ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΚΙΝΗΜΑΤΙΚΗΣ.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Βάσεις Δεδομένων & Έμπειρα Συστήματα Κωδικός Μαθήματος Τμήμα Βιοτεχνολογίας : 405 Τμήμα Οικονομίας: 645 Τμήμα Κωδικός Διαφανειών: MKT119 Γεωπονικό.
Advertisements

Αριθμητική Επίλυση Διαφορικών Εξισώσεων 1. Συνήθης Δ.Ε. 1 ανεξάρτητη μεταβλητή x 1 εξαρτημένη μεταβλητή y Καθώς και παράγωγοι της y μέχρι n τάξης, στη.
Ρευστομηχανική Ενότητα 3: Κινηματική των ρευστών Βασίλειος Λουκόπουλος, Επίκουρος Καθηγητής Τμήμα Φυσικής.
Π ΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ Δ ΥΤΙΚΗΣ Μ ΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ Θεωρία Σημάτων και Συστημάτων 2013 Μάθημα 2 ο Δ. Γ. Τσαλικάκης.
Λέανδρος Περιβολαρόπουλος Τμήμα Φυσικής Παν/μιο Ιωαννίνων Open page.
Mάθημα 2ο Οξεία μυελική λευχαιμία. Με τον όρο ΑΜL υποδηλώνεται ο υπέρμετρος και ανεξέλεγκτος πολλαπλασιασμός άωρων κυτταρικών προβαθμίδων των κοκκιοκυττάρων.
Πεπτικό σύστημα Φυσιολογία ΙΙ Λειτουργία πεπτικού Παροχή θρεπτικών συστατικών στον οργανισμό Μηχανική προώθηση της τροφής Πέψη Απορρόφηση.
Είναι ο κλάδος της Χημείας που ασχολείται με δύο κύρια ερωτήματα που αφορούν τις χημικές αντιδράσεις. Το πρώτο είναι το πως γίνεται μια αντίδραση, δηλαδή.
ΣΤΑΤΙΚΗ Ι Ενότητα 7 η : ΟΙ ΜΟΝΑΧΙΚΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ Διάλεξη: Ασκήσεις πάνω στην Α.Δ.Ε. και τους καταναγκασμούς – εισαγωγή στην ελαστική γραμμή. Καθηγητής.
Μηχανική των Ρευστών Ενότητα 6: Ιδανικά ρευστά – Εξισώσεις κινήσεως και ολοκληρώματα αυτών Βασίλειος Λουκόπουλος, Επίκουρος Καθηγητής Τμήμα Φυσικής.
Σήματα και Συστήματα Σειρά Fourier Χρήστος Μιχαλακέλης, PhD Λέκτορας Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεματικής Χαροκόπειο.
1 Χωροταξική Αλληλεξάρτηση - Περιοχή Αγοράς Περιοχή Αγοράς και Κώνος του Lősch - Υποθέσεις –Καταναλωτές ομοιόμορφα κατανεμημένοι –Ομοιόμορφη μεταφορά προς.
Δικτυακά Μοντέλα Διεργασιών II. Μοντελοποίηση με ΡΝ Μπορούμε να αναπαραστήσουμε διάφορες σχέσεις μεταξύ μεταβάσεων (άρα διάφορες σχέσεις μεταξύ εργασιών):
Ενότητα 4 η Το Πεδίο των Συχνοτήτων και η έννοια του Φάσματος.
Ορισμός ορθών και διατμητικών τάσεων F = τυχαία δύναμη ασκούμενη στην επιφάνεια εμβαδού Α ΟΡΘΗ ΤΑΣΗ (Normal stress) ΔΙΑΤΜΗΤΙΚΗ ΤΑΣΗ (Shear stress) ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΣ.
ΕΝΔΟΚΡΙΝΕΙΣ ΑΔΕΝΕΣ Μακροσκοπική εκτίμηση Κλινικοπαθολογοανατομικές συσχετίσεις.
Προεγχειρητική φάση χειρουργικού ασθενούς
Προεγχειρητική φάση χειρουργικού ασθενούς
Νίκος Κ. Μπάρκας ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ Δ.Π.Θ. ΤΜΗΜΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑ : ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ II εισαγωγή στον βιοκλιματικό.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών Τμ. Μηχανικών Πληροφορικής
ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ (Α.Ε.Π.Π.)
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ
Fourier Ορθοκανονικών - Περιοδικών Συναρτήσεων
Αλγόριθμος όνομα_αλγορίθμου Εντολές Τέλος όνομα_αλγορίθμου
Hλεκτρικά Κυκλώματα 6η Διάλεξη.
Δειγματοληψία.
ΠΕΤΡΟΛΟΓΙΑ ΜΑΓΜΑΤΙΚΩΝ & ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΜΕΝΩΝ ΠΕΤΡΩΜΑΤΩΝ
Θεωρία Σημάτων και Συστημάτων 2013
Καθηγητής Σιδερής Ευστάθιος
Παραγωγή προϊόντος με 2 συντελεστές
Συναδάκης Άγγελος.
Ενότητα 2: Κινητική Κώστας Παπαδημητρίου Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών
Εξίσωση αρμονικού κύματος (Κυματοσυνάρτηση)
ΕΤΗΣΙΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΥΓΕΙΑΣ-ΠΡΟΛΗΨΗ
Διάλεξη 10 Αποστάσεις στο Σύμπαν
Γεννήτρια Συναρτήσεων
Πυθαγόρεια Σχολή Η ζωή μέσα στη σχολή.
Εισαγωγή στη Ρομποτική
Τεχνολογία γ΄ γυμνασίου
ΑΝTIΓΟΝΑ ΑΛΛΗΛΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΝΤΙΓΟΝΟΥ-ΑΝΤΙΣΩΜΑΤΟΣ
Αλγόριθμος για τον προσδιορισμό Κύκλου Euler σε γράφημα
Γιώργος Αγγελόπουλος Α.Μ. : 5902
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ
Πολλαπλασιασμός αλά ρωσικά
Εργασία Φυσικής.
Συμβολή κυμάτων.
Ειδικά Θέματα στον προγραμματισμό Υπολογιστών
ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Σχολή Διοίκησης &Οικονομίας Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων
Εισαγωγή στο Εργαστήριο Συστημάτων Αυτομάτου Ελέγχου Ι
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΑΛΓΟΡΙΘΜΩΝ
ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΚΙΝΗΜΑΤΙΚΗ ΣΩΜΑΤΙΔΙΟΥ
NUMERICAL SOLUTION OF ORDINARY DIFFERENTIAL EQUATIONS
Χριστίνα Αργυροπούλου Σύμβουλος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου
Θερμοδυναμικό σύστημα – Μακροσκοπικές μεταβλητές
4ο Συνέδριο «Διδακτική της Πληροφορικής»
Πού είναι η μοτοσικλέτα;
Υποπρογράμματα Κεφάλαιο 10ο §§ 10.1 – 10.5.
سیگنالها و سیستمها بابک اسماعیل پور.
نانو ذرات مغناطیسی در تصویربرداری پزشکی (1)
גלים אורנים 2009 פרנסיס דרקסלר.
Анализа електроенергетских система 1 -увод-
ДИЗАЛИЦЕ.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΜΟΣΧΟΥ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Σχολή Διοίκησης &Οικονομίας Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων
Γενική Φυσική 1ο Εξάμηνο
2. EYΘΥΓΡΑΜΜΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ.
Vector Resonance from Strong EWSB in pp → WWtt, tttt
A New Vector Resonance Production at LHC
Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΩΝ ΛΟΓΑΡΙΘΜΩΝ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΚΙΝΗΜΑΤΙΚΗΣ

ΑΣΥΜΠΙΕΣΤΗ ΚΑΙ ΑΣΤΡΟΒΙΛΗ ΡΟΗ Αποδείξαμε ότι μία ροή είναι ασυμπίεστη όταν ισχύει η σχέση όπου: ή Μία ροή αποκαλείται αστρόβιλη, όταν ισχύει η σχέση όπου Η απόδειξη της παραπάνω σχέσης δεν αποτελεί αντικείμενο της εξέτασης

Ποιές από τις παρακάτω ροές είναι ασυμπίεστες και ποιες αστρόβιλες; (Οι μαθηματικές εκφράσεις είναι αδιάστατες) Α) , , Για να είναι το διάνυσμα ίσο με το μηδέν πρέπει η κάθε συνιστώσα του να είναι ίση με το μηδέν

Β) Υπολογισμός του τελεστή div Η ροή είναι μη ασυμπίεστη Ο υπολογισμός του δίνεται παρακάτω Η ροή είναι μη αστρόβιλη

Γ) Υπολογισμός του τελεστή div Η ροή είναι μη ασυμπίεστη Ο υπολογισμός του δίνεται παρακάτω Η ροή είναι μη αστρόβιλη

Εξετάζουμε τo πεδίο ταχυτήτων της ροής που δίνεται από τις σχέσεις: Να βρεθούν: Οι τροχιές των σωματιδίων Οι γραμμές ροής Είναι η παραπάνω ροή μόνιμη ή μη μόνιμη; Λύση Προφανώς η ροή είναι δισδιάστατη Οι μαθηματικές εξισώσεις για τις τροχιές (θέσεις των σωματιδίων στον χρόνο) είναι οι εξής:

Γνωρίζω ότι εφόσον ένα σωματίδιο ήταν το χρονικό σημείο t’=0 στην θέση ξ1, ξ2 θα είναι στο χρονικό σημείο t’=t στην θέση x1 ,x2. Κατά συνέπεια: Απαλοίφοντας τον χρόνο =σταθερά Η παραπάνω εξίσωση περιγράφει μία υπερβολή

Οι μαθηματικές εξισώσεις για τις γραμμές ροής είναι οι εξής: όμως όπου c είναι μία σταθερά ολοκλήρωσης Για μία συγκεκριμένη τιμή της σταθεράς έχω την εξίσωση μίας γραμμή ροής Η σταθερά είναι ελεύθερη παράμετρος και η παραπάνω εξίσωση περιγράφει μία οικογένεια από εξισώσεις (στην συγκεκριμένη περίπτωση υπερβολές)

Οι γραμμές ροής και οι τροχιές των σωματιδίων περιγράφονται με μαθηματικές εξισώσεις του ίδιου τύπου (υπερβολές) Κατά συνέπεια ενδεχομένως η ροή να είναι μόνιμη Ξέρω ότι: Εκφράζοντας το πεδίο ταχυτήτων σε χωρικές συντεταγμένες (Euler) : Το πεδίο ταχυτήτων είναι ανεξάρτητο από τον χρόνο. Κατά συνέπεια η ροή είναι μόνιμη.

Εξετάζουμε τo πεδίο ταχυτήτων της ροής που δίνεται από τις σχέσεις: Να βρεθούν: Οι τροχιές των σωματιδίων Οι γραμμές ροής Είναι η παραπάνω ροή μόνιμη ή μη μόνιμη; Λύση Προφανώς η ροή είναι δισδιάστατη Οι μαθηματικές εξισώσεις για τις τροχιές (θέσεις των σωματιδίων στον χρόνο) είναι οι εξής:

Γνωρίζω ότι ένα σωματίδιο ήταν το χρονικό σημείο t’=0 στην θέση ξ1, ξ2 θα είναι στο χρονικό σημείο t’=t στην θέση x1 ,x2. Κατά συνέπεια: Απαλοίφοντας τον χρόνο Η παραπάνω εξίσωση περιγράφει μία παραβολή ( Είναι της γενικής μορφής:

Οι μαθηματικές εξισώσεις για τις γραμμές ροής είναι οι εξής: όπου c είναι σταθερά ολοκλήρωσης Η παραπάνω εξίσωση περιγράφει τη ροή για ένα δεδομένο χρονικό σημείο t Για μία τιμή της σταθεράς έχω την εξίσωση μίας γραμμή ροής Η σταθερά είναι ελεύθερη παράμετρος και η παραπάνω εξίσωση περιγράφει μία οικογένεια από εξισώσεις (στην συγκεκριμένη περίπτωση ευθείες παράλληλες μεταξύ τους)

Επειδή η μαθηματική εξίσωση των τροχιών είναι παραβολή και η εξίσωση των γραμμών ροής είναι ευθεία, η ροή είναι μη μόνιμη.

Δίνεται το πεδίο ταχυτήτων: Όπου U0 σταθερά. Να βρεθούν οι γραμμές ροής.

Δίνεται το πεδίο ταχυτήτων: Όπου U0 σταθερά. Να βρεθούν οι γραμμές ροής. Λύση Το πεδίο ταχυτήτων ικανοποιεί την εξίσωση της συνέχειας: Επίσης:

Ολοκληρώνω ως προς y: Ξέρω ότι: Οπότε παραγωγίζοντας έχω:

Επιλέγοντας αυθαίρετα ψ=0 για x=0 y=0 συνεπάγεται: G(t)=0 Οι εξισώσεις των γραμμών ροής είναι παραβολές