Τα οφέλη της υγιεινής διατροφής

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Χοληστερόλη Ροντίρη Στέλλα ΒΛ2.
Advertisements

Αντιψυχωσικά φάρμακα και μεταβολικές διαταραχές
φυτικές στερόλες & στανόλες, ελαιόλαδο.
Χοληστερολη ΟΝΟΜΑ ΜΑΘΗΤΡΙΑΣ: ΖΑΧΑΡΙΑΔΟΥ ΕΥΔΟΚΙΑ
ΧΟΛΗΣΤΕΡΟΛΗ.
VYVA: Μελέτη VYTORIN™ (εζετιμίμπη/σιμβαστατίνη) νς Ατορβαστατίνης
Mελέτη VYMET: Μελέτη αποτελεσματικότητας και ασφάλειας του συνδυασμού εζετιμίμπης/σιμβαστατίνης έναντι ατορβαστατίνης, σε υπερλιπιδαιμικούς ασθενείς με.
IN-CROSS : Μελέτη συνδυασμού εζετιμίμπης/σιμβαστατίνης vs ροσουβαστατίνης σε ασθενείς υψηλού κινδύνου με ανεπαρκή λιπιδαιμικό έλεγχο μετά από μονοθεραπεία.
ΙΕΚ ΛΑΓΚΑΔΑ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑΣ 22/01/2015 ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΙΕΚ ΛΑΓΚΑΔΑ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑΣ 22/01/2015 ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΗΣ.
ΒΙΟΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΡΕΣΣ Διατροφή και Νοσολογία Νοσήματα από έλλειψη διατροφικών συστατικών Χρόνια διατροφο-εξαρτώμενα νοσήματα 1.
ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟΣ ΙΙ
ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟΣ ΙΙ
ΜΑΚΡΟΘΡΕΠΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΘΡΕΠΤΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟΣ.
Αντιυπερλιπιδαιμικά Φάρμακα. Στεφανιαία νόσος (ΣΝ) ΣΝ = αυξημένα επίπεδα χοληστερόλης LDL και τριγλυκεριδίων (TG) και χαμηλά επίπεδα ΗDL στο πλάσμα Παράγοντες.
ΤΟ ΑΜΠΕΛΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΣΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΟΝΥΣΟ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ.
ΒΙΟΧΗΜΕΙΑ: ΜΑΘΗΜΑ 7 ο ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟΣ ΛΙΠΙΔΙΩΝ-ΙΙ: Μεταβολισμός Φωσφογλυκερολιπιδίων, Μεταβολισμός Χοληστερόλης 2014.
Βαρύτητα και έκβαση του ισχαιμικού αγγειακού εγκεφαλικού επεισοδίου σε ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη και σε ασθενείς με στεφανιαία νόσο Κ. Τζιόμαλος, Σ.
 Η θεραπεία της παχυσαρκίας έχει αποτελέσει αντικείμενο διαφόρων μεθόδων, από τελείως ανορθόδοξες έως πλήρως επιστημονικά τεκμηριωμένες  Οι μαγικές συνταγές.
 Η παχυσαρκία είναι αναμφισβήτητα μια από τις συχνότερα εμφανιζόμενες ασθένειες στις ανεπτυγμένες χώρες. Αλλά και στις αναπτυσσόμενες χώρες αυξάνεται.
ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟΣ ΙΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ 15 Η ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΑ ΛΙΠΙΔΙΑ.
Βασικές αρχές αντιμετώπισης της NAFLD/NASH Φθινοπωρινές Ημέρες Παθολογίας Παθολογική Κλινική Παν. Θεσσαλίας–Ελληνική Ενδοκρινολογική Εταιρεία Αγριά Βόλου,
Διατροφή-Διαιτολογία Ενότητα 10: Μεταβολισμός των θρεπτικών συστατικών Αναστασία Κανέλλου, καθηγήτρια Τμήμα Αισθητικής και Κοσμητολογίας Ανοικτά Ακαδημαϊκά.
LION’S MANE. Lion’s Mane Είναι είδος μανιταριού Επιστημονική ονομασία: Hericium Erinaceus Άλλες ονομασίες: Bearded Tooth Hedgehog mushroom Monkey’s Head.
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΕ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ ΙΝΣΟΥΛΙΝΟΘΕΡΑΠΕΙΑ. ΝΕΑ ΣΧΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΑ Γκουτζελίκα Ιωάννα Κλινικός διαιτολόγος- διατροφολόγος Προϊσταμένη Τμ. Διατροφής.
ΛΙΠΗ ΚΑΙ ΧΟΛΗΣΤΕΡΟΛΗ ΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΚΑΚΑ ΛΙΠΑΡΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ.
Maggie Kuhn Ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των ηλικιωμένων Γνωστή για την ίδρυση του κινήματος Gray Panthers Με την αύξηση της μακροζωίας, πολλοί άνθρωποι.
1 ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟΣ Ι ΑΣΚΗΣΗ ΠΡΑΞΗΣ 10η ΘΥΡΕΟΕΙΔΗΣ ΑΔΕΝΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟΣ, ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΘΥΡΕΟΕΙΔΟΥΣ.
4η θεματική ενότητα Πλασματική μεμβράνη Διαπερατότητα-Επικοινωνία.
Νοσολογία Ενότητα 16: Ενδοκρινικό σύστημα - Παθολογία Διαβήτη Mαρία Bενετίκου, MD, MSc, DipEndo, PhD, Ιατρός ενδοκρινολόγος, καθηγήτρια παθοφυσιολογίας.
ΔΙΑΛΕΞΗ 7 ΝΟΣΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΝΕΦΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΝΕΦΡΩΣΙΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ
Ορμονικά συστήματα Επινεφρίδια 1α. Ο μυελός και οι ορμόνες του
Προεγχειρητική φάση χειρουργικού ασθενούς
«Η επιτραπέζια ελιά ως λειτουργικό προϊόν- Μια νέα προσέγγιση»
Τοξικότητα των θρεπτικών συστατικών
Ο καταμήνιος κύκλος της γυναίκας
ΒΙΟΧΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟΥ
ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ
ΘΕΜΑ Διατροφή και Εφηβεία
Χλωροφύλλη «Η χλωροφύλλη και η αιμοσφαιρίνη είναι πανομοιότυπες οργανικές ενώσεις και διαφέρουν Μόνο σε Ένα Άτομο στο Κέντρο τους όπως φαίνεται και στα.
6ο Συνέδριο Αθηροσκληρώσεως Τοιχωματική Διατμητική Τάση και Δείκτης Παλμικής Διατμήσεως σε Ανθρώπινο Aρτηριακό Σύστημα Ιωάννης Β. Σούλης^
Παράγοντες κινδύνου καρδιαγγειακών νοσημάτων Αναστρέψιμοι παράγοντες Αυξημένες τιμές λιπιδίων - υψηλη ολική χοληστερόλη - υψηλή LDL - χαμηλή HDL -
ΕΤΗΣΙΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΥΓΕΙΑΣ-ΠΡΟΛΗΨΗ
Η Επίδραση της Προπόνησης στη Μεταβολή του Λιπεδιμικού Προφίλ των Αθλητών Καλαθοσφαίρισης Ν. Αποστολίδης.
Μεσογειακή διατροφή.
Διατροφή γυναίκας, παιδιού
ΛΙΠΙΔΙΑ ΚΑΙ ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ
Ouranoupolis Halkidiki, HELLAS
Διατροφή-Διαιτολογία
Η μεμονωμένη συστολική υπέρταση έναντι της συνδυασμένης συστολο-διαστολικής υπέρτασης ως προγνωστικός δείκτης κολπικής μαρμαρυγής: Δεδομένα από 8ετή μελέτη.
ΟΙΚΟΓΕΝΗΣ ΥΠΕΡΧΟΛΗΣΤΕΡΟΛΑΙΜΙΑ: ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ
ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
LION’S MANE.
Η σοκολάτα στη διατροφή μας
Διατροφικεσ συνηθειεσ
Οικιακή Οικονομία Α’ Γυμνασίου Μάθημα 9ο. Διδάσκων καθηγητής
Биолошки пример 4: промена притиска у аорти у времену услед систоле
ΕΜΜΗΝΟΡΥΣΙΑΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ
Red yeast rice  LDL CHOL κατά 20-30%. Red yeast rice  LDL CHOL κατά 20-30%
تغذیه در سالمندی زهرامقصودی گروه تغذیه جامعه
Ορμονικά συστήματα Επινεφρίδια 1α. Ο μυελός και οι ορμόνες του
Ενδοκυττάρωση Ουσιών-Λυσοσώματα
ΕΙΔΗ ΔΙΑΙΤΩΝ Δίαιτες χαμηλών υδ/κων
ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ
ΚΑΤΑΜΗΝΙΕΣ ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ ΜΗΤΡΑΣ
ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΛΛΑΔΑ (1) Όλες οι κλινικές & τα νοσοκομεία της Ελλάδος, πλην εκείνων στο λεκανοπέδιο Αττικής ΕΛΛΑΔΑ (2) Όλες οι κλινικές & τα.
Χλωροφύλλη «Η χλωροφύλλη και η αιμοσφαιρίνη είναι «πανομοιότυπες» οργανικές ενώσεις και διαφέρουν Μόνο σε Ένα Άτομο στο Κέντρο τους όπως φαίνεται στη συνέχεια,
Θεωρία Κλινικής Χημείας ΙΙ
ΙΙ. ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕΤΑΞΥ ΕΜΦΥΤΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΙΚΗΣ ΑΝΟΣΙΑΣ ΙΙΙ. ΦΛΕΓΜΟΝΗ
ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ:ΣΤΑΝΙΤΣΑ ΜΑΛΑΜΑΤΕΝΙΑ
Γυναίκα, 40 ετών με οίδημα κάτω άκρων, κοιλιακή διάταση και άλγος
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Τα οφέλη της υγιεινής διατροφής Λίτου Χρύσα Μπαλαμπανίδου Σταυρούλα Χατζαροπούλου Κατερίνα Υπεύθυνος καθηγητής: Μακρής Βάϊος Β’ Λυκείου Α’ τετράμηνο 2016’2017

Οφέλη Φυσιολογικό βάρος (επιθυμητό βάρος) Καλύτερο ανοσοποιητικό σύστημα Βελτιωμένη απόδοση στη δουλεία Οφέλη για την οικογένεια και την κοινωνική σας ζωή

Αύξηση της σωματικής άσκησης Ζωντάνια – ευεξία Πρόληψη προβλημάτων του νευρικού συστήματος. Προστασία της καρδίας

Έλεγχος του σακχάρου Καλύτερος ρυθμός αξιοποίησης στον μεταβολισμό των υδατανθράκων Καλύτερος ύπνος Περισσότερα χρήματα 

Τα οφέλη των φρούτων Φράουλες-μήλα: ανθοκυανίνες, φυτικές ίνες Ακτινίδιο: βιταμίνη C, ασβέστιο, φυτικές ίνες Ροδάκινο, βερίκοκο: βιταμίνη A, φυτικές ίνες Μπανάνα: κάλιο, φυτικές ίνες Πορτοκάλι: βιταμίνη C, φυλλικό οξύ

Τα οφέλη των λαχανικών Μαρούλι: β-καροτένιο, βιταμίνη C και φιλικό οξύ. Αρακάς: βιταμίνη C, σίδηρο, φιλικό οξύ, ψευδάργυρο και μαγνήσιο Καρότα: βιταμίνη Α και φυτικές ίνες. Λάχανο: κάλιο, μαγνήσιο, ενώ είναι πλούσιο σε Βιταμίνη Ε σκόρδο, κρεμμύδι: προστασία από παθήσεις της καρδίας

Οφέλη κρέατος-ψαριού Κόκκινο κρέας: μείωση αρτηριακής πίεσης, κίνδυνου διαβήτη, καρκίνου Άσπρο κρέας: οφέλη για το καρδιαγγειακό σύστημα, μείωση της χοληστερόλης του αίματος και την LDL-χοληστερόλη Χοιρινό: καλή πηγή βιταμινών, καλές ποσότητες σιδήρου, ψευδαργύρου, πρωτεΐνες Ψάρια: καλύτερη δόμηση των δοντιών και οστών, καλύτερη λειτουργία του εγκεφάλου

Λόγοι που οι νέοι τρέφονται ανθυγιεινά Οι «κακές συνήθειες» στην οικογένεια   Οι λάθος επιρροές από το φιλικό και συγγενικό περιβάλλον Η «κακή» επιρροή της τηλεόρασης και των διαφημίσεων Το σχολείο Ο οικονομικός παράγοντας

Από τι αποτελείται η διατροφή των νέων Οι νέοι ηλικίας 17-29 ετών στην χώρα μας δεν τρώνε καθημερινά φρούτα και λαχανικά, αλλά ζουν με ψωμί, σνακ, αλλαντικά, αναψυκτικά και τηγανητές πατάτες. το 30% τρώνε καθημερινά φρούτα, μόλις το 24% δήλωσαν ότι τρώνε καθημερινά λαχανικά. Ανεπαρκής η κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων, ενώ ελάχιστοι το 15% πίνουν καθημερινά φυσικούς χυμούς

το 60% τρώνε μακαρονάδες τρεις ή τέσσερις φορές την εβδομάδα και το 75% κρέας δύο-τρεις φορές την εβδομάδα. Το 80% τρώνε ψάρι μία ή δύο φορές την εβδομάδα και το 95% όσπρια ή λαδερά τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. το 13% τρώνε μόνο στο σπίτι τους