Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΜΠΟΥ ( Ε & ΣΤ ΤΑΞΗ)

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΜΠΟΥ ( Ε & ΣΤ ΤΑΞΗ)"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΜΠΟΥ ( Ε & ΣΤ ΤΑΞΗ)

2 ΑΥΣΤΡΙΑ (1995) ΒΟΛΦΓΚΑΝΓΚ ΑΜΑΝΤΕΟΥΣ ΜΟΤΣΑΡΤ ΒΟΛΦΓΚΑΝΓΚ ΑΜΑΝΤΕΟΥΣ ΜΟΤΣΑΡΤ ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΜΠΟΥ ( Ε & ΣΤ ΤΑΞΗ)

3 Ο Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ (Σάλτσμπουργκ, 27 Ιανουαρίου 1756 - Βιέννη, 5 Δεκεμβρίου 1791) είναι ένας από τους σημαντικότερους συνθέτες κλασικής μουσικής. Μαζί με τον Γιόζεφ Χάυντν, τον Λούντβιχ βαν Μπετόβεν και τον Φραντς Σούμπερτ αποτελούν τους σημαντικότερους εκπροσώπους του λεγόμενου βιεννέζικου κλασικισμού, του κλασικισμού και τη λεγόμενη «Πρώτη Σχολή της Βιέννης». Συνέθεσε περισσότερα από 600 έργα, μουσική δωματίου, συμφωνική και εκκλησιαστική μουσική, καθώς και μικρότερες συνθέσεις: παραλλαγές, φαντασίες, σονάτες, άριες κ.α.

4 ΒΕΛΓΙΟ (1958) ΕΡΖΕ ΕΡΖΕ ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΜΠΟΥ ( Ε & ΣΤ ΤΑΞΗ)

5 Ο Ζωρζ Προσπέρ Ρεμί (Georges Prosper Remi, 22 Μαΐου 1907 - 3 Μαρτίου 1983), περισσότερο γνωστός με το ψευδώνυμο Ερζέ (Hergé), ήταν Βέλγος δημιουργός κόμικ και καλλιτέχνης. Σημαντικότερο έργο του, με μεγάλη απήχηση σε διεθνές επίπεδο, θεωρούνται οι Περιπέτειες του Τεντέν που έγραφε και εικονογραφούσε από το 1929 μέχρι το θάνατό του.

6 ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ (2007) ΤΖΟΥΛΙΑ ΚΡΙΣΤΕΒΑ ΤΖΟΥΛΙΑ ΚΡΙΣΤΕΒΑ ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΜΠΟΥ ( Ε & ΣΤ ΤΑΞΗ)

7 H Τζούλια Κρίστεβα (Joulia Kristeva) γεννήθηκε το 1941 στη Βουλγαρία. Το 1966 μετοίκησε στο Παρίσι για να ολοκληρώσει τη διατριβή της πάνω στη γαλλική λογοτεχνία. Θεωρητικός με παγκόσμια αναγνώριση, έχει ασχοληθεί με τη γλωσσολογία, την ψυχανάλυση, τη λογοτεχνία και την πολιτική θεωρία.

8 ΓΑΛΛΙΑ (1958) ΛΟΥΙ ΖΑΝ ΠΑΣΤΕΡ ΛΟΥΙ ΖΑΝ ΠΑΣΤΕΡ ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΜΠΟΥ ( Ε & ΣΤ ΤΑΞΗ)

9 Ο Λουί Ζαν Παστέρ (Louis Jean Pasteur), απαντώμενος στην παλαιότερη ελληνική βιβλιογραφία και με την εξελληνισμένη μορφή Λουδοβίκος Παστέρ (27 Δεκεμβρίου 1822 – 28 Σεπτεμβρίου 1895), ήταν Γάλλος χημικός που έγινε διάσημος για τις ανακαλύψεις του στη Μικροβιολογία, τόσο ώστε να αποκληθεί «Πατέρας της Μικροβιολογίας» και της Ανοσολογίας. Τα πειράματά του επιβεβαίωσαν τη θεωρία ότι πολλές ασθένειες προκαλούνται από μικρόβια, ενώ ο ίδιος δημιούργησε το πρώτο εμβόλιο για τη λύσσα (αντιλυσσικός ορός). Είναι επίσης γνωστός από τον τρόπο που εφεύρε για να αποτρέπεται το ξίνισμα του γάλακτος και του κρασιού, καθώς αυτή η διαδικασία πήρε το όνομά του και ονομάζεται παστερίωση. Αρκετές είναι και οι ανακαλύψεις του στο πεδίο της Χημείας, με σημαντικότερη την ανακάλυψη της ασυμμετρίας των κρυστάλλων.

10 ΓΕΡΜΑΝΙΑ (1958) ΑΛΜΠΕΡΤ ΑΙΝΣΤΑΙΝ ΑΛΜΠΕΡΤ ΑΙΝΣΤΑΙΝ ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΜΠΟΥ ( Ε & ΣΤ ΤΑΞΗ)

11 Ο Άλμπερτ Αϊνστάιν (γερμανικά: Albert Einstein, Ουλμ 14 Μαρτίου 1879 – Πρίνστον 18 Απριλίου 1955) ήταν φυσικός γερμανοεβραϊκής καταγωγής, ο οποίος έχει βραβευθεί με το Νόμπελ Φυσικής. Είναι ο θεμελιωτής της Θεωρίας της Σχετικότητας και από πολλούς θεωρείται ο σημαντικότερος επιστήμονας του 20ού αιώνα.

12 ΔΑΝΙΑ (1973) ΧΑΝΣ ΚΡΙΣΤΑΝ ΑΝΤΕΡΣΕΝ ΧΑΝΣ ΚΡΙΣΤΑΝ ΑΝΤΕΡΣΕΝ ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΜΠΟΥ ( Ε & ΣΤ ΤΑΞΗ)

13 Ο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν (Hans Christian Andersen) ήταν Δανός λογοτέχνης και συγγραφέας παραμυθιών. Μερικά από τα πολύ γνωστά παραμύθια του είναι: Den lille havfrue (Η μικρή γοργόνα) Kejserens nye klæder (Τα καινούρια ρούχα του αυτοκράτορα) De vilde svaner (Οι αγριόκυκνοι) Snedronningen (Η Βασίλισσα του χιονιού) Prinsessen på ærten (Η Βασιλοπούλα και το ρεβίθι) Tommelise (Η Τοσοδούλα) Den grimme ælling (Το ασχημόπαπο)

14 ΕΛΛΑΔΑ (1981) ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΜΠΟΥ ( Ε & ΣΤ ΤΑΞΗ)

15 Ο Αλέξανδρος Γ΄ ο Μακεδών (356 - 323 π.Χ.) ή Αλέξανδρος ο Μέγας ή Μέγας Αλέξανδρος, ήταν βασιλιάς της Μακεδονίας, Ηγεμών της Πανελλήνιας Συμμαχίας κατά της Περσικής αυτοκρατορίας, Φαραώ της Αιγύπτου, Βασιλιάς της Ασίας και βορειοδυτικής Ινδίας. Οι κατακτήσεις του αποτέλεσαν τον θεμέλιο λίθο της Ελληνιστικής εποχής των βασιλείων των Διαδόχων και Επιγόνων του.

16 ΕΣΘΟΝΙΑ (2004) ΜΑΡΚΟ ΜΑΡΤΙΝ ΜΑΡΚΟ ΜΑΡΤΙΝ ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΜΠΟΥ ( Ε & ΣΤ ΤΑΞΗ)

17 O Markko Märtin είναι οδηγός αγώνων από την Εσθονία που διαγωνιζόταν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ από το 2000 μέχρι το 2005.

18 ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ (1973) ΟΥΙΛΙΑΜ ΣΑΙΞΠΗΡ ΟΥΙΛΙΑΜ ΣΑΙΞΠΗΡ ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΜΠΟΥ ( Ε & ΣΤ ΤΑΞΗ)

19 Ο Ουίλλιαμ Σαίξπηρ (Απρίλιος 1564 - 3 Μαΐου 1616) ήταν Άγγλος ποιητής και θεατρικός συγγραφέας. Θεωρείται ευρέως ως ο σημαντικότερος συγγραφέας που έγραψε στην αγγλική γλώσσα και ένας από τους σημαντικότερους δραματουργούς παγκοσμίως. Συχνά αποκαλείται εθνικός ποιητής της Αγγλίας και «Βάρδος του Έιβον». Τα σωζόμενα έργα του, συμπεριλαμβανομένων και ορισμένων συνεργασιών, αποτελούνται από περίπου 38 θεατρικά έργα, 154 σονέτα, δύο μεγάλα αφηγηματικά ποιήματα και πολλά άλλα ποιήματα. Τα έργα του έχουν μεταφραστεί στις περισσότερες γλώσσες του κόσμου και ερμηνεύονται περισσότερο συχνά από τα έργα οποιουδήποτε άλλου θεατρικού συγγραφέα.

20 ΙΡΛΑΝΔΙΑ (1973) ΜΠΡΑΜ ΣΤΟΚΕΡ ΜΠΡΑΜ ΣΤΟΚΕΡ ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΜΠΟΥ ( Ε & ΣΤ ΤΑΞΗ)

21 Ο Αβραάμ "Μπραμ" Στόκερ (Abraham "Bram" Stoker) ήταν Ιρλανδός συγγραφέας τρόμου που γεννήθηκε στις 8 Νοεμβρίου του 1847 στο Κλόνταρφ της Ιρλανδίας και πέθανε στις 20 Απριλίου του 1912 στο Λονδίνο της Αγγλίας. Ο Μπραμ Στόκερ είναι πιο γνωστός για τη συγγραφή του διάσημου μυθιστορήματος τρόμου Δράκουλας.

22 ΙΣΠΑΝΙΑ (1986) ΠΑΜΠΛΟ ΠΙΚΑΣΟ ΠΑΜΠΛΟ ΠΙΚΑΣΟ ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΜΠΟΥ ( Ε & ΣΤ ΤΑΞΗ)

23 Ο Πάμπλο Πικάσο ή Ντιέγο Χοσέ Φρανθίσκο ντε Πάουλα Χουάν Νεμοπουθένο Μαρία ντε λος Ρεμέδιος Θιπριάνο ντε λα Σαντίσιμα Τρινιδάδ Ρουίθ ι Πικάσο (25 Οκτωβρίου 1881 - 8 Απριλίου 1973) ήταν Ισπανός ζωγράφος. Είναι ένας από τους κυριότερους Ισπανούς εκπροσώπους της τέχνης του 20ού αιώνα, συνιδρυτής μαζί με τον Ζωρζ Μπρακ του κυβισμού και με σημαντική συνεισφορά στη διαμόρφωση και εξέλιξη της μοντέρνας και σύγχρονης τέχνης.

24 ΙΤΑΛΙΑ (1958) ΛΕΟΝΑΡΝΤΟ ΝΤΑ ΒΙΝΤΣΙ ΛΕΟΝΑΡΝΤΟ ΝΤΑ ΒΙΝΤΣΙ ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΜΠΟΥ ( Ε & ΣΤ ΤΑΞΗ)

25 Ο Λεονάρντο ντα Βίντσι (15 Απριλίου 1452 — 2 Μαΐου 1519) ήταν Ιταλός αρχιτέκτονας, ζωγράφος, γλύπτης, μουσικός, εφευρέτης, μηχανικός, ανατόμος, γεωμέτρης, παλαιοντολόγος και γιατρός, που έζησε την περίοδο της Αναγέννησης. Θεωρείται αρχετυπική μορφή του αναγεννησιακού ουμανιστή και επιστήμονα, του αναγεννησιακού καλλιτέχνη, Homo Universalis και μια ιδιοφυής προσωπικότητα. Μεταξύ των πιο διάσημων έργων του συγκαταλέγονται η Μόνα Λίζα και ο Μυστικός Δείπνος. Εκτός από τα παραπάνω, ο ντα Βίντσι ενδιαφερόταν για την αστρονομία, τη βοτανική, τη συγγραφή, την ιστορία και τη χαρτογραφία.

26 ΚΑΤΩ ΧΩΡΕΣ (1958) ΒΙΝΣΕΝΤ ΒΑΝ ΓΚΟΓΚ ΒΙΝΣΕΝΤ ΒΑΝ ΓΚΟΓΚ ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΜΠΟΥ ( Ε & ΣΤ ΤΑΞΗ)

27 Ο Βίνσεντ βαν Γκογκ (Vincent Willem van Gogh, προφορά στα ολλανδικά: Βίνσεντ φαν Χοχ) (30 Μαρτίου 1853 – 29 Ιουλίου 1890) ήταν Ολλανδός ζωγράφος. Εν ζωή, το έργο του δεν σημείωσε επιτυχία ούτε ο ίδιος αναγνωρίστηκε ως σημαντικός καλλιτέχνης. Ωστόσο, μετά το θάνατό του, η φήμη του εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα και σήμερα αναγνωρίζεται ως ένας από τους σημαντικότερους ζωγράφους όλων των εποχών. Η επίδραση του στα μεταγενέστερα κινήματα του εξπρεσιονισμού, του φωβισμού αλλά και εν γένει της αφηρημένης τέχνης, θεωρείται καταλυτική.

28 ΚΡΟΑΤΙΑ (2013) ΛΟΥΚΑ ΜΟΝΤΡΙΤΣ ΛΟΥΚΑ ΜΟΝΤΡΙΤΣ ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΜΠΟΥ ( Ε & ΣΤ ΤΑΞΗ)

29 Ο Λούκα Μόντριτς (κροατ. Luka Modrić, γενν. στις 9 Σεπτεμβρίου 1985) είναι Κροάτης ποδοσφαιριστής, ο οποίος αγωνίζεται για την Ρεάλ Μαδρίτης και την εθνική Κροατίας ως μέσος.

30 ΚΥΠΡΟΣ (2004) ΜΑΡΚΟΣ ΠΑΓΔΑΤΗΣ ΜΑΡΚΟΣ ΠΑΓΔΑΤΗΣ ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΜΠΟΥ ( Ε & ΣΤ ΤΑΞΗ)

31 Ο Μάρκος Παγδατής είναι επαγγελματίας αθλητής της αντισφαίρισης. Γεννήθηκε στις 17 Ιουνίου 1985 στην Λεμεσό της Κύπρου, από γονείς με λιβανική και κυπριακή καταγωγή. Έγινε γνωστός το 2006, έχοντας αξιοσημείωτη παρουσία στο Αυστραλιανό Όπεν, και την ίδια χρονιά έφτασε στον ημιτελικό του Τουρνουά Γουίμπλεντον και στην 8η θέση στην παγκόσμια κατάταξη.

32 ΛΕΤΤΟΝΙΑ (2004) ΜΙΧΑΗΛ ΜΠΑΡΙΣΝΙΚΟΦ ΜΙΧΑΗΛ ΜΠΑΡΙΣΝΙΚΟΦ ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΜΠΟΥ ( Ε & ΣΤ ΤΑΞΗ)

33 Ο Μιχαήλ Μπαρίσνικοφ είναι διάσημος χορευτής. Γεννήθηκε στη Ρίγα της Λετονίας, εμφανίστηκε στα Μπαλέτα Κίροφ του Λένινγκραντ και από εκεί βρέθηκε στη Δύση, για να γίνει διάσημος και να αναγνωριστεί το ταλέντο του. Οι δυο του γονείς ήταν Ρώσοι και ξεκίνησε σπουδές μπαλέτου σε ηλικία εννέα ετών, ύστερα από παρότρυνση της μητέρας του.

34 ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ (2004) ΑΡΒΙΝΤΑΣ ΣΑΜΠΟΝΙΣ ΑΡΒΙΝΤΑΣ ΣΑΜΠΟΝΙΣ ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΜΠΟΥ ( Ε & ΣΤ ΤΑΞΗ)

35 Ο Άρβιντας Σαμπόνις (Arvydas Romas Sabonis, 19 Δεκεμβρίου 1964) είναι Λιθουανός πρώην καλαθοσφαιριστής και νυν παράγοντας του αθλήματος. Αγωνιζόταν στη θέση του σέντερ και θεωρείται ως ένας από τους κορυφαίους Ευρωπαίους καλαθοσφαιριστές όλων των εποχών.

36 ΛΟΥΞΕΒΟΥΡΓΟ (1958) ΡΟΜΠΕΡ ΣΟΥΜΑΝ ΡΟΜΠΕΡ ΣΟΥΜΑΝ ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΜΠΟΥ ( Ε & ΣΤ ΤΑΞΗ)

37 Ο Ρομπέρ Σουμάν (γαλλικά: Robert Schuman, 29 Ιουνίου 1886 - 4 Σεπτεμβρίου 1963) ήταν Γάλλος πολιτικός και διπλωμάτης. Γεννήθηκε το 1886 στο Λουξεμβούργο, πατρίδα της μητέρας του, ενώ ο πατέρας του καταγόταν από τη Λωρραίνη. Σπούδασε νομικές επιστήμες στο Μετς, στη Βόννη και στο Στρασβούργο. Είχε γερμανική υπηκοότητα και πολέμησε στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο στο πλευρό των Κεντρικών Δυνάμεων. Μετά το τέλος του πολέμου ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του ως πολιτικός στη Γαλλία. Ήταν ο εμπνευστής της Ευρωπαϊκής ενοποίησης και της ΕΚΑΧ.

38 ΜΑΛΤΑ (2004) EDWARD DE BONO EDWARD DE BONO ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΜΠΟΥ ( Ε & ΣΤ ΤΑΞΗ)

39 Ο δρ Εντουαρντ ντε Μπόνο είναι ο άνθρωπος που έκανε τη μελέτη της δημιουργικής σκέψης όχι μόνον ιδιαίτερο θεωρητικό, αλλά και εξαιρετικά προσοδοφόρο επιχειρηματικό κλάδο. Αφού δίδαξε σε πανεπιστήμια όπως της Οξφόρδης, του Κέμπριτζ, του Λονδίνου και στο Χάρβαρντ της Βοστώνης, ο Ντε Μπόνο δημιούργησε τα δικά του «Σεμινάρια Ντε Μπόνο», με τα οποία παρέχει τη γνώση του πώς κατακτάται απ' όλους η δημιουργικότητα και πώς αξιοποιείται στις επιχειρήσεις, τα οποία πραγματοποιούνται κυριολεκτικά σε ολόκληρο τον πλανήτη. Τα βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από 35 γλώσσες, ενώ πολλά εξ αυτών έγιναν μπεστ σέλερ.

40 ΟΥΓΓΑΡΙΑ (2004) ΕΡΝΟ ΡΟΥΜΠΙΚ ΕΡΝΟ ΡΟΥΜΠΙΚ ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΜΠΟΥ ( Ε & ΣΤ ΤΑΞΗ)

41 Ο Έρνο Ρούμπικ (Ernő Rubik) είναι Ούγγρος καθηγητής αρχιτεκτονικής, γλύπτης και εφευρέτης. Είναι κυρίως γνωστός γιατί εφηύρε διάφορα μηχανικά παζλ, όπως τον Κύβο του Ρούμπικ.

42 ΠΟΛΩΝΙΑ (2004) ΜΑΡΙΑ ΚΙΟΥΡΙ ΜΑΡΙΑ ΚΙΟΥΡΙ ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΜΠΟΥ ( Ε & ΣΤ ΤΑΞΗ)

43 Η Μαρία Σαλώμη Σκουοντόφσκα-Κιουρί (Maria Salomea Skłodowska- Curie, 7 Νοεμβρίου 1867 - 4 Ιουλίου 1934) ήταν Πολωνή φυσικός και χημικός. Σε συνεργασία με τον σύζυγό της, Πιερ Κιουρί, ανακάλυψε το ράδιο και μελέτησε τα φαινόμενα της ραδιενέργειας. Ανακάλυψε επίσης το πολώνιο και υπήρξε η πρώτη γυναίκα που έγινε Καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο της Σορβόνης, ενώ τιμήθηκε δυο φορές με το Βραβείο Νόμπελ για τη Φυσική και τη Χημεία. ‘ Ήταν η πιο φημισμένη γυναίκα επιστήμων της εποχής της. Ήταν γνωστή επίσης και ως Μαντάμ Κιουρί.

44 ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (1986) ΚΡΙΣΤΙΑΝΟ ΡΟΝΑΛΝΤΟ ΚΡΙΣΤΙΑΝΟ ΡΟΝΑΛΝΤΟ ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΜΠΟΥ ( Ε & ΣΤ ΤΑΞΗ)

45 Ο Κριστιάνο Ρονάλντo ντος Σάντος Αβέιρο (πορτογαλικά: Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro, προφέρεται: [k ɾɨʃ ti ɐ nu ʁ una ɫ du]) είναι Πορτογάλος ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται για τη Ρεάλ Μαδρίτης και για την εθνική ομάδα της Πορτογαλίας. Τον Ιούνιο του 2009 ανακοινώθηκε η μεταγραφή του στη Ρεάλ Μαδρίτης από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με κόστος 95 εκατομμυρίων ευρώ, το 2o μεγαλύτερο ποσό που έχει δαπανηθεί για μεταγραφή ποδοσφαιριστή.

46 ΡΟΥΜΑΝΙΑ (2007) ΝΑΝΤΙΑ ΚΟΜΑΝΕΤΣΙ ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΜΠΟΥ ( Ε & ΣΤ ΤΑΞΗ)

47 Η Νάντια Κομανέτσι (Nadia Elena Comăneci, 12 Νοεμβρίου 1961) είναι Ρουμάνα αθλήτρια της ενόργανης γυμναστικής. Ήταν η πρώτη αθλήτρια της ενόργανης γυμναστικής που βραβεύτηκε με το τέλειο 10, ενώ θεωρείται μία από τις κορυφαίες αθλήτριες στο άθλημα, καθώς και μία από τις κορυφαίες αθλήτριες σε όλα τα αθλήματα.

48 ΣΛΟΒΑΚΙΑ (2004) STEFAN BANIC STEFAN BANIC ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΜΠΟΥ ( Ε & ΣΤ ΤΑΞΗ)

49 Ο Štefan Banič (Σλοβακική προφορά: [ ˈʃ c ɛ fan ˈ ba ɲɪ t ʃ ]) (23 November 1870 – 2 January 1941) ήταν Σλοβάκος εφευρέτης που εφηύρε το 1913 το αλεξίπτωτο.

50 ΣΛΟΒΕΝΙΑ (2004) IVANA KOBILCA IVANA KOBILCA ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΜΠΟΥ ( Ε & ΣΤ ΤΑΞΗ)

51 Ivana Kobilca ( 20 Δεκ, 1861 – 4 Δεκέμβρη 1926 ) είναι η πιο σημαντική σλοβενικής καταγωγής γυναίκα ζωγράφος. Ήταν μια ζωγράφος ρεαλιστής η οποία σπούδασε και εργάστηκε στη Βιέννη, το Μόναχο, το Παρίσι, το Σεράγεβο., το Βερολίνο και τη Λιουμπλιάνα. Το έργο της είναι ως επί το πλείστον ελαιογραφίες και παστέλ, ενώ τα σχέδια της είναι λίγα. Τα θέματα της περιλαμβάνουν νεκρές φύσεις, πορτρέτα, αλληγορίες, και θρησκευτικές σκηνές.

52 ΣΟΥΗΔΙΑ (1995) ΑΛΦΡΕΝΤ ΝΟΜΠΕΛ ΑΛΦΡΕΝΤ ΝΟΜΠΕΛ ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΜΠΟΥ ( Ε & ΣΤ ΤΑΞΗ)

53 Ο Άλφρεντ Μπέρναρντ Νoμπέλ (21 Οκτωβρίου 1833-10 Δεκεμβρίου 1896) ήταν Σουηδός χημικός, μηχανικός και βιομήχανος, γιος του επίσης, μηχανικού και βιομήχανου, Εμμανουήλ Νόμπελ, εφευρέτη της υποβρύχιας νάρκης. Έλαβε πολλά διπλώματα ευρεσιτεχνίας και απέκτησε μεγάλη περιουσία, μεγάλο τμήμα της οποίας διέθεσε για φιλανθρωπικούς και ερευνητικούς σκοπούς σε διάφορα ιδρύματα. Με το υπόλοιπο της περιουσίας του καθιέρωσε τα ομώνυμα βραβεία Νόμπελ.

54 ΤΣΕΧΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ (2004) ΜΙΛΑΝ ΚΟΥΝΤΕΡΑ ΜΙΛΑΝ ΚΟΥΝΤΕΡΑ ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΜΠΟΥ ( Ε & ΣΤ ΤΑΞΗ)

55 Ο Μίλαν Κούντερα (Milan Kundera, 1 Απριλίου 1929 -....) είναι Τσέχος συγγραφέας με γαλλική υπηκοότητα. Γεννήθηκε στο Μπρνο της πρώην Τσεχοσλοβακίας και ζει στη Γαλλία από το 1975. Έγινε ιδιαίτερα γνωστός με τα έργα του "Η Αβάσταχτη Ελαφρότητα του Είναι", "Το Βιβλίο του Γέλιου και της Λήθης" και "Το Αστείο".

56 ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ (1995) AKI KAURISMAKI ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΜΠΟΥ ( Ε & ΣΤ ΤΑΞΗ)

57 Ο Άκι Όλαβι Καουρισμάκι (Aki Olavi Kaurismäki 4 Απριλίου 1957) είναι Φινλανδός σεναριογράφος και σκηνοθέτης. Ξεκίνησε την καριέρα του σκηνοθετώντας μαζί με τον αδελφό του Μίκα Καουρισμάκι. Η πρώτη του ταινία Έγκλημα και Τιμωρία (1983) ήταν μια μεταφορά του διάσημου μυθιστορήματος του Ντοστογιέφσκι στη σύγχρονη ζωή στο Ελσίνκι. Είναι γνωστός για την ταινία του Ο Άνθρωπος χωρίς παρελθόν (2002), η οποία κέρδισε το μεγάλο βραβείο στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καννών το 2002 και ήταν υποψήφια για το Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας (2003).


Κατέβασμα ppt "ΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΜΠΟΥ ( Ε & ΣΤ ΤΑΞΗ)"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google