σ-ΑΔΕΝΟΣΥΛΟΜΕΘΕΙΟΝΙΝΗ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Εργασία Βιολογίας Από: Ραφτοπούλου Μαρία
Advertisements

Βούρος Μιλτιάδης-Χρήστος
ΧΟΛΗΣΤΕΡΟΛΗ.
ΒΙΤΑΜΙΝΗ Κ.
ΔΕΫΔΡΟΕΠΙΑΝΔΡΟΣΤΕΡΟΝΗ (DHEA)
Βιταμίνη Β12 Η βιταμίνη Β12 είναι μια υδατοδιαλυτή βιταμίνη του Β συμπλέγματος βιταμινών. Είναι απαραίτητη για την παραγωγή των ερυθρών και των λευκών.
ΧΟΝΔΡΟΪΤΙΝΗ.
ΦΩΣΦΑΤΙΔΥΛΟΣΕΡΙΝΗ.
Eyebright (Ευφρασία).
Eucalyptus (Ευκάλυπτος ο σφαιριόκαρπος)
ΕΚΧΥΛΙΣΜΑ ΣΠΟΡΟΥ ΣΤΑΦΥΛΙΟΥ
ΧΛΩΡΕΛΛΑ.
GINSENG. Το ginseng είναι η αποξηραμένη ρίζα του φυτού Panax ginseng. Υπάρχουν οχτώ είδη του γένους Panax που καλλιεργούνται στα κεντρικά Ιμαλάια, Κίνα,
ΤΟΞΙΚΟΤΗΤΑ.
ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ
Ginger (Πιπερόριζα).
ΗΠΑΤΙΚΗ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΚΑΙ ΘΡΕΨΗ
ΒΙΤΑΜΙΝΗ Ε.
Elder (σαμπούκος).
ΚΑΡΟΤΕΝΟΕΙΔΗ. Είναι φυσικές χρωστικές ουσίες που βρίσκονται στα φυτά, συμπεριλαμβανομένων των φρούτων και λαχανικών, οι οποίες τους δίνουν το λαμπερό.
Golden Seal (Υδράστις)
ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΠΟΛΤΟΣ.
ΟΚΤΑΚΟΣΑΝΟΛΗ.
Hawthorn (Κράταιγος ο οξυάκανθος)
ΕΚΧΥΛΙΣΜΑ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΤΣΑΓΙΟΥ
Agnus Castus (Άγνος ο αγνός)
ΣΕΛΗΝΙΟ.
ΧΟΝΔΡΟΣ ΚΑΡΧΑΡΙΑ.
ΛΙΝΕΛΑΙΟ.
GINKGO BILOBA.
Gravel Root (Ευπατόριο)
ΜΕΛΑΤΟΝΙΝΗ.
ΓΛΥΚΟΖΑΜΙΝΗ.
Alfαlfα (Μηδική).
ΦΛΑΒΟΝΟΕΙΔΗ.
Fragula (Φράγκουλα).
ΧΙΤΟΣΑΝΗ.
ΕΛΑΙΟ ΗΡΑΝΘΕΜΟΥ Ή ΠΡΙΜΟΥΛΑΣ (EVENING PRIMROSE OIL)
False Unicorn. Ανήκει στην οικογένεια των Liliaceae. Όσον αφορά την χημική σύσταση του φυτού οι πληροφορίες είναι περιορισμένες. Έχει αναφερθεί ότι περιέχει.
Ν-ΑΚΕΤΥΛΚΥΣΤΕΪΝΗ. Η Ν-ακετυλκυστεϊνη (NAC) είναι ένα παράγωγο του αμινοξέος L-κυστεΐνη. Είναι πηγή σουλφυδρυλικών ομάδων και γι’αυτό μπορεί να διεγείρει.
Γ-ΟΡΥΖΑΝΟΛΗ.
Euphorbia (Ευφόρβια). Η euphorbia (Euphorbia hirta L.), γνωστή στην Ελλάδα ως ευφόρβια ή κοινώς γαλατσίδα, ανήκει στην οικογένεια των Εuphorbiaceae. Περιέχει.
ΧΑΛΚΟΣ.
ΣΠΕΙΡΙΛΙΟ. Το σπειρίλιο είναι ένας μικροσκοπικό φύκος πράσινου-μπλε χρώματος. Αναπτύσσεται σε λίμνες και ευδοκιμεί σε θερμά και αλκαλικά περιβάλλοντα.
ΠΑΝΤΟΘΕΝΙΚΟ ΟΞΥ.
ΙΩΔΙΟ.
Echinacea (Εχινάτσια). Είναι ένα ιθαγενές φυτό της Βορείου Αμερικής (Purple Coneflower). Ανήκει στην οικογένεια των Compositae. Υπάρχουν 3 είδη με φαρμακολογικό.
ΒΙΤΑΜΙΝΗ Β6.
ΚΑΡΝΙΤΙΝΗ.
ΥΠΕΡΟΞΕΙΔΙΚΗ ΔΙΣΜΟΥΤΑΣΗ Superoxide dismutase (SOD)
ΠΑΡΑ-ΑΜΙΝΟ ΒΕΝΖΟΪΚΟ ΟΞΥ
ΛΕΚΙΘΙΝΗ.
ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟΣ ΑΖΩΤΟΥ ΒΙΟΧΗΜΕΙΑ  Το άζωτο είναι το τέταρτο συχνότερο στοιχείο στη μάζα των έμβιων όντων, μετά τον άνθρακα, το υδρογόνο και το οξυγόνο.
Πρωτεΐνες ή Λευκώματα:. Πρωτεϊνες Το όνομά τους « πρωτεΐνες » προέρχεται από το ρήμα πρωτεύω και υποδηλώνει την πρωταρχική τους σημασία για τη ζωή, αν.
ΠΑΝΓΑΜΙΚΟ ΟΞΥ. Εναλλακτική ονομασία του πανγαμικού οξέος είναι η βιταμίνη Β 15, αλλά δεν έχει επίσημα αναγνωριστεί ως βιταμίνη. Περιέχει D-γλυκονοδιμεθυλο-αμικοακετικό.
ΤΟΞΙΚΟΤΗΤΑ.
ΒΙΟΧΗΜΕΙΑ ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟΣ ΑΖΩΤΟΥ. ΒΙΟΧΗΜΕΙΑ ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟΣ ΑΖΩΤΟΥ.
Έλεγχος και ρύθμιση της ενζυμικής δραστικότητας
Οδός των Φωσφορικών Πεντοζών
ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ, ΕΚΦΡΑΣΗ ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΕΤΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1ο ΓΕΝΕΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΜΕΡΟΣ Β
ΑΓΓΕΝΗΣ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΜΟΣ
Τα μόρια της ζωής.
ΚΥΤΤΑΡΟ: Η ΘΕΜΕΛΙΩΔΗΣ ΜΟΝΑΔΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ
ΝΙΤΡΙΚΑ ΠΑΡΑΓΩΓΑ ΚΑΙ ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ
Η ΔΟΜΗ ΤΩΝ ΝΟΥΚΛΕΙΚΩΝ ΟΞΕΩΝ
ΝΟΥΚΛΕΪΚΑ ΟΞΕΑ.
Παρατήρηση των χρωμοσωμάτων - καρυότυπος
Λειτουργίες του γενετικού υλικού
Οδός των Φωσφορικών Πεντοζών
Μεταγράφημα παρουσίασης:

σ-ΑΔΕΝΟΣΥΛΟΜΕΘΕΙΟΝΙΝΗ

Η σ-αδενοσυλομεθειονίνη (SAMe) συντίθεται στον οργανισμό από το απαραίτητο αμινοξύ μεθειονίνη

ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ Είναι διαθέσιμη σε μορφή δισκίου και κάψουλας Μια αμερικανική μελέτη αποκάλυψε ότι για πολλά εμπορικά σκευάσματα SAMe, η περιεκτικότητα του δισκίου ήταν μικρότερη της αναγραφόμενης Δόση δεν έχει ορισθεί Στις μελέτες έχουν χρησιμοποιηθεί δόσεις 400 – 1600mg ημερησίως

ΔΡΑΣΗ Εμπλέκεται σε διάφορες βιοχημικές οδούς Δρα κυρίως ως δότης μεθυλομάδας σε οδούς σύνθεσης, που οδηγούν στην παραγωγή DNA και RNA, νευροδιαβιβαστών και φωσφολιπιδίων Εμπλέκεται ακόμα σε αντιδράσεις μεταφοράς θείου, ρυθμίζοντας το σχηματισμό αμινοξέων που περιέχουν θείο όπως κυστείνη, γλουταθειόνη και ταυρίνη. Η γλουταθειόνη είναι αντιοξειδωτικό, επομένως η SAMe ενδέχεται να έχει και αντιοξειδωτική δράση

ΧΡΗΣΕΙΣ Οι επιδράσεις της μελετώνται σε μια πληθώρα καταστάσεων, όπως στην κατάθλιψη, την οστεοαρθρίτιδα, την ινομυαλγία και τα καρδιαγγειακά προβλήματα Λίγες προκαταρκτικές έρευνες παρουσιάζουν ορισμένες ενδείξεις ότι διαθέτει αντικαταθλιπτική και αναλγητική δράση Ελέγχει τα ένζυμα μεταβολισμού της ομοκυστεΐνης και χαμηλά επίπεδα SAMe στο αίμα πιθανολογείται ότι αποτελούν ανεξάρτητο παράγοντα κινδύνου για καρδιαγγειακές νόσους

Εγκυμοσύνη και θηλασμός ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ Να χρησιμοποιείται με προσοχή σε άτομα με ιστορικό αιμορραγικών και αιμοστατικών ανωμαλιών. Έχει αναφερθεί πειραματικά (in vitro) ότι εμποδίζει τη συσσωμάτωση αιμοπεταλίων Εγκυμοσύνη και θηλασμός Δεν έχουν αναφερθεί προβλήματα, αλλά δεν υπάρχουν σαφείς, μελέτες που να εγγυώνται την ασφαλή χρήση της στην εγκυμοσύνη και στο θηλασμό Καλό να αποφεύγεται

ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ Ασήμαντες αρνητικές επιδράσεις που περιλαμβάνουν ναυτία, ξηροστομία και νευρικότητα αναφέρονται περιστασιακά. ΑΛΛΗΛΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ Δεν έχουν τεκμηριωθεί, αλλά θεωρητικά η SAMe θα μπορούσε να συνεργήσει στη δράση αντικαταθλιπτικών, αντιπηκτικών και αντιθρομβωτικών φαρμάκων.