ΓΛΥΚΟΖΑΜΙΝΗ.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΕΠΙΛΗΨΙΑ ΜΑΘΗΤΗΣ: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: ΒΛΑΧΑΤΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
Advertisements

Φυσιολογια Οι αρχεσ τησ επουλωσησ
Εργασία βιολογίας Κων/νος Πετρίδης Γ2
ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΣΑΚΧΑΡΩΔΗ ΔΙΑΒΗΤΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
COLOSTRUM Γάλα των πρώτων ωρών της ζωής , είναι τόσο παλιό όσο και η ίδια η μητρότητα. Μοναδική τροφή που περιλαμβάνει φυσικά αντισώματα σε μεγαλύτερες.
Σακχαρώδης Διαβήτης τύπου 1
Σωματική άσκηση και Διαβήτης
ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ Από: ΒΕΡΩΝΗ ΕΙΡΗΝΗ.
ΣΥΝΔΕΤΙΚΟΣ ΙΣΤΟΣ.
ΔΙΑΒΗΤΗΣ.
MINIONS.
ΒΙΤΑΜΙΝΗ Κ.
ΔΕΫΔΡΟΕΠΙΑΝΔΡΟΣΤΕΡΟΝΗ (DHEA)
Βιταμίνη Β12 Η βιταμίνη Β12 είναι μια υδατοδιαλυτή βιταμίνη του Β συμπλέγματος βιταμινών. Είναι απαραίτητη για την παραγωγή των ερυθρών και των λευκών.
ΧΟΝΔΡΟΪΤΙΝΗ.
ΦΩΣΦΑΤΙΔΥΛΟΣΕΡΙΝΗ.
Eyebright (Ευφρασία).
Aloes (Αλόη). Πρόκειται για το στερεό υπόλειμμα, το οποίο παραλαμβάνεται με εξάτμιση του υγρού, που προέρχεται από τα κομμένα φύλλα των φυτών του γένους.
ΕΚΧΥΛΙΣΜΑ ΣΠΟΡΟΥ ΣΤΑΦΥΛΙΟΥ
Σχεδιασμός, Προδιαγραφές & Έλεγχος Λειτουργίας Μονάδας Παρασκευής Παρεντερικών Διαλυμάτων.
ΧΛΩΡΕΛΛΑ.
GINSENG. Το ginseng είναι η αποξηραμένη ρίζα του φυτού Panax ginseng. Υπάρχουν οχτώ είδη του γένους Panax που καλλιεργούνται στα κεντρικά Ιμαλάια, Κίνα,
ΒΙΤΑΜΙΝΗ Ε.
Elder (σαμπούκος).
ΚΑΛΙΟ (Κ).
ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΠΟΛΤΟΣ.
σ-ΑΔΕΝΟΣΥΛΟΜΕΘΕΙΟΝΙΝΗ
ΟΚΤΑΚΟΣΑΝΟΛΗ.
Hawthorn (Κράταιγος ο οξυάκανθος)
ΕΚΧΥΛΙΣΜΑ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΤΣΑΓΙΟΥ
Agnus Castus (Άγνος ο αγνός)
ΧΟΝΔΡΟΣ ΚΑΡΧΑΡΙΑ.
ΛΙΝΕΛΑΙΟ.
GINKGO BILOBA.
ΜΕΛΑΤΟΝΙΝΗ.
Alfαlfα (Μηδική).
ΦΛΑΒΟΝΟΕΙΔΗ.
Fragula (Φράγκουλα).
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ. 1. Ποιες τιμές θεωρούνται παθολογικές για το σάκχαρο αίματος 2-ώρες μετά φαγητού σε έναν ενήλικα; a.100mg/dl b.140 mg/dl c.50 mg/dl d.a + b.
ΧΙΤΟΣΑΝΗ.
ΕΛΑΙΟ ΗΡΑΝΘΕΜΟΥ Ή ΠΡΙΜΟΥΛΑΣ (EVENING PRIMROSE OIL)
False Unicorn. Ανήκει στην οικογένεια των Liliaceae. Όσον αφορά την χημική σύσταση του φυτού οι πληροφορίες είναι περιορισμένες. Έχει αναφερθεί ότι περιέχει.
Ν-ΑΚΕΤΥΛΚΥΣΤΕΪΝΗ. Η Ν-ακετυλκυστεϊνη (NAC) είναι ένα παράγωγο του αμινοξέος L-κυστεΐνη. Είναι πηγή σουλφυδρυλικών ομάδων και γι’αυτό μπορεί να διεγείρει.
Γ-ΟΡΥΖΑΝΟΛΗ.
ΣΠΕΙΡΙΛΙΟ. Το σπειρίλιο είναι ένας μικροσκοπικό φύκος πράσινου-μπλε χρώματος. Αναπτύσσεται σε λίμνες και ευδοκιμεί σε θερμά και αλκαλικά περιβάλλοντα.
ΠΑΝΤΟΘΕΝΙΚΟ ΟΞΥ.
ΙΩΔΙΟ.
Echinacea (Εχινάτσια). Είναι ένα ιθαγενές φυτό της Βορείου Αμερικής (Purple Coneflower). Ανήκει στην οικογένεια των Compositae. Υπάρχουν 3 είδη με φαρμακολογικό.
ΚΑΡΝΙΤΙΝΗ.
ΥΠΕΡΟΞΕΙΔΙΚΗ ΔΙΣΜΟΥΤΑΣΗ Superoxide dismutase (SOD)
ΑΝΤΙΫΠΕΡΛΙΠΙΔΑΙΜΙΚΑ ΦΑΡΜΑΚΑ.  Η στεφανιαία νόσος σχετίζεται με επίπεδα χοληστερόλης στο πλάσμα και λιποπρωτεϊνιικών σωματιδίων που περιέχουν τριακυλογλυκερόλη.
ΠΑΡΑ-ΑΜΙΝΟ ΒΕΝΖΟΪΚΟ ΟΞΥ
ΛΕΚΙΘΙΝΗ.
ΑΛΕΞΑΚΟΥ ΘΩΜΑΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΜΑΡΙΑ ΜΑΚΡΗ ΡΑΦΑΕΛΑ 20942
Φαρμακοκινητική και υποδοχείς φαρμάκων. Με τον όρο φαρμακοκινητική εννοούμε τις ποσοτικές μεταβολές που επέρχονται με την πάροδο του χρόνου στη συγκέντρωση.
OΡΓΑΝΩΣΗ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ
ΠΑΝΓΑΜΙΚΟ ΟΞΥ. Εναλλακτική ονομασία του πανγαμικού οξέος είναι η βιταμίνη Β 15, αλλά δεν έχει επίσημα αναγνωριστεί ως βιταμίνη. Περιέχει D-γλυκονοδιμεθυλο-αμικοακετικό.
Διευθυντής Παιδιατρικής Κλινικής «Μποδοσάκειο» Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας
Πυρίτιο: ο ρόλος του στην υγεία μας και οι συνέπειες της έλλειψής του στον οργανισμό μας Χαρά Μωυσιάδη Γ΄2.
Σχεδιασμός Διαιτολογίου για Φυσιολογικές Καταστάσεις ΙΙ
«Αυτομέτρηση» Σωστή τεχνική και αξιοπιστία του μετρητή σακχάρου
ΣΑΚΧΑΡΩΔΗΣ ΔΙΑΒΗΤΗΣ ΠΝΦ
Αποστολίδου Ευτέρπη Νοέμβριος 2011
Aνεπιθύμητες ενέργειες φαρμάκων
Αναλγηςια για τον φυςιολογικο τοκετο
ΟΠΙΟΥΧΕΣ ΟΥΣΙΕΣ Οι οπιούχες ουσίες περιέχουν το όπιο, την ρητίνη που
ΕΛΟΝΟΣΙΑ.
Στατίνες: φάρμακο ή φαρμάκι;
συμπληρώματα διατροφής-νομοθεσία 2017
Δρ. Αντωνία Καλλή BSc, MSc, PhD
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΓΛΥΚΟΖΑΜΙΝΗ

Είναι μια φυσική ουσία που βρίσκεται σε βλεννοπολυσακχαρίτες, βλεννοπρωτεΐνες και στη χιτίνη. Βρίσκεται, σχετικά, σε υψηλές συγκεντρώσεις στις αρθρώσεις. Μερικές τροφές, όπως τα καβούρια, τα στρείδια και οι γαρίδες είναι σχετικά πλούσιες σε γλυκοζαμίνη. Ωστόσο, τα συμπληρώματα διατροφής είναι η καλύτερη πηγή γλυκοζαμίνης. Η γλυκοζαμίνη που διατίθεται στην αγορά παρασκευάζεται συνθετικά και βρίσκεται σε μορφή θειικής ή υδροχλωρικής γλυκοζαμίνης

Η γλυκοζαμίνη είναι σάκχαρο εξοζαμίνης και χρησιμεύει ως πρώτη ύλη για την βιοσύνθεση ουσιών που αποτελούν σημαντικά συστατικά του αρθρικού χόνδρου

ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ Διατίθεται σε δισκία, κάψουλες και κόνεις ως θειική γλυκοζαμίνη, υδροχλωρική γλυκοζαμίνη και N-ακετύλο-D-γλυκοζαμίνη Η δοσολογία δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί Μια δόση 500 mg θεϊκής γλυκοζαμίνης τρεις φορές την ημέρα (1500 mg ημερησίως) χρησιμοποιήθηκε στις περισσότερες μελέτες, και έτσι αυτή είναι η δοσολογία που συνιστάται από πολλούς κατασκευαστές

ΔΡΑΣΗ Η γλυκοζαμίνη είναι σημαντική για τη διατήρηση της ελαστικότητας, της δύναμης και της ανθεκτικότητας των χόνδρων στις αρθρώσεις Βοηθάει κατά του τραυματισμού των αρθρώσεων Εκτός από την υποστήριξη των χόνδρων και άλλων συνδετικών ιστών, η γλυκοζαμίνη ενισχύει αφενός την παραγωγή υαλουρονικού οξέως και αφετέρου την αντιφλεγμονώδη δράση αυτού του μορίου Μελέτες έδειξαν ότι η γλυκοζαμίνη μπορεί να αυξήσει τη σύνθεση κολλαγόνου και βλεννοπολυσακχαριτών στους ινοβλάστες Η γλυκοζαμίνη, επίσης, παρουσιάζεται να δραστηριοποιεί την πρωτεϊνοσύνθεση στον πυρήνα των ανθρώπινων χονδροκυττάρων.

ΧΡΗΣΕΙΣ Πιθανόν να είναι αποτελεσματική για την ανακούφιση των συμπτωμάτων της οστεοαρθρίτιδας, συμπληρώνοντας ή και υποκαθιστώντας την θεραπεία με μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα (χρειάζονται πιο μακροχρόνιες, καλύτερα σχεδιασμένες, ελεγχόμενες μελέτες) Οι μέχρι τώρα δοκιμές παρείχαν στοιχεία πιθανής αποτελεσματικότητας της γλυκοζαμίνης στα συμπτώματα, ωστόσο δεν παρείχαν στοιχεία για την επίδρασή της στην παθοφυσιολογία της νόσου

ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ Πιθανόν να επηρεάζει την ρύθμιση της γλυκόζης ή την ευαισθησία στην ινσουλίνη. Συνεπώς, οι ασθενείς με διαβήτη που επιθυμούν να λάβουν γλυκοζαμίνη πρέπει να παρακολουθούν συχνά τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα. Κύηση και θηλασμός Δεν έχουν αναφερθεί προβλήματα, ωστόσο δεν υπάρχουν επαρκείς μελέτες που να εγγυούνται την ασφάλεια της γλυκοζαμίνης κατά την κύηση και τον θηλασμό, γι’ αυτό είναι καλύτερα να αποφεύγεται η χρήση της.

ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ Η γλυκοζαμίνη είναι σχετικώς μη τοξική και δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι συνδέεται με σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες. Έχουν αναφερθεί δυσκοιλιότητα, διάρροια, καυσαλγία, ναυτία, υπνηλία, πονοκέφαλος και εξανθήματα.   ΑΛΛΗΛΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ Τίποτα δεν είναι γνωστό, αλλά θεωρητικώς η δράση της ινσουλίνης και των από του στόματος υπογλυκαιμικών παραγόντων είναι πιθανόν να ελαττώνεται.