Τεστ κινηματικής 11 Οκτωβρίου

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Ομαλή κυκλική κίνηση.
Advertisements

ΚΙΝΗΣΗ ΣΕ ΔΥΟ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ Η διανυσματική αναπαράσταση.
… όταν η ταχύτητα αλλάζει
Κεφάλαιο 9: Περιστροφή Στερεού Σώματος
ΠΡΩΤΟΣ ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΔΥΝΑΜΙΚΗΣ
ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ ΤΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΤΗ
1η ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΜΑΤΙΚΗ
ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ.
TEST ΑΈΡΙΑ ΘΕΡΜΟΔΥΝΑΜΙΚΗ.
Έργο, ενέργεια. ΑΔΜΕ. Ισχύς
H Mathematica στην υπηρεσία της Φυσικής
Φυσική A’ Λυκείου 1.1 ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΗ ΚΙΝΗΣΗ
Φύλλο εργασίας Ευθύγραμμες κινήσεις.
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2 ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΗ ΚΙΝΗΣΗ
Κεφάλαιο 6: Κινητική Ενέργεια και Έργο
Eπιμέλεια: Μανδηλιώτης Σωτήρης  ΣΤΟΧΟΙ να εξοικειωθούν οι μαθητές με την μελέτη της ευθύγραμμης ομαλά επιταχυνόμενης κίνησης να σχεδιάζουν και.
η τροχιά το υλικού σημείου είναι ένας κύκλος
Ταχύτητα: το πηλίκο της μετατόπισης δια τη χρονική διάρκεια υ=Δχ/Δt
Φυσική Α Λυκείου Μηχανική ΠΡΟΤΥΠΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ.
Ταχύτητα Νίκος Αναστασάκης 2010.
Ευθύγραμμη ομαλή κίνηση
ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ ΣΕ ΜΙΑ ΔΙΑΣΤΑΣΗ
Μεταβαλλόμενη Κίνηση σε μία διάσταση
Ευθύγραμμη ομαλά μεταβαλλόμενη κίνηση
Θέση και μετατόπιση x2=8 Δx=8-3=5 x1=3 x1=-2 x2=3 Δx=3-(-2)=5
Συμπληρωματικά ερωτήματα πάνω στις δυνάμεις
ΘΕΡΜΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΚΑΙ ΙΔΑΝΙΚΑ ΑΕΡΙΑ
Μελέτη κίνησης με εξισώσεις
Ευθύγραμμη ομαλά μεταβαλλόμενη κίνηση
Κεφάλαιο 2 Κίνηση σε μία διάσταση
ANAKOINWSH H 2η Ενδιάμεση Εξέταση μεταφέρεται στις αντί για , την 24 Νοεμβρίου στις αίθουσες ΧΩΔ και 110 λόγω μη-διαθεσιμότητας.
ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ νόμος NEWTON
ΤΕΣΤ ενέργειας ΔΥΝΑΜΙΚΗΣ
2.2 Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ.
ΦΥΣΙΚΑ ΜΕΓΕΘΗ – ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ
1. Ευθύγραμμη κίνηση. Ένα σώμα κινείται πάνω σε μια ευθεία.
Ευθύγραμμη Ομαλή Κίνηση
Φυσική κατεύθυνσης Γ’ Λυκείου Επιμέλεια –παρουσίαση χ. τζόκας
Ευθύγραμμη ομαλή κίνηση
Ερωτήσεις Σωστού - Λάθους
ΚΙΝΗΜΑΤΙΚΗ 2 ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ. Ένα αυτοκίνητο κινείται κατά τη φορά των δεικτών του ρολογιού με μια ταχύτητα σταθερού μέτρου γύρω σε μια έλλειψη όπως δείχνεται.
Μερκ. Παναγιωτόπουλος - Φυσικός
ΥΛΗ ΚΑΙ ΚΙΝΗΣΗ Η κίνηση είναι χαρακτηριστική ιδιότητα της ύλης. Κίνηση παρατηρούμε από τους μακρινούς γαλαξίες έως μέχρι το εσωτερικό των ατόμων. Η.
2.3 ΚΙΝΗΣΗ ΜΕ ΣΤΑΘΕΡΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ
Ερωτήσεις Πολλαπλής Επιλογής
ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑ. Σταθερή μηδενική ταχύτητα Περιγραφή της κίνησης: Το σώμα είναι ακίνητο, μπορεί να έχει οποιαδήποτε θέση.
ΕΝΕΡΓΕΙΑ Τεστ 7 /11/2011. Για να βρω τις τελικές ταχύτητες θα πρέπει να βρω τις τελικές κινητικές ενέργειες από το θεώρημα: Μεταβολή της κινητικής ενέργειας.
Θέση σώματος, συμβολίζεται συνήθως με χ: πού βρίσκεται το σώμα σε σχέση με ένα σημείο αναφοράς (αρχή συστήματος αξόνων). Πλήρης περιγραφή της κίνησης προυποθέτει.
 Ένα σώμα κινείται πάνω σε μια ευθεία.  Από μια θέση πάει σε μια άλλη.  Πως θα μελετήσουμε την κίνηση; 1. Ευθύγραμμη κίνηση.
Εμβιομηχανική Γραμμικά κινηματικά μεγέθη Ενότητα 3: Γραμμικά κινηματικά μεγέθη Αθανάσιος Τσιόκανος, Γιάννης Γιάκας Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού.
Μερκ. Παναγιωτόπουλος-Φυσικός 1 Η έννοια της ταχύτητας.
Κίνηση σε δύο διαστάσεις (επίπεδο)
Γραμμική κίνηση Η κίνηση είναι σχετική Βασικές έννοιες Ταχύτητα
Η περίοδος της κίνησης είναι: α) 1 sec β) 2 sec γ) 3 sec
Διερεύνηση του 2ου νόμου του Newton
Καθηγητής Σιδερής Ευστάθιος
ΜΕΤΑΒΑΛΛΟΜΕΝΗ ΚΙΝΗΣΗ Μεταβαλλόμενη λέμε μια κίνηση κατά τη διάρκεια της οποίας η ταχύτητα (ως διάνυσμα) δε μένει σταθερή.
ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΣΤΕΡΕΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΣΤΡΟΦΟΡΜΗ – ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΣΤΡΟΦΟΡΜΗΣ.
Η έννοια της ταχύτητας.
Μερκ. Παναγιωτόπουλος - Φυσικός
ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΣΤΕΡΕΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ
ΜΗΧΑΝΙΚΑ ΚΥΜΑΤΑ.
Μερκ. Παναγιωτόπουλος-Φυσικός
ΤΑΛΑΝΤΩΣΕΙΣ.
Γενική μεθοδολογία στις κινήσεις (1)
Ευθύγραμμη ομαλή κίνηση
Eυθύγραμμη ομαλά μεταβαλλόμενη κίνηση
*ΦΥΣΙΚΑ ΜΕΓΕΘΗ ονομάζονται οι ποσότητες που μπορούν να μετρηθούν και χρησιμοποιούνται για την περιγραφή των φυσικών φαινομένων. Παραδείγματα φυσικών μεγεθών:
Ευθύγραμμη ομαλή κίνηση
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Τεστ κινηματικής 11 Οκτωβρίου

(Α) το σώμα κινείται με σταθερή επιτάχυνση. (Ι) (ΙΙ) (ΙΙΙ) (IV) (V) η σ ταχύτητα επιτάχυνση έ ταχύτητα επιτάχυνση Θ Χρόνος Χρόνος Χρόνος Χρόνος Χρόνος Για να απαντήσουμε στο ερώτημα: Ποιες από αυτές τις γραφικές παραστάσεις αντιπροσωπεύουν μια κίνηση με σταθερή μη μηδενική επιτάχυνση; Παρατηρούμε ότι το διάγραμμα θέσης θα πρέπει να είναι παραβολή ενώ το διάγραμμα ταχύτητας θα πρέπει να είναι ευθεία ενώ της επιτάχυνσης α= σταθερή (Α) Ι, ΙΙ και ΙV (Β) Ι και ΙΙΙ (Γ) ΙΙ και V (Δ) ΙV μόνο (Ε) V μόνο (Γ) ΙΙ και V (Α) το σώμα κινείται με σταθερή επιτάχυνση. (Β) το σώμα κινείται με επιτάχυνση που ελαττώνεται ομοιόμορφα (Γ) το σώμα κινείται με ταχύτητα που αυξάνει ομαλά (Δ) το σώμα κινείται με σταθερή ταχύτητα (Ε) Το σώμα δεν κινείται (Α) το σώμα κινείται με σταθερή επιτάχυνση. έχουμε τη γραφική παράσταση της κίνησης ενός σώματος. Ποια φράση δίνει την καλύτερη ερμηνεία; Ταχύτητα Χρόνος

(Α) το σώμα κινείται με σταθερή επιτάχυνση. έχουμε τη γραφική παράσταση της κίνησης ενός σώματος. Ποια φράση δίνει την καλύτερη ερμηνεία; Η β αποκλείεται γιατί θα έπρεπε το διάγραμμα της ταχύτητας να είναι μια καμπύλη Η γ αποκλείεται γιατί αν η ταχύτητα αυξάνει ομαλά θα έπρεπε να έχει κλίση προς τα πάνω. Η δ αποκλείεται γιατί θα έπρεπε να είναι το διάγραμμα μια παράλληλη γραμμή και η ε αποκλείεται γιατί το διάγραμμα θα ήταν στο μηδέν. Στην Α έχουμε σταθερή μεταβολή της ταχύτητας στη μονάδα του χρόνου, δηλ. σταθερή επιτάχυνση Ταχύτητα Χρόνος (Α) το σώμα κινείται με σταθερή επιτάχυνση. (Α) το σώμα κινείται με σταθερή επιτάχυνση. (Β) το σώμα κινείται με επιτάχυνση που ελαττώνεται ομοιόμορφα (Γ) το σώμα κινείται με ταχύτητα που αυξάνει ομαλά (Δ) το σώμα κινείται με σταθερή ταχύτητα (Ε) Το σώμα δεν κινείται

Η ταχύτητα στο 2ο δευτερόλεπτο είναι: Α) 0,4 m/sec Β) 2,0 m/sec Γ) 2,5 m/sec Δ) 5,0 m/sec Ε) 10,0 m/sec   H γραφική παράσταση δείχνει την ταχύτητα ως συνάρτηση του χρόνου για ένα αυτοκίνητο που έχει μάζα 1.5 x 103 Kg. Πόση είναι η επιτάχυνση στη στιγμή 30 s; Α) 10 m/s² Β) -5 m/s² Γ) 1,5 m/s² Δ) 1 m/s² Ε) 25 m/s²   Δυ =30m/s-10m/s= 20m/s Δt=40s-20s=20 s

Ίδια υ Ίδια υ Κινητό Α Κινητό Β Στο διάγραμμα, κοντά σε ποιες χρονικές στιγμές έχουμε επιτάχυνση μηδέν; α) Τη στιγμή (ή τις στιγμές) που τα δύο κινητά βρίσκονται στην ίδια θέση. β) Τη στιγμή (ή τις στιγμές) που τα δύο κινητά έχουν την ίδια ταχύτητα.  Γ) Να σχεδιάσετε την ταχύτητα ως συνάρτηση του χρόνου για τα δύο κινητά.  Δ) Να σχεδιάσεις την επιτάχυνση ως συνάρτηση του χρόνου για τα δύο κινητά. Ίδια υ Ίδια υ Στο διάγραμμα, κοντά σε ποιες χρονικές στιγμές έχουμε επιτάχυνση μηδέν; Για να έχουμε επιτάχυνση μηδέν θα πρέπει η ταχύτητα να μη μεταβάλλεται . Για το κινητό Α δεν υπάρχει δυσκολία καθώς το κινητό έχει σταθερή ταχύτητα άρα έχει συνεχώς επιτάχυνση μηδέν. Το κινητό Β ξεκινά με ταχύτητα μηδέν και τελικά καταλήγει με ταχύτητα μηδέν. Δηλαδή στην αρχή αυξάνει η ταχύτητα του όμως μετά ελαττώνεται. Αυξάνει από t=0 μέχρι 16 και ελαττώνεται μετά το 22, δηλ. στο t=16 μέχρι 22 είναι σταθερή Κινητό Α Κινητό Β

Στο διάγραμμα, κοντά σε ποιες χρονικές στιγμές έχουμε επιτάχυνση μηδέν; α) Τη στιγμή (ή τις στιγμές) που τα δύο κινητά βρίσκονται στην ίδια θέση. β) Τη στιγμή (ή τις στιγμές) που τα δύο κινητά έχουν την ίδια ταχύτητα.  Γ) Να σχεδιάσετε την ταχύτητα ως συνάρτηση του χρόνου για τα δύο κινητά.  Δ) Να σχεδιάσεις την επιτάχυνση ως συνάρτηση του χρόνου για τα δύο κινητά. Στο διάγραμμα, κοντά σε ποιες χρονικές στιγμές έχουμε επιτάχυνση μηδέν; Για να έχουμε επιτάχυνση μηδέν θα πρέπει η ταχύτητα να μη μεταβάλλεται . Για το κινητό Α δεν υπάρχει δυσκολία καθώς το κινητό έχει σταθερή ταχύτητα άρα έχει συνεχώς επιτάχυνση μηδέν. Το κινητό Β ξεκινά με ταχύτητα μηδέν και τελικά καταλήγει με ταχύτητα μηδέν. Δηλαδή στην αρχή αυξάνει η ταχύτητα του όμως μετά ελαττώνεται. Αυξάνει από t=0 μέχρι 16 και ελαττώνεται μετά το 22, δηλ. στο t=16 μέχρι 22 είναι σταθερή Κινητό Α

tA tB tA tB tD tD Θέση κατά μήκος της τροχιάς Ταχύτητα κατά μήκος της τροχιάς Χρόνος Χρόνος tA tB tA tB tD tD