Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΜΕΤΡΗΣΗ ΣΤΑΘΜΗΣ ΑΤΕΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΤΜΗΜΑ ΤΕ.ΤΡΟ.. Μέθοδοι μέτρησης στάθμης Υγρών Πλωτήρος Αγωγιμότητας Χωρητικότητας Ραντάρ Υπέρηχοι Υδροστατικής πίεσης Διαφορικής.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΜΕΤΡΗΣΗ ΣΤΑΘΜΗΣ ΑΤΕΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΤΜΗΜΑ ΤΕ.ΤΡΟ.. Μέθοδοι μέτρησης στάθμης Υγρών Πλωτήρος Αγωγιμότητας Χωρητικότητας Ραντάρ Υπέρηχοι Υδροστατικής πίεσης Διαφορικής."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΜΕΤΡΗΣΗ ΣΤΑΘΜΗΣ ΑΤΕΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΤΜΗΜΑ ΤΕ.ΤΡΟ.

2 Μέθοδοι μέτρησης στάθμης Υγρών Πλωτήρος Αγωγιμότητας Χωρητικότητας Ραντάρ Υπέρηχοι Υδροστατικής πίεσης Διαφορικής πίεσης

3 Αισθητήρια στάθμης Χαμηλής στάθμης Υψηλής στάθμης Λειτουργίας: ενεργοποιεί την αντλία τροφοδοσίας νερού Ασφαλείας: σταματά τη λειτουργία του καυστήρα

4 Αισθητήρια στάθμης Υαλοδείκτες, μαγνητικά, μαγνητικοί πλωτήρος, χωρητικά, αγωγιμότητας, διαφορικής πίεσης, μονά ή πολλαπλά, αναλογικά, με ενσωματωμένη ή όχι ηλεκτρονική μονάδα

5 Πλωτήρα Αυτή είναι μια απλή μορφή μέτρηση στάθμης Λόγω της άνωσης του, ο πλωτήρας ακολουθεί η στάθμη του νερού πάνω και κάτω. Στο άλλο άκρο του στελέχους, τοποθετείται ένας μαγνήτης, που κινείται μέσα σε ένα ανοξείδωτο καπάκι χάλυβα. Οι μαγνητικοί διακόπτες όταν αντιληφθούν την παρουσία του μαγνήτη στέλνουν σήμα.

6 Αγωγιμότητας Έστω ένα μεταλλικό δοχείο με νερό. Μία μεταλλική ράβδος είναι αναρτημένη στο εσωτερικό του δοχείου. Εφαρμόζουμε μια ηλεκτρική τάση. Όταν το αισθητήριο είναι βυθισμένο στο νερό, θα περάσει ρεύμα μέσα από το κύκλωμα. Εάν το αισθητήριο δεν ακουμπά στο νερό, το κύκλωμα παραμένει ανοικτό. Αυτή είναι η βάση του αισθητήρα αγωγιμότητας. Η αρχή της αγωγιμότητας χρησιμοποιείται για να δώσει μια μέτρηση σημείο. Όταν η στάθμη του νερού αγγίζει το ακροφύσιο του αισθητήρα, πυροδοτεί μια ενέργεια μέσω ενός ελεγκτή. Ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση μιας αντλίας Άνοιγμα ή το κλείσιμο μιας βαλβίδας Ήχος συναγερμού Άνοιγμα ή κλείσιμο ενός ρελέ

7 Χωρητικότητας Η αρχή λειτουργίας στηρίζεται στη μέτρηση της χωρητικότητας ενός πυκνωτή. C=K*A/D όπου: C=χωρητικότητα πυκνωτή Farad K=διηλεκτρική σταθερά του μέσου μεταξύ των πλακών A=η επιφάνεια κάθε πλάκας m 2 D=η απόσταση μεταξύ των πλακών m Αν βυθίσουμε τον πυκνωτή σε ένα διηλεκτρικό υγρό, η χωρητικότητα αυξάνεται όσο βυθίζονται οι πλάκες. Η κατάσταση είναι κάπως διαφορετική στην περίπτωση οι πλάκες βυθίζονται σε αγώγιμο υγρό, όπως το νερό του λέβητα, καθώς το υγρό δεν δρα ως διηλεκτρικό.

8 Χωρητικότητας Τοποθετούμε ένα αισθητήριο χωρητικότητας σε ένα λέβητα. Η χωρητικότητα του συστήματος έχει δύο συνιστώσες. C=C A +C B C A, η χωρητικότητα πάνω από την επιφάνεια του υγρού. Η χωρητικότητα αναπτύσσεται μεταξύ του τοιχώματος του λέβητα και του αισθητηρίου. C B, η χωρητικότητα κάτω από την επιφάνεια του υγρού. Η χωρητικότητα αναπτύσσεται ανάμεσα στο αισθητήριο και το κάλυμμα. Η χωρητικότητα C B είναι πολύ μεγαλύτερη από τη C A. Κάθε άνοδος της στάθμης του νερού θα προκαλέσει αύξηση της χωρητικότητας που μπορεί να μετρηθεί με κατάλληλη διάταξη.

9 Ραντάρ Η συσκευή αποτελεί ταυτόχρονα πομπό και δέκτη υψηλής συχνότητας παλμών ραντάρ. Τα κύματα ανακλώνται από την επιφάνεια του ρευστού και επιστρέφουν. Μετριέται ο χρόνος μεταξύ εκπομπής και λήψης. Γνωρίζοντας τη γεωμετρία της δεξαμενής υπολογίζεται η στάθμη. Οι μετρήσεις με ραντάρ δεν επηρεάζονται από την πυκνότητα, τη θερμοκρασία, αγωγιμότητα και την υγρασία.

10 Υπέρηχοι Ένας αισθητήρας εκπέμπει υπέρηχους παλμούς που ανακλώνται από την επιφάνεια του υγρού και ο αισθητήρας ανιχνεύει και πάλι. Ο χρόνος είναι ένα μέτρο για την απόσταση που διανύθηκε στο κενό μέρος της δεξαμενής. Το ήμισυ της απόστασης αφαιρείται από το συνολικό ύψος της δεξαμενής να αποδώσει το επίπεδο. Οι μετρήσεις με ραντάρ δεν επηρεάζονται από την πυκνότητα, τη θερμοκρασία, αγωγιμότητα και την υγρασία.

11 Διαφορικής πίεσης Η διαφορά της πίεσης ανάμεσα στα δύο σημεία, εξαρτάται από τη στάθμη του νερού. Αυτή η μέθοδος μέτρησης της στάθμης έχει εφαρμογή σε συστήματα που χρησιμοποιούν πολύ καθαρό νερό (πχ. υψηλής πίεσης υδραυλωτοί λέβητες ή φαρμακευτικές διαδικασίες). Στις εφαρμογές αυτές, η αγωγιμότητα του νερού είναι πολύ χαμηλή. Τα αισθητήρια αγωγιμότητας ή χωρητικότητας δεν θα λειτουργήσουν αξιόπιστα.


Κατέβασμα ppt "ΜΕΤΡΗΣΗ ΣΤΑΘΜΗΣ ΑΤΕΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΤΜΗΜΑ ΤΕ.ΤΡΟ.. Μέθοδοι μέτρησης στάθμης Υγρών Πλωτήρος Αγωγιμότητας Χωρητικότητας Ραντάρ Υπέρηχοι Υδροστατικής πίεσης Διαφορικής."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google