Μεγάλο θάρρος.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Ένας άντρας μέσα σε ένα αερόστατο συνειδητοποιεί ότι έχει χαθεί
Advertisements

Ο ΟΛΟΔΙΚΟΣ ΜΟΥ ΦΑΡΟΣ Του Φρανσίσκο Κούνα Εάν έρθεις στο σπίτι μου, από το παράθυρο της κρεβατοκάμαράς μου θα δεις τη θάλασσα, την παραλία και πολλές.
Η ιστορία του Πέπε.
Λέμε ΟΧΙ στον σχολικό εκφοβισμό
Όταν έχω περίοδο οι εικόνες είναι από το
Αριάδνη Σαχίνογλου, Α’ Γυμνασίου
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΥΟ ΔΟΝΤΙΟΥ ΠΙΚΙ - ΠΙΚΙ.
Στο διάλειμμα.
Κανόνες χρήσης του Διαδικτύου για μαθητές
Σ.Κ.Α.Β.Ε.. Έπαθα Σ.Κ.Α.Β.Ε.; Πολύ φοβάμαι ότι, αν αναγνωρίζετε τον εαυτό σας στα παρακάτω, όπως εγώ, τότε είτε χρειάζεστε διακοπές, είτε μια σύνταξη.
Το κοριτσάκι με τα σπίρτα
Η ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΑΧΝΕΣ ΤΗΣ
 Εκτίμηση Ικανοτήτων  Αντιμετώπιση Άγχους  Σχεδιασμός Παρουσίασης  Οργάνωση της Παρουσίασης  Έλεγχος του Περιβάλλοντος  Πραγματοποίηση Παρουσίασης.
2η Κοινότητα Ανιχνευτών Αιγίου
‘Aπιστος Σύντροφος ?.
Μια ιστορία ενδιαφέρουσα και για σκέψη.
ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΣΤΑΧΤΟΠΟΥΤΑ
Χριστούγεννα όπως πραγματικά έγιναν
ΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΜΟΥ ΦΕΤΟΣ..
Ο Μάνος Χατζιδάκις για το νησί των συναισθημάτων
Ένα πολύ ενδιαφέρον έργο.
Το θαύμα της γέννησης Η ιστορία ενός παιδιού.
Έχεις δύο επιλογές! από το
Γνωριμία με τον Ηλεκτρονικό Υπολογιστή
Το γέλιο στην ζωή μας !!! Γέλιο και χιούμορ !!!.
Δυσνόητα Ένα πρωί στη λίμνη, ο σύζυγος επιστρέφει μετά από πολλές ώρες ψαρέματος και παίρνει έναν υπνάκο στο φορτηγάκι. Η σύζυγος, αν και δεν.
Η γειτονιά που γέμισε ήχους
 ΜΑΡΙΑ XATΖΗΚΑΛΛΙΑ  ΤΑΞΗ Β2  ΕΤΟΣ  ΜΑΘΗΜΑ ΙΛΙΑΔΑ –ΣΕΛΙΔΑ45, ΑΣΚΗΣΗ 2δ 1 ZAΡΚΟΓΙΑΝΝΗ ΕΥΑ.
1 AYTOΣ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΩΝ ΤΟΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ….
ΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΜΟΥ ΦΕΤΟΣ..
Ο Πάνος στη «Στοιχειωμένη αίθουσα» δήλωσε για τον Ιορδάνη: «Αυτός έχει τσακωθεί με τη Γραμματική, όπως και με κάθε άλλο μάθημα εκτός από τα Μαθηματικά.
Καμιά φορά κάθομαι και σκέπτομαι..
Music: Smoke gets in your eyes Pictures By: Unknown source Edited by AMRA.
Επειδη πολλες φορες αισθανεστε ατυχοι και αδυναμοι και κανετε ολα αυτα τα ηλιθια τεστ που κυκλοφορουν για να βελτιωσετε την τυχη σας και να νιωσετε πιο.
Συνεντευξη απο τη γιαγια μου για την παιδικη της ηλικια
Το θαύμα της γέννησης Η ιστορία ενός παιδιού
Καλή διασκέδαση. Η πάπια που ψήθηκε Κάποτε, σε μία μακρινή λίμνη, υπήρχε μία πάπια που αποφάσισε να βρει την τύχη της μακριά από το σπίτι της και τους.
Μια φορά και έναν καιρό ήταν ένας άνθρωπος που ήθελε να πάει μια βόλτα στην γκρι του πόλη. Έτσι και έγινε. Έβαλε ένα γκρι πουκάμισο, ένα γκρι παντελόνι,
Ο ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΣΟΦΟΣ
ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΑΓΩΓΗ.
Σ΄ ένα λεπτό θα εισέλθεις σε ένα μαγικό κόσμο … …θα γίνεις μάρτυρας ενός θαύματος.
Σεμπάστιαν Πίλαρτζικ Θάνος Κανέλλος Τζαβέλας Νέστορας
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 : ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΜΟΥ;
Ψυχολογία έφηβων Είμαι όμορφος; Είμαι άσχημος;
ΦΙΛΙΑ Σε μια αληθινή φιλία, βρίσκομαι μαζί με τον άλλο άνθρωπο για να μοιραστούμε την ίδια τη ζωή, τις χαρές και τις λύπες της. Ο αληθινός φίλος είναι.
Από την Παρασκευή Σιδερά
Μια φορά κι έναν καιρό, υπήρχε ένα νησί στο οποίο ζούσαν όλα τα συναισθήματα. Εκεί ζούσαν η Ευτυχία, η Λύπη, η Γνώση, η Αγάπη και όλα τα άλλα συναισθήματα.
Αγαπημένο μου παιδί....
Επηρεάζοντας έμμεσα το πρόβλημα
Ο γιος του παπά της ενορίας, μόλις πήρε την άδεια οδήγησής του, και ρώτησε τον πατέρα του αν θα μπορούσε να οδηγεί και αυτός το αμάξι της οικογένειας.
Μην τολμήσεις και μιλήσεις γιατί θα σου κάνουμε χειρότερα! Πρέπει να μας φοβάσαι!
« ένα άλλο πιθανό … τέλος ». Την κρίσιμη μέρα τύλιξε τα παπούτσια, τα πήρε στο σπίτι και τα έκρυψε. Προς το απόγευμα έβαλε τα καλά του, ετοιμάστηκε και.
Έχω κάτι … διαφορετικό??. ’διαφορετικός «το να είσαι …’διαφορετικός’…» 14 ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών Επιμέλεια από την εκπαιδευτικό της Στ2 τάξης: Μέλλου.
ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗ UNICEF ΜΕ ΘΕΜΑ: “Να σας γνωρίσω τους φίλους μου, τα παιδιά του κόσμου” ΚΑΙ ΤΙΤΛΟ: “ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ”
Σεπτέμβρης 2015 ΣΤ’2.. Η συγγραφέας του βιβλίου είναι η Ζωρζ Σαρή.
Ονοματεπώνυμο: Καρακόλια Αναστασία ΑΕΜ: 912/2012 Κομοτηνή 2013
Μελέτη Περίπτωσης 1 Παραπομπή από γονείς Παιδί 4,6 ετών
Μια φορά ήταν ένα κοριτσάκι….
The cool girls Παναγιώτα Ζαχαρία Χριστίνα Σοβαρά
Από την Παρασκευή Σιδερά
Η δύναμη της εικόνας Σήμερα γιορτάζουμε την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου με θέμα «Γίνε η αλλαγή: Όλοι μαζί για ένα καλύτερο διαδίκτυο»
Αγαπημένο μου παιδί....
Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821.
ΕΙΡΗΝΗ ΠΑΥΛΑΚΟΥ E’2 16/19/15.
1.Βλέπω στα μάτια σου τη θλίψη. Νοιώθω την τελευταία σου χαρά.
Μεγάλο θάρρος.
Απο τον ευθυ στον πλαγιο λογο
Κοιτάμε για ένα λεπτό πολύ προσεκτικά την εικόνα και προσπαθούμε να θυμόμαστε όσα περισσότερα μπορούμε!
ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ.
Πώς να κάνουμε σωστές επιλογές, σύμφωνα με τη χριστιανική πίστη
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Μεγάλο θάρρος

Να αγγίζεις τον ουρανό χωρίς χέρια Τζέσικα Κοξ - Jessica Cox -

Η Τζέσικα γεννήθηκε χωρίς χέρια εξ αιτίας μιας σπάνιας εκ γεννετής αρρώστιας Όπως κάθε παιδί, δεν καταλάβαινε γιατί δεν είχε χέρια όπως τα άλλα παιδιά “Ήταν δύσκολο να είσαι διαφορετική.”

Ανεξάρτητα από αυτό, έπαιρνε μέρος σε διάφορες δραστηριότητες, όπως η γυμναστική, ο χορός και το τραγούδι και συχνά συμμετείχε σε μεγάλες παρουσιάσεις

Όταν ήταν μικρή συχνά ένιωθε τσαλαπατημένη και στα πρόθυρα δακρύων, που προερχόταν από θυμό λόγω της έλλειψης χεριών, και γι’ αυτό έβαλε όλη της την ενέργεια στην εξάσκηση αθλημάτων. Για την Τζέσικα, η μεγαλύτερη πρόκληση του να είναι γεννημένη χωρίς χέρια, ήταν η συνεχής αντίληψη των άλλων παρά η σωματική δυσκολία.

“Είχα τη συνήθεια να αναστατώνομαι, όταν ο κόσμος με κοιτούσε, όταν περπατούσα στο δρόμο ή όταν έτρωγα με τα πόδια μου. Ωστόσο, έμαθα να βλέπω μόνο τη θετική πλευρά της κατάστασης και αυτό μου έδωσε την ικανότητα να χρησιμοποιώ αυτές τις θετικές κινήσεις για να γίνω ένα παράδειγμα αισιοδοξίας.”

Η Τζέσικα θεωρεί τους γονείς της ως παράδειγμα προς μίμηση και ως κολώνες στηρίγματος γι’ αυτήν. “Η μητέρα μου είναι το πρότυπό μου και πάντα μου έλεγε, ότι μπορούσα να κάνω ότι ήθελα. Ο πατέρας μου δεν έχυσε ούτε ένα δάκρυ από τη γέννησή μου και δεν με θεωρεί θύμα. Είναι δύσκολο να είσαι ο πατέρας ενός ατόμου με ειδικές ανάγκες. Ήταν η βάση μου στις δύσκολες στιγμές και ήταν αυτός που σφυρηλάτησε το άτομο που είμαι σήμερα’’.

‘‘Την πρώτη φορά που έμαθα να οδηγώ ένα αυτοκίνητο, ήταν χάρη σε μερικές μετατροπές. Ακόμη και μ’ αυτό, όταν έμαθα να οδηγώ καλά, αποφάσισα να αφαιρέσω τις μετατροπές στο αυτοκίνητο και τώρα έχω μία άδεια οδήγησης χωρίς περιορισμούς’’.

Είναι κάτοχος πτυχίου στην Ψυχολογία, από το πανεπιστήμιο της Αριζόνα και πάντα τραβάει την προσοχή. όταν γεμίζει το αυτοκίνητό της με βενζίνη.

Μπορεί να γράψει 25 λέξεις το λεπτό, να στεγνώσει τα μαλλιά της, να κάνει το μακιγιάζ της, να φορέσει τους φακούς επαφής με την ίδια άνεση των άλλων.

Η Τζέσικα, 26 χρόνων και 1.55 μ ύψος, είναι η πρώτη κυρία στην ιστορία που πιλοτάρει αεροσκάφος, χωρίς χέρια.

“Κοίτα μαμά, χωρίς χέρια!” Αυτή η εμπνευσμένη κυρία και ηρωίδα για πολλούς ανθρώπους, πάντα ακτινοβολεί χαρά και έχει αίσθηση του χιούμορ. Πέρυσι στην γιορτή της μητέρας, πέταξε μόνη της χωρίς να την συνοδεύει κανείς, τραβώντας μία ανακοίνωση που έλεγε απλά: “Κοίτα μαμά, χωρίς χέρια!”

Εκείνη την ημέρα κατέγραψε περίπου 130 ώρες πτήσης μόνη της. ‘‘Μερικές φορές ο φόβος αρχίζει, γιατί δεν γνωρίζουμε για το άγνωστο. Μόλις άρχισα να πετώ, κατάλαβα ότι φοβόμουν, γιατί γνώριζα πάρα πολλά για το θέμα’’.

Χάρη στην αυτοπεποίθησή της, την προετοιμασία και την φιλοδοξία της, η Τζέσικα έχει κάνει πολύ δρόμο, για να γίνει αυτό που είναι σήμερα. Έχοντας γίνει μία εξέχουσα ομιλήτρια (www.rightfooted.com), ήταν επίσης και παιδικός οδηγός στο Διεθνές Δίκτυο Ανάπηρων Παιδιών (International Network of Children Amputees) τα τελευταία πέντε χρόνια.

Η Τζέσικα Κοξ ελπίζει να παντρευτεί και να κάνει παιδιά “Ξέρω ότι θα είναι δύσκολο να κάνω οικογένεια, αλλά ξέρω ότι θα γίνω μία καλή μητέρα.” Μεταξύ σοβαρού και αστείου, λέει ότι το πιο δύσκολο πράγμα θα είναι, όταν ο μνηστήρας της ζητήσει το χέρι της από τους γονείς της.

“Δεν έχω χέρια αλλά αυτό δεν καθορίζει, που μπορώ να πάω” “Ο μεγαλύτερός μας φόβος δεν είναι τόσο πολύ αν έχουμε τις ικανότητες για κάτι, είναι ότι είμαστε πολύ πιο δυνατοί πέρα από κάθε μέτρο.” “Το ανθρώπινο ον πρέπει να ζήσει μερικές δύσκολες στιγμές στη ζωή, για να έχει συναισθηματικές στιγμές.” “Όσο πιο μεγάλη η δυσκολία, τόσο πιο μεγάλη η δόξα.”

για να αγγίξεις τον ουρανό; Και σένα, τι σου λείπει για να αγγίξεις τον ουρανό; Κι εσένα τι σου λείπει για να αγγίξεις τον ουρανό;