Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Δήμοι Μηδενικών Αποβλήτων Workshops Αλεξανδρούπολη 15 Ιανουαρίου 2016 ¨Η εναλλακτική οπτική στην αντιμετώπιση των αποβλήτων¨ Μαρία Τσάκωνα, Μηχανικός Περιβάλλοντος.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Δήμοι Μηδενικών Αποβλήτων Workshops Αλεξανδρούπολη 15 Ιανουαρίου 2016 ¨Η εναλλακτική οπτική στην αντιμετώπιση των αποβλήτων¨ Μαρία Τσάκωνα, Μηχανικός Περιβάλλοντος."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Δήμοι Μηδενικών Αποβλήτων Workshops Αλεξανδρούπολη 15 Ιανουαρίου 2016 ¨Η εναλλακτική οπτική στην αντιμετώπιση των αποβλήτων¨ Μαρία Τσάκωνα, Μηχανικός Περιβάλλοντος

2 Προγράμματα Μηδενικών Αποβλήτων Με τον όρο «Μηδενικά Απόβλητα» νοείται η σχεδίαση και η διαχείριση των υλικών ώστε να διατηρηθούν και να ανακτηθούν οι πόροι, και να μην οδηγούνται για ταφή ή καύση

3 Τι σημαίνει πρακτικά; Μείωση, μεγιστοποίηση της επαναχρησιμοποίησης και της ανακύκλωσης, ανάκτηση και εκτροπή χρήσιμων υλικών από την ταφή. Συστατικά στοιχεία: α. η διακριτή διαχείριση καθαρών ρευμάτων, β. η εξοικονόμηση κόστους και γ. η βελτίωση της εικόνας του Δήμου.

4 Πρόληψη Δημιουργίας Απορριμμάτων

5 Δήμοι «Μηδενικών Αποβλήτων» στην Ευρώπη παρουσιάζουν ποσοστά ανακύκλωσης της τάξεως του 80 με 90% με χωριστή διαλογή και παραγωγή υπολειμματικών αποβλήτων μικρότερης των 100 kg ανά κάτοικο. Χωριστή Διαλογή

6 Μείωση Απορριμμάτων που οδηγούνται για ταφή 10-20% Υπόλειμμα Αξιοπρεπής λύση διαχείριση υπολλείμματος

7 Εργαλεία Εφαρμογής Πολιτικής Μηδενικών Αποβλήτων

8 Η εφαρμογή ξεκινάει από τη γειτονιά…

9 ΑΣΚΗΣΗ CAPANNORI

10 Διάγραμμα 1: Παραγωγή και ανακύκλωση ΑΣΑ στο Δήμο Capannori (2004-2013)

11 39% μείωση ΑΣΑ 82% ανακύκλωση 20% υπόλλειμμα

12 Συμπεράσματα ❖ Οι δράσεις ανακύκλωσης προηγούνται από τις δράσεις πρόληψεις –οι πολίτες είναι περισσότερο εξοικειωμένοι με την ανακύκλωση. ❖ Για την πλήρης ανάπτυξη τους απαιτείται χρόνος και προσπάθεια ❖ Η μείωση των παραγόμενων ΑΣΑ μπορεί να φτάσει το 40% και η ανακύκλωση να ανέλθει στο 80% των παραγόμενων ΑΣΑ. ❖ Το οικονομικό όφελος για τους δήμους μπορεί να είναι της τάξης των 100 ευρώ ανά τόνο ΑΣΑ. Στα προγράμματα Δήμοι Μηδενικών Αποβλήτων:


Κατέβασμα ppt "Δήμοι Μηδενικών Αποβλήτων Workshops Αλεξανδρούπολη 15 Ιανουαρίου 2016 ¨Η εναλλακτική οπτική στην αντιμετώπιση των αποβλήτων¨ Μαρία Τσάκωνα, Μηχανικός Περιβάλλοντος."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google