Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Πληροφορίες ► Το άκαρι είναι ένα μικρό αρθρόποδο και ταξινομείται μαζί με το τσιμπούρι, στα ακάρεα. Είναι το πιο ποικιλόμορφο από τα αραχνοειδή και ενώ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Πληροφορίες ► Το άκαρι είναι ένα μικρό αρθρόποδο και ταξινομείται μαζί με το τσιμπούρι, στα ακάρεα. Είναι το πιο ποικιλόμορφο από τα αραχνοειδή και ενώ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 Πληροφορίες ► Το άκαρι είναι ένα μικρό αρθρόποδο και ταξινομείται μαζί με το τσιμπούρι, στα ακάρεα. Είναι το πιο ποικιλόμορφο από τα αραχνοειδή και ενώ το τσιμπούρι φαίνεται εύκολα, ένα άκαρι γίνεται δύσκολα ορατό με το ανθρώπινο μάτι καθώς έχει μέγεθος μικρότερο, συνήθως, από ένα χιλιοστό του μέτρου, μπορούν να κάνουν φωλιά ακόμη και στο θύλακα μιας ανθρώπινης τρίχας. Εκτιμάται ότι έχουν περιγραφεί γύρω στα 48.200 είδη ακάρεων, σε συνολικά πάνω από 1 εκατομμύριο είδη που ζουν σήμερα. Φαίνεται πως είναι από τους πιο παλαιούς οργανισμούς πάνω στη Γη και εμφανίστηκαν 400 εκατομμύρια χρόνια πριν στον πλανήτη, ενώ σήμερα ζει το 5% των ειδών που έχουν ποτέ εμφανιστεί. ► Όμως υπάρχουν και ακάρεα που ζουν στο σπίτι μας και είναι πολύ επικίνδυνα

3 Είδη ακάρεων ► ΑΚΑΡΕΑ ΣΤΟ ΔΕΡΜΑ | ΨΩΡΑ ΑΚΑΡΕΑ ΣΤΟ ΔΕΡΜΑ | ΨΩΡΑ ΑΚΑΡΕΑ ΣΤΟ ΔΕΡΜΑ | ΨΩΡΑ ► Τα ακάρεα στο δέρμα προκαλούν την γνωστή σε όλους μας ψώρα η οποία είναι και μεταδοτική. Όταν μιλάμε για τα ακάρεα στο δέρμα συνήθως αναφερόμαστε στο άκαρι της ψώρας το οποίο φωλιάζει στο δέρμα των ανθρώπων και των ζώων. Στα ακάρεα στο δέρμα επίσης οφείλονται τα εξανθήματα στον άνθρωπο όταν τα άκαρι της ψώρας δαγκώσει το δέρμα. ► ΤΟ ΑΚΑΡΙ | ΤΑ ΑΚΑΡΕΑ ΣΚΟΝΗΣ ΤΟ ΑΚΑΡΙ | ΤΑ ΑΚΑΡΕΑ ΣΚΟΝΗΣ ΤΟ ΑΚΑΡΙ | ΤΑ ΑΚΑΡΕΑ ΣΚΟΝΗΣ ► Το άκαρι | Τα ακάρεα σκόνης, ακάρεα στρώματος.Τα ακάρεα στο στρώμα αναπτύσσονται συνήθως εκεί που υπάρχει υγρασία σε αόρατους μικροοργανισμούς που τρέφονται με το νεκρό δέρμα.

4 Συμπτώματα Τα ακάρεα είναι βασική αιτία για γνωστές παθήσεις όπως το ► άσθμα, ► Έκζεμα, ► Ψώρα, ► Ημικρανία, ► Κόπωση, ► Κατάθλιψη. Κατά την διάρκεια του ύπνου η εισπνοή των ακάρεων εκθέτει το ανθρώπινο σώμα σε ορισμένα αντίγονα που έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργούνται αλλεργίες. Κατά την διάρκεια του ύπνου η εισπνοή των ακάρεων εκθέτει το ανθρώπινο σώμα σε ορισμένα αντίγονα που έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργούνται αλλεργίες.

5 Ακάρεα Δέρματος ► Τα ακάρεα του δέρματος βρίσκονται επίσης και … στα σεντόνια μας! Τρέφονται με το νεκρό δέρμα και την υγρασία και επιδεινώνουν το άσθμα το συνάχι και την ιγμορίτιδα. Ακόμα μπορούν να διπλασιάσουν το βάρος του μαξιλαριού!

6 Τρόποι αντιμετώπισης ► Ηλεκτρική σκούπα: Η ηλεκτρική αντιμετώπιση είναι ότι καλύτερο για να κάνετε τον καθαρισμό του στρώματος. Η ηλεκτρική αντιμετώπιση είναι ότι καλύτερο για να κάνετε τον καθαρισμό του στρώματος. ► Μαγειρική σόδα: Ρίξτε μαγειρική σόδα στο στρώμα και τρίβετε με χοντρή βούρτσα για 10 λεπτά. Ρίξτε μαγειρική σόδα στο στρώμα και τρίβετε με χοντρή βούρτσα για 10 λεπτά. ► Υγρό πιάτων για τους λεκέδες στο στρώμα

7 Ευχαριστούμε πολύ… ► Κωνσταντίνα Παυλάκη ► Αλέξης Σούλας ► Λυδία Τζουγανάκη ► Θοδωρής Μανταδάκης ► Γιάννης Μανιαδάκης ΤΕΛΟΣ ΤΕΛΟΣ


Κατέβασμα ppt "Πληροφορίες ► Το άκαρι είναι ένα μικρό αρθρόποδο και ταξινομείται μαζί με το τσιμπούρι, στα ακάρεα. Είναι το πιο ποικιλόμορφο από τα αραχνοειδή και ενώ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google