Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Μπορεί χρόνο με το χρόνο τα ήθη και έθιμα να χάνονται και οι νεότερες γενιές να μην τα γνωρίζουν, οι γιαγιάδες μας όμως κάνουν τα πάντα για να διατηρήσουν.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Μπορεί χρόνο με το χρόνο τα ήθη και έθιμα να χάνονται και οι νεότερες γενιές να μην τα γνωρίζουν, οι γιαγιάδες μας όμως κάνουν τα πάντα για να διατηρήσουν."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 Μπορεί χρόνο με το χρόνο τα ήθη και έθιμα να χάνονται και οι νεότερες γενιές να μην τα γνωρίζουν, οι γιαγιάδες μας όμως κάνουν τα πάντα για να διατηρήσουν ζωντανή την παράδοση. Μερικά από τα έθιμα του δωδεκαημέρου, μέσα από τη δική μου οικογενειακή παράδοση. Καταρχάς δωδεκαήμερο θεωρείται η χρονική περίοδος μεταξύ παραμονής των Χριστουγέννων και ανήμερα των Φώτων.

3

4

5

6

7 Στη Θεία Λειτουργία των Φώτων ο ιερέας ρίχνει το Σταυρό στο νερό και αγιάζει τα νερά, ενώ πολλοί είναι οι γενναίοι που βουτάνε στα κρύα νερά, προκειμένου να τον πιάσουν.

8


Κατέβασμα ppt "Μπορεί χρόνο με το χρόνο τα ήθη και έθιμα να χάνονται και οι νεότερες γενιές να μην τα γνωρίζουν, οι γιαγιάδες μας όμως κάνουν τα πάντα για να διατηρήσουν."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google