Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

 Πήραμε μια λεκάνη με νερό και βάλαμε μέσα έναν πορτοκαλί κόκκο που ονομάζεται Διχρωμικό Κάλλιο.  Παρατηρήσαμε ότι ο κόκκος άρχισε να διαλύεται και.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: " Πήραμε μια λεκάνη με νερό και βάλαμε μέσα έναν πορτοκαλί κόκκο που ονομάζεται Διχρωμικό Κάλλιο.  Παρατηρήσαμε ότι ο κόκκος άρχισε να διαλύεται και."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2  Πήραμε μια λεκάνη με νερό και βάλαμε μέσα έναν πορτοκαλί κόκκο που ονομάζεται Διχρωμικό Κάλλιο.  Παρατηρήσαμε ότι ο κόκκος άρχισε να διαλύεται και τα μόριά του άρχισαν να σκορπίζονται μέσα στο νερό.  Μετά, είδαμε πως το νερό άρχισε να αλλάζει και πήρε πορτοκαλί χρώμα στο τέλος, δηλαδή το χρώμα του κόκκου.  Άραγε πώς γίνεται αυτό και τι συμβαίνει μέσα στο νερό;

3 Έτσι αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε ένα πρόγραμμα στο Stagecast που να δείχνει τι γίνεται μέσα στο νερό και γιατί αλλάζει το χρώμα του. Το πρόγραμμα έπρεπε να ξεκινά με αδιάλυτο τον κόκκος (πρώτη εικόνα) και μετά να διαλύεται (δεύτερη εικόνα).

4  Τα προγράμματα στο Stagecast βασίζονται σε κανόνες.  Οι κανόνες λένε στα αντικείμενα (π.χ. στον κόκκο) τι να κάνουν.  Οι πρώτοι 3 κανόνες που δημιουργήσαμε ήταν για να κινείται το κόκκινο μόριο προς τα δεξιά, τα αριστερά και προς τα πάνω.

5 Ο επόμενοι 3 κανόνας που δημιουργήσαμε, έβγαζαν κόκκινα μόρια από τον κόκκο και τα μόρια μετακινόντουσαν όπου υπήρχε κενό: Ο επόμενοι 3 κανόνας που δημιουργήσαμε, έβγαζαν κόκκινα μόρια από τον κόκκο και τα μόρια μετακινόντουσαν όπου υπήρχε κενό: 1. προς τα δεξιά 2. προς τα αριστερά 3. προς τα πάνω

6 Επίσης, κάναμε ακόμη ένα κανόνα ο οποίος όταν παράγονταν 20 κόκκινα μόρια, το μέγεθος του κόκκου μικραίνει και μετά από άλλα 20 μόρια διαλύεται.

7 Το αποτέλεσμα ήταν να καταφέρουμε να δείξουμε τι γίνεται μέσα στο νερό κατά τη διάρκεια που διαλύεται ο κόκκος: να εξαπλωθούν τα μόρια και να διαλυθεί εντελώς ο κόκκος.

8 Εμπειρία Από αυτό το φαινόμενο που κάναμε, μάθαμε πως τα μόρια του κόκκου δεν εξαφάνιζαν τα μόρια του νερού. Από αυτό το φαινόμενο που κάναμε, μάθαμε πως τα μόρια του κόκκου δεν εξαφάνιζαν τα μόρια του νερού. Στην αρχή μερικοί από εμάς νόμιζαν ότι άλλαζαν χρώμα τα μόρια του νερού. Στην αρχή μερικοί από εμάς νόμιζαν ότι άλλαζαν χρώμα τα μόρια του νερού. Μετά όμως καταλάβαμε ότι απλώς ο κόκκος σκορπώντας τα μόριά του μικραίνει σε μέγεθος και στο τέλος εξαφανίζεται. Μετά όμως καταλάβαμε ότι απλώς ο κόκκος σκορπώντας τα μόριά του μικραίνει σε μέγεθος και στο τέλος εξαφανίζεται. Τα μόριά του όμως παραμένουν μέσα στο ποτήρι και διασκορπούνται ανάμεσα στα μόρια του νερού! Τα μόριά του όμως παραμένουν μέσα στο ποτήρι και διασκορπούνται ανάμεσα στα μόρια του νερού! Τέλος, τα μόρια του νερού δεν αλλάζουν, αλλά απλώς αναμιγνύονται με τα μόρια του κόκκου. Τέλος, τα μόρια του νερού δεν αλλάζουν, αλλά απλώς αναμιγνύονται με τα μόρια του κόκκου.


Κατέβασμα ppt " Πήραμε μια λεκάνη με νερό και βάλαμε μέσα έναν πορτοκαλί κόκκο που ονομάζεται Διχρωμικό Κάλλιο.  Παρατηρήσαμε ότι ο κόκκος άρχισε να διαλύεται και."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google