Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ Νοέμβριος 2015 ΣΤ 2 τάξη Μαθητές: Ευτυχία Μουλά, Βασιλική Ρωμοσιού, Μπεσνίκ Νουρεντίνι, Νίκος Παπαευσταθίου, Περικλής Σταυρόπουλος.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ Νοέμβριος 2015 ΣΤ 2 τάξη Μαθητές: Ευτυχία Μουλά, Βασιλική Ρωμοσιού, Μπεσνίκ Νουρεντίνι, Νίκος Παπαευσταθίου, Περικλής Σταυρόπουλος."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ Νοέμβριος 2015 ΣΤ 2 τάξη Μαθητές: Ευτυχία Μουλά, Βασιλική Ρωμοσιού, Μπεσνίκ Νουρεντίνι, Νίκος Παπαευσταθίου, Περικλής Σταυρόπουλος 14 ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών Επιβλέπων Εκπαιδευτικός: Μέλλου Σταματίνα

2 Όταν : με βρίζει, με κοροϊδεύει με βρίζει, με κοροϊδεύει με προσβάλλει διαρκώς για την εμφάνισή μου: με προσβάλλει διαρκώς για την εμφάνισή μου: τα ρούχα μου, τα κιλά μου, το ύψος μου, τα δόντια μου, την ομιλία μου, το περπάτημά μου, την καταγωγή μου, αλλά και... για τα πράγματά μου (μολύβια, τετράδια, σάκα...) όταν είμαι μόνος αλλά και μπροστά στα υπόλοιπα παιδιά με εκβιάζει ή με απειλεί ότι θα με βλάψει, αν δεν κάνω ό,τι μου ζητά με εκβιάζει ή με απειλεί ότι θα με βλάψει, αν δεν κάνω ό,τι μου ζητά πειράζει ή καταστρέψει επίτηδες τα πράγματά μου πειράζει ή καταστρέψει επίτηδες τα πράγματά μου με σπρώχνει, με χτυπά, με τσιμπά, μου κλείνει τον δρόμο επίτηδες με σπρώχνει, με χτυπά, με τσιμπά, μου κλείνει τον δρόμο επίτηδες

3 τρομοκρατηθείς Μπορεί με πολλούς τρόπους να σε κάνει κάποιος να φοβηθείς, να τρομοκρατηθείς …

4

5

6 το κάνει επίτηδες  Αυτός που σε πειράζει, το κάνει επίτηδες ? ?  Το ευχαριστιέται  Το ευχαριστιέται να σε φοβίζει και να σε κάνει να νιώθεις άσχημα ? ? Νιώθει δυνατός  Νιώθει δυνατός, μόνο όταν φοβίζει άλλους «πιο αδύναμους» από τον ίδιο ? ? Δεν θα τολμούσε ποτέ να  Δεν θα τολμούσε ποτέ να πειράξει κάποιον που ξέρει ότι θα μιλήσει, οπότε εκείνος θα τιμωρηθεί για ό,τι έκανε ? ?

7  κανείς δεν έχει το δικαίωμα να σε αγγίζει, να σε προσβάλλει ή να σε κανει να νιώθεις άσχημα για το πώς είσαι  αυτός που σε πειράζει, δεν θα σταματήσει, αν εσύ δε μιλήσεις!!  όσο δεν μιλάς, όλα θα γίνονται χειρότερα  δεν φταις εσυ, που κάποιος είναι επιθετικός εναντίον σου  υπάρχουν πάντα συνέπειες, όταν κάποιος σε πειράζει!!  για να τραβήξει ή να μοιραστεί («share») κάποιος φωτογραφίες δικές σου, πρέπει να πάρει πρώτα άδεια από τους γονείς σου!!  μην προσπαθήσεις να το αντιμετωπίσεις μόνος σου!!  μην επιτεθείς στο παιδί που σε εκφοβίζει. Μπορεί να τραυματισθείς εσύ ή και να τιμωρηθείς, αν και δε φταις...  μην κανεις κακό στον εαυτο σου!!! Τι πρέπει να γνωρίζεις, για να προφυλαχθείς:

8  η οικογένειά σου  οι δάσκαλοί σου  οι φίλοι σου Εμπιστεύσου τους και μίλησέ τους για το πρόβλημά σου! ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΟΣ!!!

9

10 ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ... Μ Ι Λ Α !! ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΙΔΙ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΑΥΡΙΟ !!! ΑΥΤΟ ΘΕΣ ? ? ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΤΩΡΑ !!!

11

12 Η δική μας απάντηση στον σχολικό εκφοβισμό…

13

14

15

16 Οι μαθητές πήραν πληροφορίες από τις ιστοσελίδες: http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=419208http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=419208 (ελευθεροτυπία, 7/3/2014) http://www.e-abc.eu/gr/i-kabania/ https://www.youtube.com/watch?v=7RUC_JtyWu4https://www.youtube.com/watch?v=7RUC_JtyWu4 (video – καμπάνια) http://www.e-abc.eu/gr/sholikos-ekfovismos/to-paidi-pou-vionei-ekfovismo/http://www.e-abc.eu/gr/sholikos-ekfovismos/to-paidi-pou-vionei-ekfovismo/ (ο εκφοβούμενος) http://www.e-abc.eu/gr/sholikos-ekfovismos/to-paidi-pou-ekfovizei/http://www.e-abc.eu/gr/sholikos-ekfovismos/to-paidi-pou-ekfovizei/ (ο εκφοβιστής) http://www.e-abc.eu/gr/sholikos-ekfovismos/ta-paidia-theates/http://www.e-abc.eu/gr/sholikos-ekfovismos/ta-paidia-theates/ (τα παιδιά – θεατές) http://www.e-abc.eu/gr/sholikos-ekfovismos/oi-ekpaideutikoi/http://www.e-abc.eu/gr/sholikos-ekfovismos/oi-ekpaideutikoi/ (ο ρόλος των εκπαιδευτικών) http://www.stopbullying.gov/ https://www.youtube.com/watch?v=Cnc4LaevRBw http://www.antibullyingnetwork.gr/ http://www.0-18.gr/http://www.0-18.gr/ (συνήγορος του παιδιού, για ανήλικους) http://www.epsype.gr/index.php/el/ www.novita.org.au

17 Ευχαριστούμε πολύ την κυρία Μαρία Καραντουμάνη (εκπαιδευτικό των Εικαστικών) για τις πολύτιμες συμβουλές της σε όλη τη διάρκεια της χειροτεχνίας, καθώς και την κυρία Μαρία Ράπτη (εκπαιδευτικό της Β’ τάξης) που μας «δάνεισε» κάποιους από τους μαθητές της προκειμένου να γίνουν τα μοντέλα μας για τη χειροτεχνία. Θα θέλαμε να πούμε και κάτι ακόμη …


Κατέβασμα ppt "ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ Νοέμβριος 2015 ΣΤ 2 τάξη Μαθητές: Ευτυχία Μουλά, Βασιλική Ρωμοσιού, Μπεσνίκ Νουρεντίνι, Νίκος Παπαευσταθίου, Περικλής Σταυρόπουλος."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google