Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Πιθανότητες ΜυριάννηΝάσια Δημοτικό Σχολείο Αγίου Αντωνίου.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Πιθανότητες ΜυριάννηΝάσια Δημοτικό Σχολείο Αγίου Αντωνίου."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Πιθανότητες ΜυριάννηΝάσια Δημοτικό Σχολείο Αγίου Αντωνίου

2 Οι Πιθανότητες στα Μαθηματικά Υπάρχουν πολλές καταστάσεις στη ζωή μας που σχετίζονται με φαινόμενα πιθανοτήτων Υπάρχουν πολλές καταστάσεις στη ζωή μας που σχετίζονται με φαινόμενα πιθανοτήτων Μαθαίνουμε για τα πιθανά ενδεχόμενα κάποιων καταστάσεων στις τάξεις Ε΄ & ΣΤ΄. Μαθαίνουμε για τα πιθανά ενδεχόμενα κάποιων καταστάσεων στις τάξεις Ε΄ & ΣΤ΄. Προσπαθούμε να βρούμε όλα τα πιθανά ενδεχόμενα σε μια κατάσταση πιθανοτήτων. Προσπαθούμε να βρούμε όλα τα πιθανά ενδεχόμενα σε μια κατάσταση πιθανοτήτων. Για να καταλάβετε το θέμα που θα σας παρουσιάσουμε, θα σας πούμε ένα παράδειγμα: σε ένα ποδοσφαιρικό αγώνα υπάρχουν τρία ενδεχόμενα Για να καταλάβετε το θέμα που θα σας παρουσιάσουμε, θα σας πούμε ένα παράδειγμα: σε ένα ποδοσφαιρικό αγώνα υπάρχουν τρία ενδεχόμενα να κερδίσει η ομάδα Α να κερδίσει η ομάδα Α να χάσει η ομάδα Α ή να χάσει η ομάδα Α ή να έρθει ισοπαλία με την άλλη ομάδα. να έρθει ισοπαλία με την άλλη ομάδα.

3 Το πρόγραμμα των Πιθανοτήτων Στο πρόγραμμα που θα δείτε στη συνέχεια υπάρχει ένα «μηχάνημα» το οποίο βγάζει μπάλες τεσσάρων διαφορετικών χρωμάτων και υπάρχουν τέσσερα πηγάδια στα οποία πέφτουν μέσα οι μπάλες. Στο πρόγραμμα που θα δείτε στη συνέχεια υπάρχει ένα «μηχάνημα» το οποίο βγάζει μπάλες τεσσάρων διαφορετικών χρωμάτων και υπάρχουν τέσσερα πηγάδια στα οποία πέφτουν μέσα οι μπάλες. Οι μπάλες αυτές στη διαδρομή τους βρίσκουν δύο διαδρόμους ένα στα δεξιά και ένα στα αριστερά. Οι μπάλες αυτές στη διαδρομή τους βρίσκουν δύο διαδρόμους ένα στα δεξιά και ένα στα αριστερά. Για να έχουμε την ίδια πιθανότητα η μπάλα να πάει αριστερά και δεξιά, η κάθε μπάλα να «επιλέξει» τυχαία να ακολουθήσει έναν από τους δύο διαδρόμους. Για να έχουμε την ίδια πιθανότητα η μπάλα να πάει αριστερά και δεξιά, η κάθε μπάλα να «επιλέξει» τυχαία να ακολουθήσει έναν από τους δύο διαδρόμους. Αργότερα βρίσκει ακόμα δύο διαδρόμους στα δεξιά και στα αριστερά και ακολουθεί πάλι τυχαία έναν από τους δύο. Αργότερα βρίσκει ακόμα δύο διαδρόμους στα δεξιά και στα αριστερά και ακολουθεί πάλι τυχαία έναν από τους δύο. Τέλος πέφτει σε ένα πηγάδι που μετρά τις μπάλες που πέφτουν μέσα. Τέλος πέφτει σε ένα πηγάδι που μετρά τις μπάλες που πέφτουν μέσα. Το πρόγραμμα σταματά όταν πατήσουμε το STOP. Το πρόγραμμα σταματά όταν πατήσουμε το STOP.

4

5 Ένα παράδειγμα με τις μπάλες να κινούνται

6 Οι Κανόνες

7 Για κάθε μπάλα έχουμε 2 κανόνες Για κάθε μπάλα έχουμε 2 κανόνες Όταν η μπάλα φτάσει στο πράσινο τετραγωνάκι Όταν η μπάλα φτάσει στο πράσινο τετραγωνάκι Μπορεί να πάει προς τα αριστερά Μπορεί να πάει προς τα αριστερά Ή μπορεί να πάει προς τα δεξιά Ή μπορεί να πάει προς τα δεξιά Το Stagecast διαλέγει κάθε φορά τυχαία ποιο κανόνα θα εκτελέσει Το Stagecast διαλέγει κάθε φορά τυχαία ποιο κανόνα θα εκτελέσει Έτσι η πιθανότητα να κινηθεί η μπάλα στα αριστερά είναι η ίδια με την πιθανότητα η μπάλα να κινηθεί στα δεξιά Έτσι η πιθανότητα να κινηθεί η μπάλα στα αριστερά είναι η ίδια με την πιθανότητα η μπάλα να κινηθεί στα δεξιά

8 Η μπάλα όταν πέσει σε οποιοδήποτε από τα πηγάδια τότε προστίθεται 1 στον αριθμό των μπαλών του πηγαδιού.

9 Οι εμπειρίες μας από το πρόγραμμα Μέσα από αυτό το πρόγραμμα μάθαμε το Stagecast το οποίο δεν ξέραμε πριν. Μέσα από αυτό το πρόγραμμα μάθαμε το Stagecast το οποίο δεν ξέραμε πριν. Χρησιμοποιήσαμε το Stagecast για να δείξουμε τις πιθανότητες. Χρησιμοποιήσαμε το Stagecast για να δείξουμε τις πιθανότητες. Μας άρεσε το πρόγραμμα και όλοι αξίζει να το δοκιμάσουν. Μας άρεσε το πρόγραμμα και όλοι αξίζει να το δοκιμάσουν.


Κατέβασμα ppt "Πιθανότητες ΜυριάννηΝάσια Δημοτικό Σχολείο Αγίου Αντωνίου."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google