Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

«Ένα πρωινό στον Αμβρακικό» Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του Κ.Π.Ε. Αράχθου – Άρτας.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "«Ένα πρωινό στον Αμβρακικό» Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του Κ.Π.Ε. Αράχθου – Άρτας."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 «Ένα πρωινό στον Αμβρακικό» Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του Κ.Π.Ε. Αράχθου – Άρτας.

2 Μ ο ν ο ή μ ε ρ ο - δ ι ή μ ε ρ ο π ρ ό γ ρ α μ μ α

3 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Πρόγραμμα ημερήσιο ή και διήμερο που δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να γευτούν τις απαράμιλλες ομορφιές του σπάνιου αυτού βιότοπου. Να γνωρίσουν το λιμάνι της Κόπραινας και να περπατήσουν στο μονοπάτι του φάρου και στη γειτονική λιμνοθάλασσα του Άγριλου. Eκεί θα θαυμάσουν τα σημαντικότερα είδη πουλιών που ξεχειμωνιάζουν στον Αμβρακικό κόλπο. Και επειδή τα πουλιά δεν γνωρίζουν σύνορα και συνεχώς μεταναστεύουν θα γνωρίσουμε το ρόλο που παίζουν οι κλιματολογικές συνθήκες για τις μετακινήσεις τους (βροχόπτωση, ταχύτητα ανέμου, ηλιοφάνεια κ ά.)

4 ΣΤΟΧΟΙ  Να γνωρίσουν οι μαθητές την ιστορία της περιοχής.  Να παρατηρήσουν και να καταγράψουν την χλωρίδα και την πανίδα του οικοσυστήματος.  Να βιώσουν και να εκτιμήσουν την αξία του υγρότοπου,χρησιμοποιώντας όλες τους τις αισθήσεις,να ευαισθητοποιηθούν για τις συνθήκες βιωσιμότητας ώστε να προτείνουν λύσεις για την διατήρηση και την προστασία του.  Να συλλέξουν, να ταξινομήσουν,να συγκρίνουν.

5 ΣΤΑΔΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ  Παρουσίαση του προγράμματος στην αίθουσα προβολών,γνωριμία μαθητών και συνοδών εκπαιδευτικών με τα μέλη της παιδαγωγικής ομάδας, συμπλήρωση φύλλων εργασίας.  Γνωριμία με το λιμάνι της περιοχής και περιήγηση δίπλα στο Βωβό ποταμό.  Παρατήρηση με το τηλεσκόπιο ή με τα κιάλια και γνωριμία με τα πουλιά της περιοχής.  Επιστροφή και επίσκεψη στα μουσεία. «Φ.Ιστορίας και «Παραδοσιακής Αλιείας»  Δημιουργία και έκφραση- εικαστικές δραστηριότητες  Ψυχοκινητικά παιχνίδια

6 ΠΕΔΙΟ Οι δραστηριότητες διεξάγονται στις αίθουσες και στον προαύλιο χώρο του ΚΠΕ. Επίσκεψη στο μικρό λιμανάκι μπροστά από τις εγκαταστάσεις του Βωβού ποταμού και στη γειτονική λιμνοθάλασσα του Άγριλου με τα αλιευτικά στόμια. Γνωριμία και ενημέρωση για τον Μετεωρολογικό Σταθμό που λειτουργεί στον προαύλιο χώρο του ΚΠΕ.

7 Νηπ/γός- Μέλος της Π.Ο του Κ.Π.Ε. Αράχθου Σχολ. Έτος 2015-16 Σκούρα Χαρούλα Νηπ/γός στο Ολοήμερο Νηπ/γείο Πέτα Άρτας Δημιουργία παρουσίασης Αντωνοπούλου Ευανθία


Κατέβασμα ppt "«Ένα πρωινό στον Αμβρακικό» Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του Κ.Π.Ε. Αράχθου – Άρτας."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google