ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΓΟΝΙΔΙΑΚΗ ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΚΑΙ ΓΟΝΙΔΙΑΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ
Advertisements

Θεοδώρα Τσοτσορού πρώην μέλος της Διοικητικής Επιτροπής
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ
Νοσολογία.
ΕΥΡΕΣΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΚΩΝ ΕΚΤΟΠΩΝ ΣΕ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΒΑΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ
Ανάλυση ποσοτικών χαρακτήρων
Χαράλαμπος Ριζόπουλος Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ, Ε.Κ.Π.Α.
Πώς να σχεδιάζεις μια γραμμή. Οι αρχιτέκτονες χρησιμοποιούν διαφορετικά είδη γραμμών για διαφορετικούς σκοπούς, αλλά η βασική αρχιτεκτονική γραμμή σχεδιάζεται.
Μετασχηματισμός των Φυτών. Οι πιο κοινές μέθοδοι σταθερού μετασχηματισμού των φυτών ΜΜετασχηματισμός με βομβαρδισμό σωματιδίων ΑΑπευθείας μεταφορά.
ΜΟΡΙΑΚΗ ΓΕΝΕΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ. ΚΑΡΚΙΝΟΣ - - Κύρια αιτία θανάτου για άτομα ηλικίας >85 ετών. -Ξεπερνά σε ποσοστό θανάτων τα καρδιακά νοσήματα -Καθυστερημένη.
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΑΝΟΙΚΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ Βιολογία ΙI Ανασυνδυασμός (Γενετική ανάλυση σύνδεσης) Διδάσκοντες: Σ. Γεωργάτος, Θ. Τζαβάρας, Π. Κούκλης,
MATTHEW FREDERICK. Πώς να σχεδιάζεις μια γραμμή. Οι αρχιτέκτονες χρησιμοποιούν διαφορετικά είδη γραμμών για διαφορετικούς σκοπούς, αλλά η βασική αρχιτεκτονική.
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟΥΣ ΕΞΕΛΙΚΤΙΚΟΥΣ ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΥΣ
ΓΕΝΕΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΥ ΚΑΣΤΑΝΕΩΝΑ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟΥ ΓΕΝΕΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΜΕ ΓΕΝΕΤΙΚΟΥΣ ΔΕΙΚΤΕΣ Ε. Κατσίδη, Ε. Σφακιανάκη, Ε. Αβραμίδου, Φ.
Το Δίκαιο του Ασύλου και η Αρχή μη-επαναπροώθησης
Μετασχηματισμός των Φυτών
ΑΝΙΧΝΕΥΣΗ ΜΑΘΗΣΙΑΚΩΝ ΔΥΣΚΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΑΝΟΙΚΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΑΝΟΙΚΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ
Μεθοδολογίες μελέτης απλότυπων σε μελέτες γενετικής συσχέτισης
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟΥΣ ΕΞΕΛΙΚΤΙΚΟΥΣ ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΥΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΟΡΑΛΗΣ.
Τι Νεότερο στην Ανοσολογία
Σύμφωνο Συμβίωσης Σεμινάριο Ιδιωτικού Διεθνούς Δικαίου
Nicolae Miu, Kinga Cristina Slăvescu Clinica Pediatrie II, Cluj-Napoca
Variabilitatea genetica
CURS OPTIONAL 3.
DE LOCO DIU OCCULTO POMPEII TROPAEORUM
Αντίληψη γεύσης φαινυλοκαρβαμιδίου (PTC)-επηρεάζεται από 1 γονίδιο
Bolile mendeline sau Bolile monogenice
Putting Non-coding RNA on Display with CRISPR
ΑΝΙΧΝΕΥΣΗ ΜΑΘΗΣΙΑΚΩΝ ΔΥΣΚΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
Shu-Ling Liang, Ming-Tseh Lin, Michael J. Hafez, Christopher D
ДАТИВ ἡ δοτική dativus.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΟΙ ΓΝΩΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΘΗΣΗ ΔΙΔΑΣΚΟΥΣΑ: ΚΟΥΝΕΝΟΥ ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΦΟΙΤΗΤΗΣ: ΚΑΡΑΜΙΧΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Η Σημασία της Γνώσης στην Μάθηση: η γνώση είναι το αποτέλεσμα της μάθησης. Επίσης, η γνώση που έχει προηγηθεί καθοδηγεί την καινούρια μάθηση. Γενική γνώση: είναι οι πληροφορίες που είναι χρήσιμες σε πολλές διαφορετικές εργασίες, πληροφορίες που έχουν εφαρμογή σε πολλές καταστάσεις. Γνώση συγκεκριμένου πεδίου: είναι οι πληροφορίες που είναι χρήσιμες για μια συγκεκριμένη κατάσταση ή που εφαρμόζονται κυρίως σε ένα συγκεκριμένο θέμα. Ένας άλλος διαχωρισμός της γνώσης είναι: Δηλωτική γνώση: είναι οι λεκτικές πληροφορίες και τα δεδομένα σχετικά με το να « γνωρίζουμε ότι κάτι » ισχύει, δηλαδή μέσω αυτής μπορούμε να εκφραστούμε. Διαδικαστική γνώση: είναι η γνώση που επιδεικνύεται όταν εκτελούμε ένα έργο, σχετικά με το να « γνωρίζουμε το πώς », δηλαδή ο τρόπος με ον οποίο κάνουμε κάτι. Γνώση των συνθηκών: είναι η « γνώση του πότε και γιατί » εφαρμόζουμε την δηλωτική και διαδικαστική γνώση.

ΜΝΗΜΗ: μπορούμε να πούμε πως είναι το μέσο για την γνώση και την μάθηση ΑΙΣΘΗΤΗΡΙΑΚΗ ΜΝΗΜΗ: είναι η αρχική διεργασία με την οποία τα εισαγόμενα ερεθίσματα μετατρέπονται σε πληροφορίες έτσι ώστε να μπορούμε να τα καταλάβουμε. ΑΝΤΙΛΗΨΗ: είναι η διεργασία της ανακάλυψης ενός ερεθίσματος και η απόδοση σε αυτό μια σημασία. ΠΡΟΣΟΧΗ: είναι η εστίαση σε ένα συγκεκριμένο ερέθισμα αγνοώντας τα άλλα περιορίζοντας έτσι τα δεδομένα που πρέπει να επεξεργαστούμε. ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΣ: είναι η ικανότητα του ατόμου μετά από πολύ εξάσκηση να εκτελεί εξ ολοκλήρου μαθημένες εργασίες χωρίς να καταβάλει μεγάλη νοητική προσπάθεια.

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ ΜΝΗΜΗ: είναι οι πληροφορίες που εστιάζουμε μια δεδομένη χρονική στιγμή. ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗΣ: είναι το μέρος της εργαζόμενης μνήμης που ευθύνεται για την παρακολούθηση και κατεύθυνση της προσοχής των άλλων νοητικών μέσων. ΦΩΝΟΛΟΓΟΚΟΣ ΒΡΟΧΟΣ: είναι ένα σύστημα δοκιμής της μνήμης για λεκτικές και ακουστικές πληροφορίες που κρατάει 1,5 με δύο δευτερόλεπτα. ΟΠΤΙΚΟΧΩΡΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑΡΙΟ: είναι ένα σύστημα συγκράτησης για τις οπτικές και χωρικές πληροφορίες, δηλαδή, είναι ο τόπος που χειρίζεται την εικόνα. Για να συγκρατήσουμε πληροφορίες στην εργαζόμενη μνήμη πρέπει να τις επαναλαμβάνουμε στον εαυτό μας ή να τις συσχετίσουμε με πληροφορίες που ήδη διαθέτουμε. ΛΗΘΗ: οι πληροφορίες μπορεί να χαθούν από την εργαζόμενη μνήμη είτε λόγω παρεμβολών, είτε λόγω της φθοράς από το περάσμα του χρόνου.

ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΗ ΜΝΗΜΗ: είναι η μόνιμη αποθήκη της γνώσης, δηλαδή, εκεί αποθηκεύονται οι πληροφορίες όπου το άτομο έχει εμπεδώσει. ΈΚΔΗΛΗ ΜΝΗΜΗ: είναι η συνειδητή ανάκληση πληροφοριών από την μακροχρόνια μνήμη Σημασιολογική μνήμη: είναι η μνήμη που αφορά τα νοήματα (π.χ. λέξεις, δεδομένα, θεωρίες) Μνήμη Επεισοδίων: είναι η μνήμη για τις πληροφορίες που συνδέονται με συγκεκριμένο τόπο και χρόνο και αφορά γεγονότα που έχουμε βιώσει. ΆΔΗΛΗ ΜΝΗΜΗ: είναι η μνήμη την οποία την καλούμε ασυνείδητα αλλά, επηρεάζει την συμπεριφορά μας. Κλασική εξαρτημένη μάθηση: είναι αυτή η οποία ενώ αγνοούμε την ύπαρξή της, μας προκαλεί άγχος. Διαδικαστική μνήμη: είναι η μνήμη η οποία ευθύνεται για τον τρόπο που κάνουμε διάφορα πράγματα. Έναρξη: είναι η ενεργοποίηση μιας έννοιας στην μνήμη και η εξάπλωση αυτής της ενεργοποίησης από την μία έννοια στην άλλη.

ΜΝΗΜΟΝΙΚΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ: είναι οι συστηματικές διαδικασίες που βοηθούν στην βελτίωση της μνήμης. ΜΕΘΟΔΟΣ LOCI ή ΜΝΗΜΟΤΕΧΝΙΚΗ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ: είναι η τεχνική με την οποία συνδέουμε αυτά που θέλουμε να θυμηθούμε (λέξεις ή αντικείμενα) με συγκεκριμένους χώρους. ΜΝΗΜΟΝΙΚΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΤΥΠΟΥ ΚΡΕΜΑΣΤΡΑΣ: είναι συστήματα με τα οποία συνδέουμε τις λέξεις που θέλουμε να θυμόμαστε με υπαινικτικές λέξεις, δηλαδή, το άτομο συνδέει τα πράγματα που πρέπει να θυμάται με λέξεις- κρεμάστρες (π.χ. το ένα είναι το ψωμί, το δύο είναι το χαλί…) μέσω εικόνων ή ιστοριών.

Τέλος