Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΕΙΡΗΝΗ ΣΕΡΓΕΝΤΑΝΗ Ενότητα 1 Β3. Γαλιλαία Η Γαλιλαία είναι η βορειότερη περιοχή της σημερινής Παλαιστίνης. Είναι πολύ γνωστή τοποθεσία λόγω.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΕΙΡΗΝΗ ΣΕΡΓΕΝΤΑΝΗ Ενότητα 1 Β3. Γαλιλαία Η Γαλιλαία είναι η βορειότερη περιοχή της σημερινής Παλαιστίνης. Είναι πολύ γνωστή τοποθεσία λόγω."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΕΙΡΗΝΗ ΣΕΡΓΕΝΤΑΝΗ Ενότητα 1 Β3

2 Γαλιλαία Η Γαλιλαία είναι η βορειότερη περιοχή της σημερινής Παλαιστίνης. Είναι πολύ γνωστή τοποθεσία λόγω της αναφοράς της στη Καινή Διαθήκη. Αρχικά Γαλείλ ή Γαλεΐλ ονομαζόταν η βόρεια της πεδιάδας Μπαττώρ ορεινή χώρα. Στη περιοχή αυτή εγκαταστάθηκαν οι Ισραηλίτες όπου παλαιότερα έμεναν και "εθνικοί" εξ ου και η χαρακτηριστική ονομασία της "Γαλιλαία των Εθνών". Κατά τους χρόνους του Ιησού Χριστού Γαλιλαία ονομαζόταν ολόκληρη η περιοχή βόρεια της Σαμάρειας που αποτελούσε επαρχία της Παλαιστίνης στην οποία συμπεριλαμβάνονταν τα παλαιά εδάφη των φυλών Νεφθαλείμ, Ασήρ ή Ασώρ, Ζαβουλών και Ισσάχαρ. Η Γαλιλαία χωριζόταν σε Άνω και Κάτω Γαλιλαία των οποίων τα όρια καθόρισε ο Ιώσηπος όπως και τα Ταλμούδ. Τα ιδιαίτερα της Γαλιλαίας: Η λίμνη με τα πλούσια αλιεύματα και τους ψαράδες της Ο ανάμικτος πληθυσμός της (Ισραηλίτες και ειδωλολάτρες) Οι επαναστάτες αγωνιστές κατά των Ρωμαίων κατακτητών Εκτός από τον Ιούδα, όλοι οι μαθητές του Ιησού ήταν Γαλιλαίοι Από εδώ ξεκίνησε ο Ιησούς, εδώ εκφώνησε την «επί του Όρους ομιλία», εδώ μεταμορφώθηκε, εδώ συναντήθηκε με 500 μαθητές και μαθήτριές του μετά την Ανάσταση Οι Ισραηλίτες της Γαλιλαίας ήταν στην πίστη τους άνθρωποι απλοί, ζωντανοί, γενναίοι και δημιουργικοί.

3 Οι πληροφορίες που έχουμε για την Γαλιλαία (Ερώτ. 4) πόσο σημαντικές νομίζετε ότι θα μας είναι στα μαθήματα της φετινής χρονιάς, που θα ασχοληθούμε με τη ζωή και το έργο του Χριστού;

4 ΑΠΑΝΤΗΣΗ

5 ΤΕΛΟΣ


Κατέβασμα ppt "ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΕΙΡΗΝΗ ΣΕΡΓΕΝΤΑΝΗ Ενότητα 1 Β3. Γαλιλαία Η Γαλιλαία είναι η βορειότερη περιοχή της σημερινής Παλαιστίνης. Είναι πολύ γνωστή τοποθεσία λόγω."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google