ΛΙΝΕΛΑΙΟ.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Τα νοσήματα του στόματος
Advertisements

Εργασία Βιολογίας Από: Ραφτοπούλου Μαρία
Μητρικός θηλασμός δικαίωμα κάθε νεογέννητου - χρέος κάθε μητέρας
ΛΙΠΗ Οικογενειακή Αγωγή Ι Κατερίνα Καρεκλά.
“To κάθε φύλλο της Ελιάς έσταζε φως¨
ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΤ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΕΦΗΒΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ
Ομάδα 5η: Λίπη και έλαια.
ΒΙΤΑΜΙΝΗ Κ.
ΔΕΫΔΡΟΕΠΙΑΝΔΡΟΣΤΕΡΟΝΗ (DHEA)
Ground Ivy (Γλήχωμα).
Βιταμίνη Β12 Η βιταμίνη Β12 είναι μια υδατοδιαλυτή βιταμίνη του Β συμπλέγματος βιταμινών. Είναι απαραίτητη για την παραγωγή των ερυθρών και των λευκών.
ΧΟΝΔΡΟΪΤΙΝΗ.
ΦΩΣΦΑΤΙΔΥΛΟΣΕΡΙΝΗ.
Eyebright (Ευφρασία).
Aloes (Αλόη). Πρόκειται για το στερεό υπόλειμμα, το οποίο παραλαμβάνεται με εξάτμιση του υγρού, που προέρχεται από τα κομμένα φύλλα των φυτών του γένους.
Hops (Λυκίσκος).
ΕΚΧΥΛΙΣΜΑ ΣΠΟΡΟΥ ΣΤΑΦΥΛΙΟΥ
ΧΛΩΡΕΛΛΑ.
ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ
Ginger (Πιπερόριζα).
ΒΙΤΑΜΙΝΗ Ε.
Η ΠΕΨΗ ΤΩΝ ΤΡΟΦΩΝ ΠΕΠΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.
Elder (σαμπούκος).
ΚΑΡΟΤΕΝΟΕΙΔΗ. Είναι φυσικές χρωστικές ουσίες που βρίσκονται στα φυτά, συμπεριλαμβανομένων των φρούτων και λαχανικών, οι οποίες τους δίνουν το λαμπερό.
Golden Seal (Υδράστις)
ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΠΟΛΤΟΣ.
σ-ΑΔΕΝΟΣΥΛΟΜΕΘΕΙΟΝΙΝΗ
ΦΩΣΦΟΡΟΣ (Ρ).
ΟΚΤΑΚΟΣΑΝΟΛΗ.
ΕΚΧΥΛΙΣΜΑ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΤΣΑΓΙΟΥ
Agnus Castus (Άγνος ο αγνός)
ΣΕΛΗΝΙΟ.
ΧΟΝΔΡΟΣ ΚΑΡΧΑΡΙΑ.
GINKGO BILOBA.
ΜΕΛΑΤΟΝΙΝΗ.
ΓΛΥΚΟΖΑΜΙΝΗ.
Alfαlfα (Μηδική).
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ. Στόχοι oΝα αναγνωριστούν οι δυσάρεστες επιπτώσεις του υποσιτισμού κατά τη περίοδο εγκυμοσύνης καθώς και στην.
ΦΛΑΒΟΝΟΕΙΔΗ.
Fragula (Φράγκουλα).
ΧΙΤΟΣΑΝΗ.
ΕΛΑΙΟ ΗΡΑΝΘΕΜΟΥ Ή ΠΡΙΜΟΥΛΑΣ (EVENING PRIMROSE OIL)
False Unicorn. Ανήκει στην οικογένεια των Liliaceae. Όσον αφορά την χημική σύσταση του φυτού οι πληροφορίες είναι περιορισμένες. Έχει αναφερθεί ότι περιέχει.
ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΖΙΑΜΟΥΡΤΑΣ, Ph.D., C.S.C.S
Ν-ΑΚΕΤΥΛΚΥΣΤΕΪΝΗ. Η Ν-ακετυλκυστεϊνη (NAC) είναι ένα παράγωγο του αμινοξέος L-κυστεΐνη. Είναι πηγή σουλφυδρυλικών ομάδων και γι’αυτό μπορεί να διεγείρει.
Γ-ΟΡΥΖΑΝΟΛΗ.
Euphorbia (Ευφόρβια). Η euphorbia (Euphorbia hirta L.), γνωστή στην Ελλάδα ως ευφόρβια ή κοινώς γαλατσίδα, ανήκει στην οικογένεια των Εuphorbiaceae. Περιέχει.
ΚΕΦΑΛΑΙΟ Χρόνια θεραπεία ασθενούς με βαρβιτουρικά μπορεί να οδηγήσει στα ακόλουθα εκτός από:  Αύξηση αντιδράσεων φάσης Ι  Αύξηση αντιδράσεων φάσης.
ΣΠΕΙΡΙΛΙΟ. Το σπειρίλιο είναι ένας μικροσκοπικό φύκος πράσινου-μπλε χρώματος. Αναπτύσσεται σε λίμνες και ευδοκιμεί σε θερμά και αλκαλικά περιβάλλοντα.
ΠΑΝΤΟΘΕΝΙΚΟ ΟΞΥ.
ΙΩΔΙΟ.
Echinacea (Εχινάτσια). Είναι ένα ιθαγενές φυτό της Βορείου Αμερικής (Purple Coneflower). Ανήκει στην οικογένεια των Compositae. Υπάρχουν 3 είδη με φαρμακολογικό.
ΚΑΡΝΙΤΙΝΗ.
ΥΠΕΡΟΞΕΙΔΙΚΗ ΔΙΣΜΟΥΤΑΣΗ Superoxide dismutase (SOD)
Gentian (Γεντιανή).
ΠΑΡΑ-ΑΜΙΝΟ ΒΕΝΖΟΪΚΟ ΟΞΥ
ΛΕΚΙΘΙΝΗ.
 Είναι η απόλυτα φυσική διαδικασία διατροφής πολύτιμη και αναντικατάστατη.  Δεν χρειάζεται καμία προετοιμασία ή αποστείρωση και μπορεί να γίνει αυθόρμητα.
Μάθημα διαιτολογίας C.D.A. College Limassol Χειμερινό εξάμηνο 2014 ΑΝΤΩΝΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ - ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ.
C.D.A. COLLEGE Διαιτολογία - ECTS 2 Styliana Ioannou Bsc Food Technologist & Nutrition M.B.A Business Administration.
ΠΑΝΓΑΜΙΚΟ ΟΞΥ. Εναλλακτική ονομασία του πανγαμικού οξέος είναι η βιταμίνη Β 15, αλλά δεν έχει επίσημα αναγνωριστεί ως βιταμίνη. Περιέχει D-γλυκονοδιμεθυλο-αμικοακετικό.
ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΒΆΡΟΥΣ Παπαηλιού Άννα -Διαιτολόγος.
Σχεδιασμός Διαιτολογίου για Φυσιολογικές Καταστάσεις ΙΙ
Προσδιορισμός ακατέργαστων ινών σε τρόφιμα
ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΦΥΛΙΚΟΥ ΟΞΕΟΣ
ΧΑΛΚΟΣ ΚΑΙ ΕΡΥΘΡΟΠΟΙΗΣΗ
Διατροφή και Ασθένειες
ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ. ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ Σ΄ αυτήν την εργασία θα αναφερθούμε συνοπτικά στις ομάδες τροφίμων, στα θρεπτικά που περιέχονται σ’ αυτές και.
Η ΠΕΨΗ ΤΩΝ ΤΡΟΦΩΝ ΠΕΠΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.
3.5 Δημητριακά και ψωμί.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΛΙΝΕΛΑΙΟ

Παραλαμβάνεται από την πλήρη επεξεργασία του σπόρου του φυτού Linus usitatissimum. Αποτελεί πλούσια πηγή α-λινολενικού οξέος και λιγνανών. Το α-λινολενικό οξύ ανήκει στα απαραίτητα για τον οργανισμό ω-3 λιπαρά οξέα που πρέπει να χορηγούνται μέσω της δίαιτας. Μπορεί να μετατραπεί σε άλλα ω-3 λιπαρά οξέα μακράς αλύσου όπως το εικοσαπεντανοϊκό ( EPA) και το δοκοσαεξανοϊκό οξύ (DHA), τα οποία βρίσκονται στα ιχθυέλαια .

ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ Είναι διαθέσιμο σε υγρή μορφή Η δόση δεν είναι προκαθορισμένη Οι παρασκευαστές προτείνουν την πρόσληψη μιας κουταλιάς της σούπας λινελαίου ημερησίως

ΔΡΑΣΗ Τα ω-3 λιπαρά οξέα (όπως και τα ω-6) αποτελούν πρόδρομες ενώσεις για προσταγλαδίνες, θρομβοξάνες και λευκοτριένια, που είναι λιγότερο φλεγμονώδη και αθηρογόνα σε σχέση με αυτά που προέρχονται από τα ω-6 λιπαρά Έχει βρεθεί ότι υπάρχει ανταγωνισμός ανάμεσα στα ω-3 και ω-6 λιπαρά οξέα για τη χρήση των ενζυμικών συστημάτων που παράγουν αυτές τις ενώσεις Η ιδανική αναλογία ανάμεσα στα ω-3 και στα ω-6 λιπαρά οξέα θεωρείται ότι είναι 1:4 (οι αλλαγές στον τρόπο παρασκευής των τροφίμων και η αυξημένη κατανάλωση πολυακόρεστων οδήγησε σε να αύξηση του ποσοστού των ω-6 λιπαρών οξέων σε βάρος των ω-3 με αποτέλεσμα ο λόγος των ω-3 προς τα ω-6 να κυμαίνεται μεταξύ 1: 10 και 1: 30)

ΔΡΑΣΗ Το λινέλαιο, το οποίο περιέχει 3 φορές περισσότερα ω-3 σε σχέση με τα ω-6, μπορεί να βοηθήσει στην εύρεση ισορροπίας Οι λιγνάνες είναι ένας τύπος φυτοοιστρογόνων. Πέπτονται στο παχύ έντερο και μετατρέπονται σε ενώσεις που θεωρούνται ότι δρουν προστατευτικά ενάντια στον καρκίνο (εντεροδιολολιγνάνες και εντερολακτονολιγνάνες)

ΧΡΗΣΕΙΣ Παραδοσιακά χρησιμοποιήθηκε για τη θεραπεία της δυσκοιλιότητας και για άλλες διαταραχές του κάτω πεπτικού συστήματος όπως το σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου και η εκκολπωματίτιδα Μπορεί να φανεί χρήσιμο ως πηγή ω-3 λιπαρών οξέων σε καταστάσεις όπου εμφανίζεται χρήσιμο το ιχθυέλαιο (καρδιαγγειακά και φλεγμονώδεις νόσοι) Εντούτοις τα τωρινά δεδομένα είναι ανεπαρκή για να χορηγηθεί με τη μορφή συμπληρωμάτων για τη μείωση του κινδύνου για εμφάνιση καρδιαγγειακών νοσημάτων, του καρκίνου ή την αντιμετώπιση της ρευματοειδούς αρθρίτιδας και άλλων φλεγμονωδών νοσημάτων

Δεν έχουν αναφερθεί προβλήματα. ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ Δεν έχουν αναφερθεί προβλήματα.   ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΘΗΛΑΣΜΟΣ: Δεν έχουν αναφερθεί προβλήματα, αλλά δεν υπάρχουν επαρκείς έρευνες που να εγγυώνται την ασφαλή χορήγηση λινελαίου σε εγκυμονούσες και θηλάζουσες.

ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ Δεν αναφέρονται τοξικότητα και σοβαρές παρενέργειες, αλλά δεν υπάρχουν και έρευνες που να εκτιμούν τις επιπτώσεις της μακροχρόνιας χορήγησης λινελαίου. Το λινέλαιο περιέχει κυανογόνες γλυκοσίδες, που είναι φυσικές τοξικές ενώσεις. Οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις αυτών των συστατικών παραμένουν άγνωστες, όμως υψηλές δόσεις μπορεί να προκαλέσουν αύξηση της συγκέντρωσης θειοκυανικών στο αίμα.     ΑΛΛΗΛΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ Δεν έχει αναφερθεί καμιά.