κατασκευή DC-DC μετατροπής, παρέχοντας 5 V και 3,3 V, γίνεται στη μητρική πλακέτα? η πρόταση είναι ότι 5 V και 12 V εφοδιασμού για άλλες συσκευές, όπως σκληρούς δίσκους, θα ενταχθεί στο motherboard και όχι από το ίδιο το τροφοδοτικό, αν και αυτό δεν φαίνεται να εφαρμοστεί πλήρως από τον Ιανουάριο του Οι λόγοι για αυτή την προσέγγιση για την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος είναι ότι εξαλείφει τα προβλήματα cross-φορτίου, απλοποιεί και μειώνει την εσωτερική καλωδίωση που μπορούν να επηρεάσουν τη ροή του αέρα και ψύξης, μειώνει το κόστος, αυξάνει την αποδοτικότητα τροφοδοτικό, και μειώνει το θόρυβο, φέρνοντας την ταχύτητα του ανεμιστήρα παροχής ηλεκτρικού ρεύματος σύμφωνα με το ελέγχου της μητρικής πλακέτας. Τουλάχιστον δύο από τα επαγγελματικά PC της Dell εισήχθη το 2013, ο OptiPlex 9020 και Precision T1700, πλοίο με 12 προμήθειες V-μόνο την εξουσία και να εφαρμόσουν 5 V και 3,3 V μετατροπή αποκλειστικά για τη μητρική πλακέτα.

22 Ονομαστική ισχύς Η συνολική κλήρωση ισχύς σε ένα PSU περιορίζεται από το γεγονός ότι όλες οι ράγες εφοδιασμού έρχονται μέσω ενός μετασχηματιστή και κάθε πρωτογενούς κυκλώματος του πλευρά, όπως εναλλαγή συστατικά. Συνολικές απαιτήσεις ισχύος για έναν προσωπικό υπολογιστή μπορεί να κυμαίνεται από 250 W σε περισσότερες από 1000 W για έναν υπολογιστή υψηλής απόδοσης με πολλαπλές κάρτες γραφικών. Οι προσωπικοί υπολογιστές συνήθως απαιτούν 300 έως 500 W. Οι παροχές ηλεκτρικού ρεύματος έχουν σχεδιαστεί γύρω στο 40% μεγαλύτερη από την υπολογισμένη κατανάλωση ενέργειας του συστήματος. Αυτό προστατεύει από την υποβάθμιση της απόδοσης του συστήματος, και κατά υπερφόρτωση παροχή ηλεκτρικού ρεύματος. Τροφοδοτικά ετικέτα συνολική τους ισχύ εξόδου, και επισημαίνουν πως αυτό καθορίζεται από τις ένταση όρια για κάθε μία από τις τάσεις που παρέχονται. Μερικά τροφοδοτικά έχουν προστασία χωρίς υπερφόρτωση.

23 Αποτελεσματικότητας Μια δοκιμή το 2005 αποκάλυψε τροφοδοτικά υπολογιστή είναι συνήθως περίπου 70-80% αποτελεσματική. Για μια 75% αποτελεσματική παροχή ηλεκτρικού ρεύματος για την παραγωγή 75 W της εξόδου DC θα απαιτήσει 100 W της εισόδου AC και να διαλύσει το υπόλοιπο 25 W σε θερμότητα . Υψηλότερης ποιότητας τροφοδοτικά μπορεί να είναι πάνω από 80% αποτελεσματικό? ως αποτέλεσμα, ενεργειακά αποδοτική PSU που σπαταλούν λιγότερη ενέργεια σε θερμότητα και απαιτούν λιγότερο ροή αέρα για την ψύξη, με αποτέλεσμα πιο αθόρυβη λειτουργία. Από το 2012 κάποιοι high-end PSU που καταναλωτής μπορεί να υπερβαίνει το 90% αποτελεσματικότητα σε βέλτιστα επίπεδα φορτίου, αν θα πέσει σε απόδοση 87-89% κατά τη διάρκεια βαριά ή ελαφριά φορτία. Τροφοδοτικά διακομιστή της Google είναι περισσότερο από 90%. HP τροφοδοτικά εξυπηρετητή 's έχουν φθάσει σε 94% απόδοση. Πρότυπο PSU που πωλήθηκε για σταθμούς εργασίας του server έχουν περίπου 90% απόδοση, από το 2010.

24 Εμφάνιση Οι περισσότεροι desktop τροφοδοτικά προσωπικός υπολογιστής είναι ένα τετράγωνο μεταλλικό κουτί, και έχουν μια μεγάλη δέσμη των καλωδίων που προκύπτουν από το ένα άκρο. Απέναντι από τη δέσμη καλωδίων είναι η πίσω όψη του τροφοδοτικού, με εξαεριστικό και μία IEC C14 υποδοχή για την παροχή εναλλασσόμενου ρεύματος. Μπορεί να υπάρχει ένας διακόπτης ισχύος και / ή ένα διακόπτη επιλογής τάσης. Μια ετικέτα από τη μία πλευρά του κουτιού παραθέτει τεχνικές πληροφορίες σχετικά με την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, συμπεριλαμβανομένων των πιστοποιήσεις ασφάλειας και τη μέγιστη ισχύ εξόδου. Κοινή σήματα πιστοποίησης για την ασφάλεια είναι το σήμα UL , GS σήμα , TÜV , NEMKO , SEMKO , DEMKO, FIMKO, CCC , CSA , VDE , GOST R σήμα και BSMI. Συνηθισμένα σημεία πιστοποιητικό για την EMI / RFI είναι το σήμα CE , FCC και C-tick. Το σήμα CE απαιτείται για τροφοδοτικά που πωλούνται στην Ευρώπη και την Ινδία. Ένα RoHS ή 80 PLUS μπορεί επίσης μερικές φορές να δει. Διαστάσεις ενός τροφοδοτικού ATX είναι πλάτος 150 mm, ύψος 86 χιλιοστά, και τυπικά βάθος 140 χιλιοστά, αν και το βάθος μπορεί να διαφέρει από μάρκα σε μάρκα. Ορισμένες παροχές ηλεκτρικού ρεύματος έρχονται με μανίκια καλώδια, τα οποία εκτός του ότι είναι αισθητικά πιο ευχάριστο, κάνουν επίσης καλωδίωση ευκολότερη και είχε λιγότερο αρνητικές επιπτώσεις στην ροή του αέρα.

25 Εμφάνιση Οι περισσότεροι desktop τροφοδοτικά προσωπικός υπολογιστής είναι ένα τετράγωνο μεταλλικό κουτί, και έχουν μια μεγάλη δέσμη των καλωδίων που προκύπτουν από το ένα άκρο. Απέναντι από τη δέσμη καλωδίων είναι η πίσω όψη του τροφοδοτικού, με εξαεριστικό και μία IEC C14 υποδοχή για την παροχή εναλλασσόμενου ρεύματος. Μπορεί να υπάρχει ένας διακόπτης ισχύος και / ή ένα διακόπτη επιλογής τάσης. Μια ετικέτα από τη μία πλευρά του κουτιού παραθέτει τεχνικές πληροφορίες σχετικά με την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, συμπεριλαμβανομένων των πιστοποιήσεις ασφάλειας και τη μέγιστη ισχύ εξόδου. Κοινή σήματα πιστοποίησης για την ασφάλεια είναι το σήμα UL , GS σήμα , TÜV , NEMKO , SEMKO , DEMKO, FIMKO, CCC , CSA , VDE , GOST R σήμα και BSMI. Συνηθισμένα σημεία πιστοποιητικό για την EMI / RFI είναι το σήμα CE , FCC και C-tick. Το σήμα CE απαιτείται για τροφοδοτικά που πωλούνται στην Ευρώπη και την Ινδία. Ένα RoHS ή 80 PLUS μπορεί επίσης μερικές φορές να δει. Διαστάσεις ενός τροφοδοτικού ATX είναι πλάτος 150 mm, ύψος 86 χιλιοστά, και τυπικά βάθος 140 χιλιοστά, αν και το βάθος μπορεί να διαφέρει από μάρκα σε μάρκα. Ορισμένες παροχές ηλεκτρικού ρεύματος έρχονται με μανίκια καλώδια, τα οποία εκτός του ότι είναι αισθητικά πιο ευχάριστο, κάνουν επίσης καλωδίωση ευκολότερη και είχε λιγότερο αρνητικές επιπτώσεις στην ροή του αέρα.

26 Υποδοχές επεξεργαστών

27 Γενικά, ονομάζουμε ’’υποδοχή επεξεργαστή’’ ( ’’cpu socket’’), το ηλεκτρικό εξάρτημα που είναι κατασκευασμένο έτσι ώστε να φιλοξενήσει τον επεξεργαστή του συστήματος. Είναι ένας ειδικός τύπος ολοκληρωμένου κυκλώματος με τη μορφή πρίζας και μεγάλο αριθμό επαφών (οπών). Η υποδοχή αυτή παρέχει πολλές λειτουργίες : παρέχει μια φυσική δομή για την υποστήριξη του επεξεργαστή, υποστήριξη για ψύκτρα, διευκόλυνση στην αντικατάσταση του επεξεργαστή (μειώνοντας το κόστος), αλλά κυρίως σχηματίζει μια ηλεκτρική διασύνδεση του επεξεργαστή με το ηλεκτρονικό σύστημα. Μπορεί να συναντηθεί στους περισσότερους προσωπικούς επιτραπέζιους υπολογιστές και εξυπηρετητές πάνω στη μητρική κάρτα.

28 Λειτουργία Συνήθως, οι υποδοχές των επεξεργαστών κατασκευάζονται από πλαστικό, ένα μεταλλικό μοχλό και μεταλλικές επαφές για κάθε μια από τις υποδοχές του επεξεργαστή. Οι περισσότεροι επεξεργαστές έχουν σημάδια, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η σωστή τοποθέτηση. Ο τρόπος τοποθέτησης είναι απλός : στην περίπτωση τύπου PGA πρώτα ανασηκώνεται ο μεταλλικός μοχλός, ο επεξεργαστής τοποθετείται στην υποδοχή και στο τέλος ο μοχλός κατεβαίνει. Με τη χρήση του μοχλού εξασφαλίζεται η φυσική προστασία του επεξεργαστή δημιουργώντας παράλληλα και την απαραίτητη ηλεκτρική σύνδεση ανάμεσα στον επεξεργαστή και την υποδοχή. Στην περίπτωση τύπου LGA, δεν υπάρχει μοχλός, αλλά ένα μεταλλικό καπάκι κλείνει πάνω από τον επεξεργαστή, προστατεύοντας τον. Όλες οι υποδοχές είναι κατασκευασμένες έτσι ώστε να μπορούν να υποδεχτούν ψύκτρα για τον επεξεργαστή, δηλαδή να μπορούν να αντέξουν το έξτρα βάρος (συνήθως είναι πολύ βαριές σε σχέση με τους επεξεργαστές) ιδίως κατά την τοποθέτηση και την απομάκρυνσή τους και να εξασφαλίζουν την καλή θερμική επαφή με τον επεξεργαστή. Οι υποδοχές προσφέρουν ένα πλεονέκτημα, από το να τοποθετήσουμε τον επεξεργαστή απευθείας πάνω στο κύκλωμα. Το πλεονέκτημα είναι η ευκολότερη αντικατάσταση του σε περίπτωση ελαττωματικού εξαρτήματος. Συχνά ο επεξεργαστής αποτελεί το πιο ακριβό εξάρτημα του συστήματος ενώ το κόστος της υποδοχής είναι πολύ πιο χαμηλό, γι’ αυτό και έγινε αποδεκτό από τους κατασκευαστές

29 dual channel

30 Όταν Dual Channel ονομάζεται αρχιτεκτονική στην τεχνολογία των υπολογιστών, με τα δύο (ή περισσότερα) μνήμη ενότητες σε ένα επεξεργαστή μπορούν να λειτουργούν παράλληλα. Για ξεχωριστά σε λεωφορεία δεδομένων του επεξεργαστή (CPU) ή ελεγκτή μνήμης που χρησιμοποιούνται στις επιμέρους ενότητες. Μέσα από την ταυτόχρονη μετάδοση μέσω πολλά λεωφορεία περισσότερα δεδομένα μπορούν να μεταδοθούν ανά μονάδα χρόνου. Η τεχνική αυτή είναι, μεταξύ άλλων από τις αρχές της δεκαετίας του 2000 σε προσωπικούς υπολογιστές που χρησιμοποιούνται.

31 Διάκριση Στην κλασική chipset αρχιτεκτονική, ο ελεγκτής μνήμης βρίσκεται στο North Bridge (μέρος του chipset). Αυτό με τη σειρά του είναι στην μπροστινή πλευρά του λεωφορείου συνδεδεμένο με την CPU. Όταν λειτουργεί σε κατάσταση διπλού καναλιού, επομένως, δεν το εύρος ζώνης μεταξύ του επεξεργαστή και της μνήμης, αλλά μόνο το εύρος ζώνης μεταξύ του North Bridge και η μνήμη είναι αυξημένη. Η επιτεύξιμη κέρδος απόδοσης από την αυξημένη εύρος ζώνης της μνήμης είναι κατά συνέπεια χαμηλή (βλέπε παρακάτω). Η τεχνική αυτή βασίζεται κατ 'αρχήν στη μνήμη διεμπλοκής . Κάθεται τον ελεγκτή μνήμης απευθείας από τον κεντρικό επεξεργαστή (σε AMD για παράδειγμα, από την έναρξη του Athlon 64 ), το πλάτος bit του διαύλου μνήμης (δίαυλο δεδομένων), και έτσι διπλασιάζει άμεσα την θεωρητική διαθέσιμο εύρος ζώνης της μνήμης. Όταν x86 επεξεργαστές , επομένως, δεδομένου ότι είναι Intel Pentium υπάρχοντα, 64-bit bus ευρύ δεδομένων (προηγουμένως 32 bits σε ) αυξήθηκε σε 128 bits. Έτσι, η δυνατότητα dual-channel προσδιορίζεται, για παράδειγμα, ο Athlon 64 CPU - πιο συγκεκριμένα από τη βάση που χρησιμοποιείται - και όχι για το chipset της μητρικής πλακέτας . Οι περισσότεροι επεξεργαστές AMD από το Socket 939 Ως εκ τούτου, υποστηρίζει τη λειτουργία dual-channel. Η σχέση με τα υποδοχή 754 επιπλέον ακίδες αποτελούν την απαραίτητη δεύτερο δίαυλο μνήμης.

32 ATX

33 ATX (Advanced Technology Extended) είναι μια προδιαγραφή διαμόρφωση motherboard που αναπτύχθηκε από την Intel το 1995 για να βελτιώσει την προηγούμενη de facto πρότυπα , όπως το σχεδιασμό AT . Ήταν η πρώτη μεγάλη αλλαγή στην επιφάνεια εργασίας του περιβλήματος του υπολογιστή , μητρική πλακέτα και τροφοδοτικό σχεδιασμού εδώ και πολλά χρόνια, η βελτίωση της τυποποίησης και εναλλαξιμότητα των μερών. Η προδιαγραφή ορίζει τις βασικές μηχανικές διαστάσεις, τοποθέτηση σημείο, I / O, δύναμη και διασυνδέσεις σύνδεσμος μεταξύ μιας υπόθεσης υπολογιστή , μια μητρική πλακέτα και ένα τροφοδοτικό.

34 Συνδέσεις Στο πίσω μέρος του κουτιού του υπολογιστή, κάποιες σημαντικές αλλαγές έγιναν με το πρότυπο AT. Αρχικά AT στυλ περιπτώσεις είχαν μόνο ένα πληκτρολόγιο υποδοχή και την επέκταση υποδοχές για πίσω πλαίσια κάρτα add-on. Οποιεσδήποτε άλλες εν πλω διασυνδέσεις (όπως σειριακές και παράλληλες θύρες ) έπρεπε να συνδεθεί μέσω πετούν οδηγεί σε συνδέσμους που είχαν τοποθετηθεί είτε σε χώρους που παρέχονται από την υπόθεση ή παρένθεση τοποθετούνται σε αχρησιμοποίητες θέσεις υποδοχή επέκτασης. ATX επιτρέπεται σε κάθε κατασκευαστή της μητρικής πλακέτας για να θέσει αυτές τις θύρες σε μια ορθογώνια περιοχή στο πίσω μέρος του συστήματος με μια ρύθμιση που θα μπορούσαν να καθορίζουν, αν και μια σειρά από γενικές τάσεις ανάλογα με ποια λιμάνια οι προσφορές motherboard ακολουθήθηκε από τους περισσότερους κατασκευαστές. Οι περιπτώσεις συνήθως εξοπλισμένο με πίνακα snap-out, επίσης γνωστή ως / πλάκα O Ι ή ασπίδα I / O, σε μία από τις κοινές ρυθμίσεις. Εάν είναι απαραίτητο, I / O πλάκες μπορεί να αντικατασταθεί για να ταιριάζουν σε μια μητρική που είναι να τοποθετηθεί? οι πλάκες I / O συνήθως παρέχεται μαζί με μητρικές πλακέτες δεν έχει σχεδιαστεί για ένα συγκεκριμένο υπολογιστή. Ο υπολογιστής θα λειτουργεί σωστά χωρίς ένα πιάτο τοποθετηθεί, αν και θα υπάρξει ανοιχτή κενά στην υπόθεση και ο έλεγχος EMI / RFI θα είναι σε κίνδυνο. Πίνακες έγιναν που επέτρεψε την τοποθέτηση ενός motherboard AT σε μια υπόθεση ATX.

35 Παραλλαγές Αρκετές ATX που προέρχονται από σχέδια διευκρινίστηκε ότι χρησιμοποιούν την ίδια παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, συνδέσεις και βασική διάταξη πίσω πάνελ, αλλά που διαφορετικά πρότυπα για το μέγεθος του σκάφους και τον αριθμό των υποδοχές επέκτασης. Πρότυπο ATX παρέχει επτά υποδοχές στο 0,8 στο (20 mm) απόσταση? το δημοφιλές μέγεθος Micro-ATX αφαιρεί 2,4 ίντσες (61 mm) και τρεις υποδοχές, αφήνοντας τέσσερις. Εδώ πλάτος αναφέρεται στην απόσταση κατά μήκος της εξωτερικής άκρης υποδοχή, ενώ το βάθος είναι από εμπρός προς τα πίσω. Σημείωση κάθε μεγαλύτερου μεγέθους κληρονομεί όλες τις προηγούμενες (μικρότερο) περιοχή χρώματα. Σημείωση: AOpen έχει συγχέονται τον όρο Mini ATX με το σχεδιασμό ένα πιο πρόσφατο 15 × 15 cm (5,9 × 5,9 in). Δεδομένου ότι έχουν αναφορές σε Mini ATX έχουν αφαιρεθεί από τις προδιαγραφές ATX από την υιοθέτηση της microATX, ο ορισμός AOpen είναι ο πιο σύγχρονος όρος και το ένα που αναφέρονται παραπάνω είναι προφανώς μόνο ιστορική σημασία.

36 FDD

37 Υποδοχή τροφοδοσίας μπορεί να αναφέρεται:
Πρίζα , συσκευές που επιτρέπουν λειτουργεί ηλεκτρικά εξοπλισμό που πρόκειται να συνδεθεί με την πρωτογενή εναλλασσόμενο ρεύμα παροχής ισχύος (AC) σε ένα κτίριο Βύσμα NEMA , το πρότυπο για πολλά από την Αμερική και την Ιαπωνία για τέτοια βύσματα και υποδοχές Βιομηχανικά φις Υποδοχή DC , ένα ηλεκτρικό συνδετήρα για την παροχή συνεχούς ρεύματος (DC) ρεύματος Λεπίδα υποδοχή , που βρίσκονται συνήθως στα αυτοκίνητα για γρήγορη σύνδεση των καλωδίων σε ηλεκτρικά εξαρτήματα IEC (BS 4343), το λεγόμενο "Commando" βύσμα και υποδοχή IEC , υποδοχές για τα καλώδια παροχής ρεύματος σε ηλεκτρικές συσκευές Βύσμα Molex , τέσσερις-pin σκληρό δίσκο (HDD) υποδοχές, που χρησιμοποιείται επίσης για την τροφοδοσία δίσκων CD-ROM, καυστήρες κλπ Υποδοχή Berg , μικρότερα τέσσερις καρφίτσα μονάδα δισκέτας (FDD) υποδοχές, που χρησιμοποιείται επίσης από μερικούς σκληρούς δίσκους, και μεταφέρουν τα ίδια τροφοδοτικά με τις υποδοχές HDD

38 Connector

39 Σύντομη για Integrated Drive Electronics ή IBM Disc Electronics, IDE είναι ευρύτερα γνωστή ως ΑΤΑ ή Parallel ATA (PATA). Είναι ένα πρότυπο διασύνδεσης για το συμβατό των σκληρών δίσκων της IBM και CD ή DVD. IDE είναι διαφορετικό από ό, τι SCSI και βελτιωμένη διεπαφή μικρή συσκευή (ΕΤΑΑ), επειδή οι ελεγκτές της είναι σε κάθε δίσκο, που σημαίνει ότι η μονάδα μπορεί να συνδεθεί άμεσα με τη μητρική πλακέτα ή τον ελεγκτή. IDE και ενημερώνεται ο διάδοχός του, Enhanced IDE (EIDE), είναι κοινές διεπαφές δίσκου βρέθηκαν σε υπολογιστές συμβατούς με IBM. Παρακάτω είναι μια εικόνα του συνδέσμου IDE στο πίσω μέρος ενός σκληρού δίσκου, μια εικόνα του τι ένα καλώδιο IDE μοιάζει, και τα κανάλια IDE το συνδέει με για τη μητρική πλακέτα.


Κατέβασμα ppt "ΜΗΤΡΙΚΗ ΚΑΡΤΑ ΑΝΑΝΙΔΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ ΒΠ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google