Άντρη Ορθοδόξου Μιχαήλ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
Advertisements

Σχεδιασμός προγραμμάτων πρόληψης στο σχολικό περιβάλλον
Β΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΛΟΣΣΙΟΥ
Πώς διασχίζω το δρόμο όταν έχει σταθμευμένα αυτοκίνητα •Κατεβαίνω και σταματώ ανάμεσα σε δύο αυτοκίνητα,. χωρίς να βγω έξω από αυτά, έτσι ώστε να βλέπω.
Κυκλοφοριακή αγωγή Ένα πρόγραμμα για να μάθουμε να κυκλοφορούμε με ασφάλεια. Β΄ Δημοτικού 12ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου Υπεύθυνοι προγράμματος : Θωμάς.
Μια πόλη για τους πεζούς
Ποιός κάνει λάθος;.
Μια παρουσίαση από τα παιδιά της Δ΄ τάξης
 H λέξη νοοτροπία είναι ντεμοντέ- όταν, όμως, αυτή χρησιμοποιείται δίπλα στο επίθετο «κακή» (για να περιγράψει τον τρόπο που οδηγούν οι Ελληνες), τότε.
Σήματα οδηγών. Τα διάφορα σημεία όπου κυκλοφορούμε Δρόμος Πινακίδες κυκλοφορίας Διαγραμμίσεις Πεζοδρόμιο Ποδηλατόδρομος Φωτεινοί Σηματοδότες.
Κυκλοφοριακή Αγωγή.
ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ - ΠΡΟΣΤΙΜΑ Κ.Ο.Κ.
«Προσέχω-κοιτώ-ασφαλώς κυκλοφορώ»
Δασκάλες: Βούλα Τζιαούρη
Ιστορικη εξελιξη Κ.Ο.Κ-(ΣωστΗ οδικΗ συμπεριφορΑ)
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΙΝΔΟΥ
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Οδική συμπεριφορά μαθητών: οι μαθητές ως οδηγοί και ως επιβάτες - διαμόρφωση κυκλοφοριακής συνείδησης.» Σχολικό έτος
ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΣ «ΜΑΘΑΙΝΩ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΩ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ»
ΠΡΟΛΗΨΗ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΑΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ
ΕΡΕΥΝΑ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Γιώργος – Μιχαήλ Κλήμης, ΜΒΑ, PhD ΠΑΝΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ.
Μαθήτρια:Ντανιέλα Τσομπανίκοβα
Κυκλοφορώ με ασφάλεια Από τα παιδιά της Δ΄ τάξης
Πώς να αποφύγουμε τα τροχαία ατυχήματα στη ζωή μας!
ΘΕΜΑ 2ο Τροχαία ατυχήματα –κυκλοφοριακή αγωγή
Πρόγραμμα Αγωγής υγείας «περπατάω δεν τρέχω και ασφάλεια έχω»
ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΑΓΩΓΗ.
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Κυκλοφορώ -πληροφορώ»
Η ΕΡΕΥΝΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΔΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
ΜΑΘΑΙΝΩ ΤΑ ΣΗΜΑΤΑ ΤΡΟΧΑΙΑΣ
ΟΙΚΙΑΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΑΓΩΓΗ ΟΔΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ
Δημήτρης Σκέντζας Αντώνης Σταμάτης Στρατής Βαλάντης Υπερβολική ταχύτητα.
Σήματα οδικής κυκλοφορίας
Πραγματοποιήθηκε από τους μαθητές του Στ1
Σχολικό έτος ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ
Φροντίζω τον εαυτό μου Κίνδυνοι τροχαίων ατυχημάτων από
ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΑΓΩΓΗ ΕΤΟΣ
Πού είναι η μοτοσικλέτα;
Κατερίνα Θεοδοσέλη, Συντονίστρια Εθνικού Δικτύου Κυκλοφοριακής Αγωγής
ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΜΑΣ Να αναγνωρίσουν οι μαθητές την σημαντικότητα του κοινωνικού προβλήματος: «τροχαία ατυχήματα». Να γίνει αντιληπτό σε όλους ότι η κύρια αιτία.
ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΩ ΕΞΥΠΝΑ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ!!! Πιπιλιαρίδου Κατερίνα Στεφούλη Δήμητρα Τριανταφυλλοπούλου Αγγελική Χρυσάφη Κυριακή Φλώρος Γιώργος.
Δουλεύοντας μαζί για την προώθηση της υπεύθυνης κατανάλωσης των αλκοολούχων ποτών Εκστρατεία για την υπεύθυνη κατανάλωση από τη Diageo Μάρτιος 2014.
ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ Ερευνητική εργασία 2 ου τετραμήνου Ο μάδα Τροχονόμοι Νίκος Πετράκης Θανάσης Τσιάμος Γιάννης Χατζόγλου Λουτσιάνο Σεριάνι.
Αποτελέσματα έρευνας Η έρευνα πραγματοποιήθηκε στις 14/2, 20/3, 27/3 του 2012 επί της Οδού Κων. Παλαιολόγου στην Σπάρτη. Στηρίχθηκε στην παρατήρηση της.
ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΑΓΩΓΗ Ε2 ΑΛΕΞΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ.
ΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΠΡΟΣΕΧΩ ΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΜΟΥ Τάξη Δ’
1.Να λειτουργούν τα φρένα, το τιμόνι, το κουδούνι, τα φώτα και αν πλησιάζει να νυχτώσει. 2.Να έχεις τουλάχιστον ένα αριστερό καθρέφτη στο ποδήλατό σου.
ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΕΥΒΟΙΑΣ ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ ΜΑΡΙΑ Α ΔΗΜΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΟΣ.
ΣΧΕΔΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΤΜΗΜΑ:Γ2 ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ: ΜΟΥΜΟΥΛΙΔΟΥ ΕΥΓΕΝΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ ΑΓΑΠΩ ΕΞΥΠΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΩ.
Κυκλοφορώ με ασφάλεια σαν πεζός Παρασκευούλα Πιτσιρή Εκπαιδευτής: Σωτηρούλα Γιασουμή Κωδικός:ΑΜΜΟ2Π3-ΑΟ6Δ 28 Φεβράρη 2006.
Υποχρεωτική διακοπή πορείας. Υποχρεωτική διακοπή πορείας. Κλειστή οδός για όλα τα οχήματα και προς τις δύο κατευθύνσεις. ΣΤΟΠ, Αστυνομία Τέλος οδού.
Νικολέττα Αθανασίου Δασκάλα Εκπαιδευτής: Χρίστος Καλογήρου Γυμνάσιο Σταυρού ΛΕΥ13Π2-ΚΟ7Δ ΛΕΥ13Π2-ΚΟ7Δ 3 ΙΟΥΛΙΟΥ 3 ΙΟΥΛΙΟΥ
Κυκλοφορώ με ασφάλεια Μαρία Παπαναστασίου- Λιάκου Εκπαιδεύτρια: Σωτηρούλα Γιασουμή ΑΜΜ04 Π3- ΦΟ5Δ
Η δική μας έρευνα για την κυκλοφοριακή αγωγή ξέρω Τι ξέρω Τι εφαρμόζω Γ –Δ τάξη.
Ο ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ
Καλλιέργεια Οδικής Συνείδησης Υπό έμφαση στόχος για τη σχολική χρονιά
ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΑΣ!
Υπεύθυνες εκπ/κοί : Λασκαρίδου Μαγδαληνή – Τιουτιούφα Μαρία
Μάθημα : project Θέμα : Πρόληψη ατυχημάτων στο σχολείο
Κυκλοφοριακή Αγωγή Στο πρόγραμμα αυτό συμμετείχε το σχολείο μας (Ειδικό Κωφών & βαρήκοων Ιωαννίνων), καθώς και το Ειδικό Τυφλών Ιωαννίνων.
Όνομα: ????????????????? Θέμα: Κυκλοφοριακή αγωγή
ΖΩ(Ν)Η ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΗΣ ΖΑΧΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΡΑΝΙΚΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ
Γυμνάσιο Χαβαρίου Σχ. έτος:
Πώς να κάνουμε σωστές επιλογές, σύμφωνα με τη χριστιανική πίστη
15 ο Νηπιαγωγείο Γαλατσίου Κόκκινο, πράσινο, … STOP! ο κύριος ΚΟΚ είναι εδώ Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας Σχολ. Έτος
Κάθε χρόνο συμβαίνουν στη χώρα μας άπειρα τροχαία ατυχήματα, που έχουν ως αποτέλεσμα το θάνατο πολλών ανθρώπων αλλά και τον τραυματισμό τους. Από το σύνολο.
Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας
Ποιός κάνει λάθος;.
Θεμα: Τροχαια ατυχηματα
ΟΔΗΓΩ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΑΛΚΟΟΛ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΟΥΣΙΕΣ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Άντρη Ορθοδόξου Μιχαήλ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΑΓΩΓΗ Από την Άντρη Ορθοδόξου Μιχαήλ

ΜΑΘΑΙΝΩ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΩ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΑΓΩΓΗ http://dim-nestor.att.sch.gr/kyklof2.jpg ΜΑΘΑΙΝΩ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΩ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ .ΟΜΑΔΟΠΟΙΗΣΗ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΝΩ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΟΔΗΓΩ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΜΟΥ

EIΣΑΓΩΓΗ Η ορθή και υπεύθυνη οδική συμπεριφορά είναι θέμα γνώσης και μάθησης. Οφείλουμε να βοηθήσουμε τα παιδιά να αποκτήσουν τις απαραίτητες δεξιότητες και γνώσεις που θα τους επιτρέψει μεγαλώνοντας να κυκλοφορούν στο δρόμο με ασφάλεια. Τα παιδιά είναι αναγκαίο να συνειδητοποιήσουν πως όταν κυκλοφορούμε είτε ως πεζοί , είτε ως επιβάτες φέρουν και τα ίδια ευθύνη για την ασφάλειά τους.

΄Οταν θα διασταυρώσω επιλέγω το σημείο με τη μεγαλύτερη ορατότητα. ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ! Έχω υπόψη ότι η συμπεριφορά κάποιων οδηγών είναι απρόβλεπτη (υπερβολική ταχύτητα, απρόσεκτη οδήγηση, κατανάλωση αλκοόλ) και έτσι χρειάζεται να είμαι ιδιαίτερα προσεκτικός. Κοιτάζω ψηλά γα να βρω χρήσιμες πληροφορίες (π.χ. Φώτα τροχαίας,πινακίδες). Λόγω του ύψους μου δεν μπορώ να τις δω. ΄Οταν θα διασταυρώσω επιλέγω το σημείο με τη μεγαλύτερη ορατότητα. Υπολογίζω εστίες κινδύνου (π.χ. Οχήματα που κινούνται με με υπερβολική ταχύτητα ή με την όπισθεν)

ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΝΩ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ http://users.otenet.gr/~aithaia/genika.htm

ΣΚΕΨΟΥ : Βρες ένα ασφαλισμένο μέρος για να διασταυρώσεις, μακριά από διασταυρώσεις , μακριά από στροφές και σταθμευμένα αυτοκίνητα. ΣΤΑΜΑΤΑ : στο πεζοδρόμιο και όχι στην άκρη του δρόμου.

ΑΚΟΥΣ :Στήσε αυτί και άκουσε ΑΚΟΥΣ :Στήσε αυτί και άκουσε. Συχνά πρώτα ακούς ένα όχημα και μετά το βλέπεις να έρχεται. ΚΟΙΤΑΞΕ : δεξιά,αριστερά και πάλι δεξιά.

ΠΕΡΙΜΕΝE : μέχρι να είναι ασφαλές να διασταυρώσεις. ΠΕΡΝΑ: το δρόμο κάθετα και προσεκτικά με γοργό βήμα χωρίς να τρέχεις.

Ελέγχω τα φρένα και τα ελαστικά του ποδηλάτου μου. ΟΔΗΓΩ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ Πριν να ξεκινήσω να ποδηλατώ : Δεν οδηγώ ποδήλατο που είναι πολύ μεγάλο για μένα. Ελέγχω τα φρένα και τα ελαστικά του ποδηλάτου μου. Φορώ πάντα το κράνος μου. Φορώ ανοιχτόχρωμα ρούχα ή σακάκι με φωτεινά χρώματα, τα οποία επιτρέπουν στους άλλους να με εντοπίζουν έγκαιρα. Όταν ποδηλατώ : Δεν ποδηλατώ ποτέ πάνω στο πεζοδρόμιο. Δεν ποδηλατώ ποτέ μέσα στο δρόμο, αν είμαι κάτω από 9 ετών. Κρατώ το τιμόνι και με τα δύο χέρια.

Να θυμάσαι πως …. σέβεσαιι τον εαυτό σου και τους όταν κυκλοφοράς στο άλλους, όταν κυκλοφορείς στο δρόμο. όταν κυκλοφοράς στο δρόμο, υπακούεις στους κανονισμούς. http://www.dorsetforyou.com/index.jsp?articleid=2319 φέρεις και εσύ ευθύνη για την aσφάλειά σου ‼ η ζωή σου ανήκει‼

Η διαμόρφωση οδικής συνείδησης δεν αρχίζει, όταν το παιδί είναι σε ηλικία που μπορεί να εξασφαλίσει άδεια οδήγησης. Αρχίζει από τη στιγμή που θα βάλουμε ένα βρέφος στο αυτοκίνητο. Μην ξεχνάτε πως ο σημερινός επιβάτης ή πεζός θα είναι ο ΑΥΡΙΑΝΟΣ ΟΔΗΓΟΣ . ‼