Φορείς Αλληλεπίδρασης Πειραματικό Γυμνάσιο Ηρακλείου Θερινό Σχολείο 2011 Αλέξανδρος Καμπαναράκης Β΄ Γυμνασίου.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΣ:ΣΤΑΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ!!!
Advertisements

ΔΥΝΑΜΗ- ΑΛΛΗΛΕΠΙΔΡΑΣΗ
Σχέση έντασης – διαφοράς δυναμικού στο ομογενές ηλεκτρικό πεδίο
Ποιους νόμους του Νεύτωνα χρησιμοποιεί;
ΝΕΥΤΩΝΕΙΑ ΜΗΧΑΝΙΚΗ Ο Νόμος της αδράνειας.
Το φαινόμενο ΚΙΝΗΣΗ οι ΝΟΜΟΙ.
Ι. Διάγραμμα Ελεύθερου σώματος
Άτομο από τον Δημόκριτο στο Βohr
2ο Λύκειο Αγίας Βαρβάρας
Κέντρο μάζας σώματος Έστω ότι ασκούμε σ’ ένα σώμα που βρίσκεται σε λείο οριζόντιο τραπέζι μια ώθηση και κατόπιν το αφήνουμε ελεύθερο να ολισθήσει στο τραπέζι.
Κεφάλαιο 4: Δυναμική της Κίνησης
Ισορροπία υλικού σημείου
Εργασία στην πληροφορική
1.3 ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΦΟΡΤΙΟ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥ ΑΤΟΜΟΥ
1.1 ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ
Νεότερες αντιλήψεις για τα πεδία – σωματίδια αλληλεπίδρασης
1.5 ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΚΟΥΛΟΜΠ.
Συμπληρωματικά ερωτήματα πάνω στις δυνάμεις
ΦΥΣΙΚΗ Ζαχαριάδου Κατερίνα Γραφείο Β250
ΕΙΣΑΓΩΓΗ: ΒΑΣΙΚΕΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ & ΕΝΝΟΙΕΣ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ
Ποια είναι η αιτία που προκαλεί τη μεταβολή της ταχύτητας των σωμάτων;
Φυσική Β’ Λυκείου Κατεύθυνσης
(Μαθητές της Ε’ Τάξης) Δασκάλα Αναστασία Τσίλη Ε΄τάξη
ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ νόμος NEWTON
Στροφορμή.
ΤΕΣΤ ενέργειας ΔΥΝΑΜΙΚΗΣ
1. Ευθύγραμμη κίνηση. Ένα σώμα κινείται πάνω σε μια ευθεία.
Δυνάμεις – Σωματίδια Δυναμεις Εξ’ αποστάσεως Εξ’ επαφής Τα λεγόμενα σωματίδια φορείς δυνάμεων είναι υπεύθυνα για την αλληλεπίδραση των σωμάτων που βρίσκονται.
Τεστ Ηλεκτροστατική. Να σχεδιάσεις βέλη στην εικόνα (α) για να δείξεις την κατεύθυνση του ηλεκτρικού πεδίου στα σημεία Ρ, Σ και Τ. Αν το ηλεκτρικό.
Γιώργος Χατζηπαναγιώτης
ΔΥΝΑΜΗ μέτρο (πόσα Ν) κατεύθυνση (προς τα πού) διάνυσμα παραμόρφωσης
02. ΔΟΜΗ ΤΗΣ ΥΛΗΣ – ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΦΟΡΤΙΟ
Ερωτήσεις Πολλαπλής Επιλογής
Οι νόμοι του Newton (Νεύτωνα)
ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ υλικου Σημειου - 1ος νομοΣ του νευτωνα
ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑ. Σταθερή μηδενική ταχύτητα Περιγραφή της κίνησης: Το σώμα είναι ακίνητο, μπορεί να έχει οποιαδήποτε θέση.
Sir Isaac Newton 4 Ιανουαρίου 1643 – 31 Μαρτίου 1727.
Εισαγωγή στο Μαγνητισμό
 Ένα σώμα κινείται πάνω σε μια ευθεία.  Από μια θέση πάει σε μια άλλη.  Πως θα μελετήσουμε την κίνηση; 1. Ευθύγραμμη κίνηση.
Στατικός Ηλεκτρισμός (έννοιες-τύποι-παραδείγματα ) Μήτρου Ιωάννης, Φυσικός.
Τμήμα Φυσικοθεραπείας ΤΕΙ Αθήνας ΒΙΟΦΥΣΙΚΗ Μεταφορική κίνηση, Έργο, Ενέργεια.
Προαπαιτούμενες γνώσεις από τη Φυσική της Α και Β Λυκείου Φυσική Γ’ Λυκείου Ομάδας Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών 1 ο ΓΕΛ Ρεθύμνου © Ν. Καλογεράκης.
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΕΡΡΩΝ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΤΕ Κατασκευή πακέτου προσομοίωσης σε Matlab της κυκλικής.
Κεφάλαιο 5 ον ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΣ.
Η έννοια του πεδίου Πεδίο είναι μία περιοχή του χώρου η οποία έχει την ιδιότητα να ασκεί δυνάμεις σε κάθε σώμα που φέρεται μέσα σε αυτή Βαρυτικό Πεδίο.
Φυσική Mάλγαρης Σωτήρης Η Βαρύτητα
Φυσική: Η Βαρύτητα Πατσαμάνη Αναστασία
Φυσική Γκόγκας Αθανάσιος Η Βαρύτητα
Η ΒΑΡΥΤΗΤΑ (ΜΑΘΗΜΑ ΦΥΣΙΚΗΣ)
Καθηγητής Σιδερής Ευστάθιος
Ισαακ νευτωνασ ΜΗΧΑΝΙΚΗ - ΟΠΤΙΚΗ
Στατικός ηλεκτρισμός και ηλεκτρικό ρεύμα
ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΣΤΕΡΕΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΣΤΡΟΦΟΡΜΗ – ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΣΤΡΟΦΟΡΜΗΣ.
2η Εργαστηριακή Άσκηση Θέμα: Βαρύτητα Μιχαηλίδου Κυριακή Α.Ε.Μ.:4060
Η ΒΑΡΥΤΗΤΑ ΛΑΒΑΣΙΔΟΥ ΑΘΗΝΑ
Φυσική Παυλάτος Γιώργος Η Βαρύτητα
Επανάληψη στις δυνάμεις
Οι νόμοι του Newton (Νεύτωνα)
Μερκ. Παναγιωτόπουλος - Φυσικός
<<Η Βαρύτητα>>ΗΕργασία πληροφορικής
1ος νΟμος του ΝεΥτωνα Αν η συνισταμένη των δυνάμεων που ασκούνται σε ένα σώμα είναι ίση με μηδέν (ΣF=0N) τότε το σώμα ή θα ηρεμεί (υ=0) ΣF= 0 F υ=0 B.
Η έννοια του πεδίου Πεδίο είναι μία περιοχή του χώρου η οποία έχει την ιδιότητα να ασκεί δυνάμεις σε κάθε σώμα που φέρεται μέσα σε αυτή Βαρυτικό Πεδίο.
ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΣ- ατομο Μάθημα: Τεχνολογία Τμήμα: Γ΄2 Σχολική χρονιά: Πρότυπο Γυμνάσιο Ευαγγελικής Σχολής.
Επαναληπτικές ερωτήσεις Φυσικής
3ο Κεφάλαιο - Δυνάμεις Δύναμη είναι η αιτία που μπορεί να προκαλέσει μεταβολή στην κινητική κατάσταση ενός σώματος ή την παραμόρφωση του. Είναι διανυσματικό.
Καταπληκτικό! Ήλεκτρον ή Κεχριμπάρι
Δύναμη και αλληλεπίδραση
Ισορροπία υλικού σημείου
Αδράνεια : μια ιδιότητα της ύλης
Δυνάμεις μεταξύ ηλεκτρικών φορτίων
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Φορείς Αλληλεπίδρασης Πειραματικό Γυμνάσιο Ηρακλείου Θερινό Σχολείο 2011 Αλέξανδρος Καμπαναράκης Β΄ Γυμνασίου

Ισαάκ Νεύτων Ο Ισαάκ Νεύτων έζησε στην Αγγλία πριν 300 περίπου χρόνια. Ασχολήθηκε με όλους τους τομείς της φυσικής. Το σημαντικότερο έργο του είναι οι νόμοι του. «Μαθηματικές αρχές της φυσικής φιλοσοφίας» Ισαάκ Νεύτων

Οι νόμοι του Νεύτωνα  1 ος νόμος: Αν η συνισταμένη των δυνάμεων που ασκούνται σ’ ένα σώμα είναι μηδέν, τότε αυτό ηρεμεί. Ηρεμία, για την Φυσική, σημαίνει ακινησία ή ευθύγραμμη ομαλή κίνηση (κίνηση με σταθερή ταχύτητα).  2 ος νόμος: Όταν η συνισταμένη των δυνάμεων δεν είναι μηδέν, αλλά ισούται με μια σταθερή δύναμη F, τότε το σώμα αποκτά σταθερή επιτάχυνση α, που είναι ανάλογη με τη συνισταμένη δύναμη και δίνεται από τη σχέση:  3 ος νόμος: Σε κάθε δράση αντιστοιχεί μία αντίδραση.  Νόμος παγκόσμιας έλξης:

Νεύτωνας και Ντετερμινισμός Νεύτωνας απέδειξε ότι οι νόμοι του μπορούν να προβλέψουν με ακρίβεια :  Τις τροχιές των πλανητών γύρω από τον Ήλιο.  Τις τροχιές των βλημάτων.  Το χρονοπρόγραμμα των παλιρροιών. Ο Ντετερμινισμός αποδέχεται την νομοτελειακή συνάφεια όλων των φαινομένων, άρα την δυνατότητα να προβλέψω το μέλλον. Άρα οι νόμοι του Νεύτωνα είναι πλήρως ντετερμινιστικοί. Καθετί που θα συμβεί μια μελλοντική χρονική στιγμή είναι τελείως προκαθορισμένο από ό,τι συμβαίνει τώρα. και επιπλέον Το ‘τώρα’ είναι πλήρως καθορισμένο από ό,τι έχει συμβεί στο παρελθόν. Πολλοί επιστήμονες της εποχής είχαν καταλήξει στο -λάθος- συμπέρασμα ότι η Φυσική έχει πλησιάσει στο ‘τέλος’ της…

Το κενό που άφησε ο Νεύτωνας Υπολόγισε με μεγάλη ακρίβεια το διάνυσμα της δύναμης. Για παράδειγμα: Τι λείπει ακόμα; Πως δημιουργείται η δύναμη; Τι είναι αυτό που αναγκάζει τις μάζες να έλκονται;

Το κενό που άφησε ο Νεύτωνας Γιατί δύο ετερόσημα ηλεκτρικά φορτία έλκονται; Γιατί δύο ομόσημα ηλεκτρικά φορτία απωθούνται; Δεύτερο παράδειγμα: Παρακαλώ συμπληρώστε το πρώτο θέμα του φύλλου εργασίας. Πως δημιουργείται η δύναμη; Τι είναι αυτό που αναγκάζει τα φορτία να έλκονται ή να απωθούνται;

Πως δημιουργείται η δύναμη; Για να απαντήσουμε σε αυτό το ερώτημα πρέπει να γνωρίσουμε τις πιο μικρές δομές της ύλης: Άτομο Γιατί η άπωση των πρωτονίων δεν διασπά τον πυρήνα; Πρέπει να υπάρχει μια ισχυρή πυρηνική δύναμη

Πως δημιουργείται η δύναμη; Η δύναμη που ασκώ στον τοίχο σε ποιο είδος ανήκει;

Ο μηχανισμός της αλληλεπίδρασης Καθώς τα δύο παιδιά ανταλλάσσουν το βαγόνι (βαρυτόνιο ή γκραβιτόνιο) αναπτύσσεται μεταξύ τους ελκτική δύναμη. Βαρύτητα

Ο μηχανισμός της αλληλεπίδρασης Καθώς τα δύο παιδιά ανταλλάσσουν το βαγόνι (φωτόνιο) αναπτύσσεται μεταξύ τους ελκτική ή απωστική δύναμη. Ηλεκτρομαγνητισμός

Ευχαριστώ!! Κλείνοντας: «Για να εμφανιστεί οποιαδήποτε από τις τέσσερις δυνάμεις της φύσης πρέπει να υπάρξει ανταλλαγή σωματιδίου (φορέα αλληλεπίδρασης) που θα την μεταφέρει.» Παρακαλώ συμπληρώστε το δεύτερο και τρίτο θέμα του φύλλου εργασίας. Αλέξανδρος Καμπαναράκης