Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ηλεκτρονικό Χρονόμετρο Ρ / Ν 1236 Φωτοπύλες Ρ / Ν 1460 Μια σύντομη παρουσίαση της λειτουργίας τους.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ηλεκτρονικό Χρονόμετρο Ρ / Ν 1236 Φωτοπύλες Ρ / Ν 1460 Μια σύντομη παρουσίαση της λειτουργίας τους."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ηλεκτρονικό Χρονόμετρο Ρ / Ν 1236 Φωτοπύλες Ρ / Ν 1460 Μια σύντομη παρουσίαση της λειτουργίας τους

2 Ηλεκτρονικό χρονόμετρο (1), 2 φωτοπύλες (2), τροφοδοτικό (3), Στηρίγματα φωτοπυλών Τύπου Α (4), Τύπου Β (5), Τύπου Γ (6)

3 Ηλεκτρονικό χρονόμετρο

4 Ηλεκτρονικό Χρονόμετρο Ρ / Ν 1236 Το Ηλεκτρονικό Χρονόμετρο, Ρ / Ν 1460 αποτελείται από μία ηλεκτρονική βαθμίδα συναρμολογημένη σε ένα τυπωμένο κύκλωμα (PCB) και συνεργάζεται με μία ή δύο Φωτοπύλες, Ρ / Ν 1236. Διαθέτει 3 εισόδους : Ε 1= τροφοδοσία χαμηλής τάσης, Φ 1, Φ 2= φωτοπύλες Διαθέτει 2 Διακόπτες : Δ 1= ON/OFF-RESET, Δ 2= διακόπτης λειτουργιών F1, F2, F2 Διαθέτει 1 έξοδο : Οθόνη 5 ψηφίων (0,0000-99999 sec) Διαθέτει μνήμη καταχώρησης 8 χρονικών διαστημάτων.

5 Λειτουργίες Ηλεκτρονικού Χρονομέτρου - Λειτουργία F1 Μετράει το χρόνο από τη στιγμή που κρύβεται από ένα αντικείμενο η φωτεινή δέσμη μέχρι τη στιγμή που επανεμφανίζεται. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και με 2 φωτοπύλες, οπότε μετράει το χρόνο διέλευσης από κάθε μία διαδοχικά, ανεξάρτητα η μια από την άλλη.

6 Λειτουργίες Ηλεκτρονικού Χρονομέτρου - Λειτουργία F2 Λειτουργεί με 2 φωτοπύλες. Μετράει το χρονικό διάστημα από τη χρονική στιγμή διέλευσης του σώματος από την 1 η φωτοπύλη μέχρι τη στιγμή διέλευσης από τη δεύτερη φωτοπύλη (όπως στο σχήμα).

7 Λειτουργίες Ηλεκτρονικού Χρονομέτρου - Λειτουργία F3 Λειτουργεί με 1 φωτοπύλη. Η μέτρηση αρχίζει από τη στιγμή της πρώτης σκίασης της φωτοπύλης και ολοκληρώνεται τη στιγμή της 3 ης σκίασης της φωτοπύλης.

8 Τρόπος λειτουργίας Με τη σύνδεση του χρονομέτρου γίνονται τα εξής : Αυτοδιαγνωστικό τεστ ( εμφάνιση “HELLO”) για 1 sec. Εμφάνιση του τρόπου λειτουργίας F1 για 2 sec. Ο χρήστης τη στιγμή αυτή πρέπει να πατήσει το διακόπτη Δ 2 διαδοχικά για να επιλέξει τη λειτουργία F1/F2/F3. Μπορεί να επαναλάβει σε περίπτωση λάθους επιλογής. Εμφάνιση του 0.0000 sec. Τότε το χρονόμετρο είναι έτοιμο για χρήση. Πατώντας το διακόπτη Δ 1 γίνεται εκκαθάριση της μνήμης και μηδενισμός του χρονομέτρου.

9 Τρόπος λειτουργίας Μόλις ολοκληρωθεί ( ανάλογα με τον τρόπο λειτουργίας ) μια χρονομέτρηση ο χρόνος αυτός εμφανίζεται και καταγράφεται στη μνήμη του χρονομέτρου. Στους τρόπους λειτουργίας F2 και F3 εμφανίζονται 1 ή 2 κυλιόμενες παύλες μέχρι να ολοκληρωθεί η χρονομέτρηση. Μετά τη συμπλήρωση των 8 χρονομετρήσεων που μπορεί να αποθηκεύσει η μνήμη, η τελευταία ένδειξη του χρονομέτρου αναβοσβήνει. Αν « γεμίσει » η μνήμη, δεν είναι δυνατόν να γίνει νέα χρονομέτρηση, οπότε πρέπει να πατηθεί ο διακόπτης Δ 1 οπότε όλες οι καταχωρήσεις διαγράφονται ( ΠΡΟΣΟΧΗ !).

10 Τρόπος λειτουργίας Για να εμφανίστούν οι καταχωρημένες μετρήσεις πρέπει να πατηθεί το πλήκτρο Δ 2. Κατά την εμφάνιση των μετρήσεων δεν μπορεί να γίνει νέα καταγραφή. Εμφανίζονται κατά σειρά : Τρόπος λειτουργίας ( για 1 sec)-1- ένδειξη 1 ης μέτρησης ( για 2 sec)-2 ( για 1 sec)- ένδειξη 2 ης μέτρησης ( για 2 sec) κλπ. Η διαδικασία επαναλαμβάνεται κυκλικά. Αν επιθυμείτε την παραμονή της ένδειξης στην οθόνη πατήστε το πλήκτρο Δ 2.

11 Φωτο πύλες Ρ / Ν 1460 « Φωτοπύλη » είναι ένα σύστημα αποτελούμενο από ένα φωτοτρανζίστορ και μία κατάλληλη φωτεινή πηγή. Η φωτοπύλη της οποίας το φωτοτρανζίστορ είναι σκιασμένο ( ή φωτισμένο ) βρίσκεται στην κατάσταση 1 ( ή στην κατάσταση 0 αντίστοιχα ). Η χρονική στιγμή κατά την οποία η κατάσταση της φωτοπύλης μεταπίπτει από 0 σε 1 θα ονομάζεται « αρχή σκίασης » και συμβολίζεται με tA. Αντίστοιχα, « πέρας σκίασης » ονομάζεται η χρονική στιγμήκατά την οποία η κατάσταση της φωτοπύλης μεταπίπτει από 1 σε 0 και συμβολίζεται με t Π. Το σετ συνοδεύεται με κατάλληλα στηρίγματα ( Τύπου Α, Β και Γ ) για στήριξη των φωτοπυλών στο κεκλιμένο επίπεδο πολλαπλών χρήσεων. Μπορείτε βεβαίως να στηρίξετε τις φωτοπύλες με κατάλληλη διάταξη από χυτοσιδερένια βάση, ράβδους κλπ, αλλά απαιτείται προσοχή στην τοποθέτηση τους, έτσι ώστε η φωτοπύλη να σκιάζεται από το σωστό σημείο του σώματος που διέρχεται απ ’ αυτήν. Επίσης πρέπει να προσέχετε μήπως μετακινηθούν ακούσια κατά την εκτέλεση του πειράματος.

12 Αναφορές Εγχειρίδιο « ΣΕΙΡΑ ΟΡΓΑΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ » της προμηθεύτριας εταιρείας των σχετικών οργάνων « Γενική Μηχανουργική Α. Ε »


Κατέβασμα ppt "Ηλεκτρονικό Χρονόμετρο Ρ / Ν 1236 Φωτοπύλες Ρ / Ν 1460 Μια σύντομη παρουσίαση της λειτουργίας τους."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google