ΦΩΣΦΑΤΙΔΥΛΟΣΕΡΙΝΗ.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Αναβολικά.
Advertisements

Συμπεριφορά και όρεξη. Stress Κατά τη διάρκεια του stress: Η αδρεναλίνη και η ντοπαμίνη αυξάνονται απότομα Η αδρεναλίνη και η ντοπαμίνη αυξάνονται απότομα.
ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΗ ΜΕΜΒΡΑΝΗ Το λεπτό σύνορο ανάμεσα στην άβια ύλη και στη ζωή Επιμέλεια: Φωτεινή Σωτηροπούλου, Βιολόγος – 1ο ΓΕΛ Αμαλιάδας.
ΒΙΤΑΜΙΝΗ Κ.
ΔΕΫΔΡΟΕΠΙΑΝΔΡΟΣΤΕΡΟΝΗ (DHEA)
Ground Ivy (Γλήχωμα).
Βιταμίνη Β12 Η βιταμίνη Β12 είναι μια υδατοδιαλυτή βιταμίνη του Β συμπλέγματος βιταμινών. Είναι απαραίτητη για την παραγωγή των ερυθρών και των λευκών.
ΧΟΝΔΡΟΪΤΙΝΗ.
Eyebright (Ευφρασία).
Hops (Λυκίσκος).
Eucalyptus (Ευκάλυπτος ο σφαιριόκαρπος)
ΕΚΧΥΛΙΣΜΑ ΣΠΟΡΟΥ ΣΤΑΦΥΛΙΟΥ
ΧΛΩΡΕΛΛΑ.
GINSENG. Το ginseng είναι η αποξηραμένη ρίζα του φυτού Panax ginseng. Υπάρχουν οχτώ είδη του γένους Panax που καλλιεργούνται στα κεντρικά Ιμαλάια, Κίνα,
ΤΟΞΙΚΟΤΗΤΑ.
ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ
Ginger (Πιπερόριζα).
Elder (σαμπούκος).
ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΠΟΛΤΟΣ.
σ-ΑΔΕΝΟΣΥΛΟΜΕΘΕΙΟΝΙΝΗ
ΟΚΤΑΚΟΣΑΝΟΛΗ.
Hawthorn (Κράταιγος ο οξυάκανθος)
ΕΚΧΥΛΙΣΜΑ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΤΣΑΓΙΟΥ
Agnus Castus (Άγνος ο αγνός)
ΧΟΝΔΡΟΣ ΚΑΡΧΑΡΙΑ.
ΛΙΝΕΛΑΙΟ.
GINKGO BILOBA.
Gravel Root (Ευπατόριο)
ΜΕΛΑΤΟΝΙΝΗ.
ΓΛΥΚΟΖΑΜΙΝΗ.
Alfαlfα (Μηδική).
Το Αυτόνομο Νευρικό Σύστημα
ΦΛΑΒΟΝΟΕΙΔΗ.
Fragula (Φράγκουλα).
ΧΙΤΟΣΑΝΗ.
ΕΛΑΙΟ ΗΡΑΝΘΕΜΟΥ Ή ΠΡΙΜΟΥΛΑΣ (EVENING PRIMROSE OIL)
False Unicorn. Ανήκει στην οικογένεια των Liliaceae. Όσον αφορά την χημική σύσταση του φυτού οι πληροφορίες είναι περιορισμένες. Έχει αναφερθεί ότι περιέχει.
Ν-ΑΚΕΤΥΛΚΥΣΤΕΪΝΗ. Η Ν-ακετυλκυστεϊνη (NAC) είναι ένα παράγωγο του αμινοξέος L-κυστεΐνη. Είναι πηγή σουλφυδρυλικών ομάδων και γι’αυτό μπορεί να διεγείρει.
Γ-ΟΡΥΖΑΝΟΛΗ.
Euphorbia (Ευφόρβια). Η euphorbia (Euphorbia hirta L.), γνωστή στην Ελλάδα ως ευφόρβια ή κοινώς γαλατσίδα, ανήκει στην οικογένεια των Εuphorbiaceae. Περιέχει.
ΣΠΕΙΡΙΛΙΟ. Το σπειρίλιο είναι ένας μικροσκοπικό φύκος πράσινου-μπλε χρώματος. Αναπτύσσεται σε λίμνες και ευδοκιμεί σε θερμά και αλκαλικά περιβάλλοντα.
ΠΑΝΤΟΘΕΝΙΚΟ ΟΞΥ.
ΙΩΔΙΟ.
Echinacea (Εχινάτσια). Είναι ένα ιθαγενές φυτό της Βορείου Αμερικής (Purple Coneflower). Ανήκει στην οικογένεια των Compositae. Υπάρχουν 3 είδη με φαρμακολογικό.
ΚΑΡΝΙΤΙΝΗ.
ΥΠΕΡΟΞΕΙΔΙΚΗ ΔΙΣΜΟΥΤΑΣΗ Superoxide dismutase (SOD)
ΑΝΤΙΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΑ ΦΑΡΜΑΚΑ
Gentian (Γεντιανή).
ΠΑΡΑ-ΑΜΙΝΟ ΒΕΝΖΟΪΚΟ ΟΞΥ
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ.
ΛΕΚΙΘΙΝΗ.
 Η χοληστερίνη είναι μια κηρώδης οργανική ουσία που ανήκει στην κατηγορία των στεροειδών λιπιδίων.  Είναι απαραίτητο συστατικό όλων των κυττάρων του.
ΠΑΝΓΑΜΙΚΟ ΟΞΥ. Εναλλακτική ονομασία του πανγαμικού οξέος είναι η βιταμίνη Β 15, αλλά δεν έχει επίσημα αναγνωριστεί ως βιταμίνη. Περιέχει D-γλυκονοδιμεθυλο-αμικοακετικό.
Χολινεργικοί Αγωνιστές
ΤΟΞΙΚΟΤΗΤΑ.
Η έννοια της τοξικότητας Σ. Αθανασέλης Καθηγητής Τοξικολογίας
ΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΠΙΒΛΑΒΩΝ ΟΥΣΙΩΝ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ
Παγκρεατικές Ορμόνες και Άσκηση
ΟΠΙΟΥΧΕΣ ΟΥΣΙΕΣ Οι οπιούχες ουσίες περιέχουν το όπιο, την ρητίνη που
ΝΕΥΡΩΝΑΣ.
ΚΥΤΤΑΡΙΚΗ ΜΕΜΒΡΑΝΗ (ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ)
ΕΝΔΟΚΡΙΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.
Πρωτεΐνες και συμπληρώματα διατροφής
ΚΥΤΤΑΡΟ 2ο ΓΕΛ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ.
Εργαστήρια Ε Εξαμήνου στον κλινικό χώρο
Διατροφή-Διαιτολογία
Κεφάλαιο 1ο Από το κύτταρο στον οργανισμό Να δούμε τι θυμόμαστε…
Ορμονικά συστήματα Ενδοκρινική ρύθμιση του ασβεστίου
ΝΕΥΡΩΝΑΣ.
ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΔ ΑΝΤΙΔΙΑΒΗΤΙΚΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΙΝΣΟΥΛΙΝΗ.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΦΩΣΦΑΤΙΔΥΛΟΣΕΡΙΝΗ

Η φωσφατιδυλοσερίνη ανήκει σε μία κατηγορία λιποδιαλυτών ουσιών, τα φωσφολιπίδια. Τα φωσφολιπίδια είναι απαραίτητα συστατικά των μεμβρανών και μάλιστα βρίσκονται σε υψηλή συγκέντρωση στον εγκέφαλο

ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ Είναι διαθέσιμη σε ταμπλέτες, κάψουλες και σκόνη. Η δόση δεν έχει ακόμη καθοριστεί. Στις μελέτες έχουν χορηγηθεί από 300 μέχρι 800mg της ουσίας, ενώ τα διάφορα συμπληρώματα παρέχουν 100-800mg ημερησίως.

ΔΡΑΣΗ Εξασφαλίζει την ρευστότητα, την ελαστικότητα και τη διαπερατότητα των κυτταρικών μεμβρανών. Διεγείρει την απελευθέρωση διάφορων νευροδιαβιβαστών όπως η ακετυλοχολίνη και η ντοπαμίνη, διεγείρει την ιοντική μεταφορά και αυξάνει τον αριθμό των υποδοχέων για τους νευροδιαβιβαστές στον εγκέφαλο.

ΧΡΗΣΕΙΣ Φαίνεται ότι αυξάνει την ικανότητα μνήμης και προλαμβάνει κάποια προβλήματα που σχετίζονται με την ηλικία Χρησιμοποιείται για την θεραπεία της κατάθλιψης Είναι πιθανό να παρατείνει την έκκριση κορτιζόλης που ακολουθεί την άσκηση, όμως η απάντηση αυτή είναι ένα φυσιολογικό φαινόμενο και η παρέμβαση σε αυτό θα μπορούσε να καθυστερήσει την αναπλήρωση δυνάμεων των αθλητών μετά από άσκηση Περαιτέρω έρευνες απαιτούνται για να διαπιστωθεί αν τελικά η φωσφατιδυλοσερίνη μπορεί να βοηθήσει ή όχι τους αθλητές

ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ Καμία τεκμηριωμένη ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ – ΘΗΛΑΣΜΟΣ: Δεν έχουν αναφερθεί προβλήματα από την λήψη της ουσίας αυτή, αλλά δεν έχουν γίνει αρκετές έρευνες για να πιστοποιηθεί η ασφάλεια της φωσφατιδυλοσερίνης κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης και του θηλασμού

ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ Δεν έχουν αναφερθεί φαινόμενα τοξικότητας, όμως δεν έχουν διεξαχθεί μακροχρόνιες μελέτες για την αξιολόγηση της ασφάλειας της Ανησυχίες έχουν εκφραστεί για τα συμπληρώματα φωσφατιδυλοσερίνης που προέρχονται από ιστούς του εγκεφάλου των βοοειδών με αφορμή την σπογγώδη εγκεφαλοπάθεια των βοοειδών Έχουν δημιουργηθεί σκευάσματα που είναι βασισμένα στην πρωτεΐνη της σόγιας. Τα δύο σκευάσματα διαφέρουν ελαφρώς μεταξύ τους και συζητάται εάν διαθέτουν την ίδια αποτελεσματικότητα

ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ Στις περισσότερες έρευνες μέχρι στιγμής έχουν χρησιμοποιηθεί συμπληρώματα με βάση τα βοοειδή. Από προκαταρκτικές έρευνες σε πειραματόζωα φαίνεται ότι τα δυο είδη φωσφατιδυλοσερίνης διαθέτουν παρόμοια δραστικότητα, όμως περαιτέρω μελέτες πρέπει να διεξαχθούν σ’ αυτόν τον τομέα.